Bewustwording, Meditatie en Spirituele ontwikkeling (BM&SO)

Bewustwording, Meditatie en Spirituele ontwikkeling (BM&SO)

Bewust leven, bewust creëren en je energetische lichaam ontdekken

Wil jij jezelf bevrijden van beperkende patronen die een gelukkig leven in de weg staan? En ben je geïnteresseerd in meditatie, visualisatie en mindfulness? Geef je dan op voor deze training!

De training heette voorheen ‘Intuïtieve ontwikkeling’. De training is samengevoegd met de bewustzijnstraining ‘Realiseer je eigen levensgeluk’ en 4 lessen ‘Levensinitiaties’ o.l.v. Jacqueline van Wijk. Je kunt ‘Realiseer’ en de ‘Levensinitiaties’ ook los volgen. Voor meer informatie over de training ‘Realiseer je eigen levensgeluk’, kun je hier kijken.

Docent 8 lessen waaronder ‘Realiseer je eigen levensgeluk’: Sandra Valk
Docent 4 lessen LevensintiatiesJacqueline van Wijk.
In deze lessen behandelt zij de 4 levensbeproevingen van de mens op het gebied van het emotionele-, mentale-, spirituele- en fysieke leven. Zij doet dit aan de hand van de elementen water, vuur, lucht en aarde. De lessen van Jacqueline zijn aan het eind van de training.

Training 1 van de opleiding in Bewustzijn, Healing en Mediumschap. De training maakt onderdeel uit van het eerste traject: ‘Energetisch werk basis’. Studiebelasting: 12 x 3 uur (praktijklessen), een paar uur voor het lezen van de reader en een paar uur per week voor de oefeningen. Bij training in bewustzijn geldt, hoe meer je oefent, hoe sneller je veranderingen bewerkstelligt!

Geleide meditatie, visualisatie en mindfulness
In de training speelt geleide meditatie een grote rol. Je leert hoe je kunt mediteren en dit kun je tussen de lessen door thuis ook toepassen. Door middel van meditatieve ontspanning ontdek je hoe je je gedachten tot rust kunt laten komen zodat je in contact komt met je gevoel, je lichaam en je intuïtie. Naast geleide meditatie gaan we aan de slag met visualisatie, mindfulness, zelf-healing en oefeningen. De meditaties zijn gericht op zelf-liefde, het verkrijgen van inzicht in jouw ‘neigingen’ en het ontdekken van jouw unieke essentie. Daarnaast krijg je les in bewustzijn en bewust creëren. Deze training draait om jouw eigen proces.

Bij de training ontvang je een uitgebreide reader met theorie en oefeningen. Het staat je natuurlijk vrij om de informatie te lezen, maar met bewustzijn en zelfontwikkeling geldt: hoe meer je je ermee bezig houdt, hoe dieper jouw proces.

We besteden aandacht aan het onderzoeken en helen van jouw eigen energiesysteem. Je leert gronden, je aura om je heen zetten en aarde- en kosmische energie stromen. We maken een reis door de chakra’s. Je ontdekt hoe je zelf energetisch in elkaar zit. Beperkende patronen die jou weerhouden om een gelukkig, gezond en succesvol leven te leiden komen aan het licht en kunnen d.m.v. energiewerk worden getransformeerd en geheeld. Bewustzijnsontwikkeling en de weten van het Universum staan centraal.

Basis: jouw eigen proces
De training is een goede basis voor mensen die zich verder willen ontwikkelen als healer, medium of energetisch therapeut. Je kunt de training echter ook gewoon voor je eigen ontwikkeling volgen. Jouw eigen proces staat centraal. Mensen die zich met meditatie en zelfontwikkeling bezighouden ervaren meer rust, compassie en levensgeluk. Door de oefeningen gaat je energie omhoog en dit zie je op een positieve manier terug in je dagelijkse leven. Je kunt leren hoe je zelf de regisseur kunt worden van jouw eigen levensgeluk. Je ontwikkeling komt hoe dan ook in een stroomversnelling. Deze training is ook zeer geschikt voor hooggevoelige mensen (HSP).

Verkort traject
Mensen die al ervaring hebben met meditatie en energie stromen of elders een training ‘Intuïtieve ontwikkeling’ hebben gevolgd, kunnen na overleg met Sandra Valk eventueel deelnemen aan een verkort traject. Ook mensen die in het dagelijkse leven al goed in hun vel zitten, mogen het verkorte traject volgen. Je kunt dan deelnemen aan de 2 lessen van ‘Realiseer je eigen levensgeluk’ + 3 of 4 van de overige lessen (in overleg). Dit mag tegelijk met de training ‘Reading en Mediumschap basis’ of ‘Healing geven basis’. Kosten verkort traject: € 175,- bij 5 lessen en € 210,- bij 6 lessen (35 euro per les). Neem voor advies contact op met Sandra Valk.

De training gaat in januari 2018 op dinsdag avonden en donderdag ochtenden van start. Trainingen gaan van start bij minimaal 6 deelnemers.

Voor wie?

 • Als basis voor mensen die willen werken als medium, coach, healer of therapeut.
 • Als je wilt leren om je denken meer los te laten en meer te gaan ‘voelen’ wat jij zelf nodig hebt.
  Je leert luisteren naar je innerlijke kompas.
 • Voor mensen die hooggevoelig zijn en ‘last’ hebben van energie van anderen of overal van alles ‘oppikken’.
 • Als je wilt leren om je gevoeligheid als kwaliteit in te zetten.
 • Als je je bewustzijn wilt vergroten.
 • Als je wilt leren hoe je de schepper van jouw eigen werkelijkheid kunt worden.

Wat levert het je op?

 • Meer zelf-liefde en zelfvertrouwen;
 • Van naar ‘wat hoort’, naar wat jij voelt en graag wilt;
 • Energieopbouw en verminderen van lichamelijke klachten;
 • Je leert jouw eigen ruimte innemen met jouw eigen energie. Je herkent energie van anderen beter;
 • Je leert ontspannen. Je denken komt tot rust en je bent meer aanwezig in het hier en nu;
 • Je leert je eigen behoeften en grenzen voelen en respecteren;
 • Jezelf op energetisch vlak helen (dit gaat dieper dan alleen erover praten);
 • Een groter gevoel van zelfbeschikking.

Tijdens de lessen is er aandacht en respect voor ieders ontwikkeling. De sfeer is open, betrokken, spiritueel, informeel en vol humor.

Examen voor deelnemers van de basisopleiding Energetisch werk? Nee.
Boekentip: Handboek chakra psychologie van Anodea Judith en ‘Vraag en het wordt gegeven’ van Esther Hicks.

Niveau: iedereen kan in principe meedoen*. Je hoeft geen speciale vooropleiding te hebben gevolgd. Je ontvangt een reader per mail met informatie over de training. De theorie uit de reader is ongeveer op MBO+ niveau.
* Deelnemers dienen in ieder geval te beschikken over de mogelijkheid tot zelfreflectie. Bij ernstige psychische problematiek zal er doorverwezen worden naar de reguliere geneeskunde.

Voor meer informatie: Mail: info@centrumsensibel.nl
Telefoonnummer Sandra Valk: 06-53547643
Inschrijven via mail. Je ontvangt een inschrijfformulier. Na invullen en terugsturen van het inschrijfformulier krijg je een bevestiging en dan is je inschrijving compleet.