Healing opleiding

Healing opleiding

Let op: deze pagina is nog onder constructie!

Interesse? Kom naar de introductiedag op zondag 10 juni!
Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Sandra Valk via info@centrumsensibel.nl of 06-53547643.

In deze opleiding leer je hoe je healing kunt geven aan mensen uit je omgeving of aan klanten. Onderdelen zijn het geven van healing vanuit je eigen energie; van mens tot mens. Je leert de basis van het geven van healing vanuit een lichte meditatieve ontspanning. Met je handen, vanuit je hart en in verbinding met de energie van de aarde en het grotere geheel. Je gebruikt je intentie (mindset) en combineert dit met een verheven gevoel van dankbaarheid in je hart. Daarnaast leer je om healing te geven met behulp van gidsen en andere hogere energieën uit de spirituele wereld. De meditaties verdiepen naar andere bewustzijnsstaten. Je leert je openstellen voor hogere energieën om via jou healing te geven.

De meerjarige opleiding bestaat uit 3 delen. De opleiding begint met een algemeen deel. Hierin ga je allereerst aan de slag met jouw eigen proces en ontwikkeling. Vervolgens kun je kiezen voor mediumschap, healing of transformatietherapie. Aan de delen van de opleidingen zijn één of meerdere persoonlijke mentrogesprekken met één van de docenten verbonden, om je te coachen in jouw proces en om je te adviseren in je keuzes voor modules en delen.

Alle modules zijn ook los te volgen als training. Wanneer je voor een deel van de opleiding inschrijft, ontvang je 10% korting. Klik op de onderstreepte naam van de module/training voor meer informatie.

Deel 1: Energiewerk basis.
Module BM&SO: Training bewustwording, meditatie en spirituele ontwikkeling. 4 lesdagen. In deze training leer je hoe je via meditatie, visualisatie, zelf-healing en oefeningen tot spiritueel bewustzijn kunt komen. Je ontdekt hoe je jouw bewustzijn en energie kunt verhogen. Hoe creëren wij mensen onze werkelijkheid? En hoe kun je bewust het leven creëren waar je werkelijk naar verlangt? De lessen gaan gepaard met een theorie over het hoe en waarom van het leven op aarde. Je wordt je bewust van je zielenleiding, jouw unieke verbinding met de Bron, je scheppende kwaliteiten en zelf-genezende vermogens.
Module BS: Bewustzijnsstaten. 1 lesdag en een afspraak voor een individuele meting met EEG. In deze training leer je welke bewustzijnsstaten er zijn en hoe je in de bewustzijnsstaat kunt komen waarin je makkelijker kunt afstemmen op energie.
Module MyE: Mastering your Energy. 1 lesdag. In deze training leer je hoe je je eigen energie kunt ‘managen’. Hoe kun je jouw energie opbouwen? En hoe kun je deze vasthouden en ‘gebruiken’ wanneer je in contact bent met anderen?
Module C&C: Coaching en Communicatievaardigheden. 1 lesdag. In deze training leer je hoe je vanuit een open en oordeelloze houding kunt communiceren.
Eindtoets deel 1: Schriftelijke toets. 1 dagdeel.

Deel 2.
Module R basis: Reading basis6 lesdagen en een apart dagdeel voor de praktijktoets. In deze training leer je de basis van het lezen en voelen van de energie van mensen.
Module H basis: Healing basis. 4 dagen en een apart dagdeel voor de praktijktoets. In deze training leer je hoe je healing kunt geven aan mensen vanuit je eigen energie en met behulp van gidsen en andere hoge energieën uit de spirituele wereld.
Module C:Contact met gidsen en zielenreizen. 1 lesdag. In deze training leer je hoe je kunt afstemmen op gidsen en zielendelen en hoe je hiermee kunt communiceren.

Deel 3.
Module H2: Healing vervolg. 2 dagen en een dagdeel voor de eindtoets. In deze training verdiepen je healingen.
Module H3: Healing voor gevorderden. 2 dagen en een dagdeel voor de eindtoets. Meer informatie volgt nog…
Eindtoets: inleveren ervaringsverslag over alle delen.

Healing is een effectieve manier om een verbetering van klachten te bewerkstelligen. Het is geschikt voor de behandeling van mentale en emotionele klachten zoals stress, chronische vermoeidheid, burnout, somberheid/depressie, traumatische ervaringen, angsten, emotie regulatie problemen, etc. Daarnaast is het geschikt bij alle lichamelijke klachten, ziektes en aandoeningen.

Mensen die ergens anders een basisopleiding/training hebben gevolgd, kunnen samen met de docenten kijken waar zij het beste kunnen instromen.

Duur opleiding: De opleiding duurt 1,5 a 2 jaar, afhankelijk van jouw persoonlijke ontwikkeling en wensen. Je kunt meerdere modules/trainingen binnen een deel tegelijk volgen of na elkaar. Iedereen leert in een ander tempo. Vorderingen zijn afhankelijk van je aanleg, je ervaring, je zelfvertrouwen en je inzet.

Voor wie?
Professioneel: De opleiding is een complete opleiding voor mensen die als healer aan de slag willen.
Eigen ontwikkeling: Je kunt de opleiding of de losse trainingen echter ook voor je eigen ontwikkeling volgen of als toevoeging binnen je huidige werk. Je kunt zelf kiezen of je al dan niet aan de eindtoetsen deelneemt.

Iedereen kan het. Je hoeft geen speciaal talent te hebben om healer te worden. Iedereen die ervoor open staat, kan het in principe leren. Wij mensen bestaan allemaal uit zowel fysieke als niet-fysieke energie. Iedereen kan in principe dan ook leren afstemmen op deze niet-fysieke energie. Dit kan in eerste instantie door via meditatie je gedachten tot rust te brengen en je intuïtie en zintuigen verder te ontwikkelen. Iedereen leert in een ander tempo. Vorderingen zijn afhankelijk van je aanleg, je ervaring, je zelfvertrouwen, oefening en je mogelijkheid om je denken in beperkingen langzamerhand wat meer los te laten.

Let alleen wel: Als Healer stel je geen diagnoses en geef je geen advies omtrent het gebruik van medicatie. De therapie is bedoeld als complementaire geneeswijze. Dat wil zeggen: naast de behandeling van reguliere artsen of andere hulpverleners.

Certificaat/diploma? Verschillende modules worden afgerond met een schriftelijke toets of een praktijktoets. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat. Mensen die niet aan de eindtoetsen wensen deel te nemen, ontvangen indien gewenst alleen een certificaat als bewijs van deelname. Om na deel 3 in aanmerking te komen voor een diploma, dien je alle eindtoetsen met voldoende resultaat te hebben afgerond. Ook dien je te hebben voldaan aan de overige voorwaarden. Alle voorwaarden voor het behalen van een certificaat of diploma kun je hier vinden. (volgt nog…)

Bij de verschillende modules ontvang je schriftelijke informatie in de vorm van een reader en eventueel verplichte- of geadviseerde literatuur.

Studiebelasting: volgt nog…

Niveau lesstof: In principe kan iedereen aan de opleiding of trainingen/modules meedoen. Je hoeft geen speciale vooropleiding te hebben gedaan. Mocht je al wel bepaalde trainingen of opleidingen hebben gevolgd, dan kan er gekeken worden of je in aanmerking komt voor vrijstelling(en). De lesstof van de modules zijn ongeveer op MBO+ niveau.

Mocht je na het volgen van de opleiding een eigen praktijk willen beginnen, dan is aansluiting bij een organisatie met een klacht- en tuchtregeling verplicht volgens de wet WKKGZ. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Sandra Valk. Sensibel is aangesloten bij het Nibig.

Voor de tarieven van de opleiding kun je HIER kijken (volgt nog…)

Sensibel is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Sensibel voldoet aan de kwaliteitseisen voor opleidingsinstellingen voor (kort) beroepsonderwijs. Kosten voor trainingen en opleidingen  zijn in de meeste gevallen aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting.