Healing opleiding

Healing opleiding

Let op: deze pagina is nog onder constructie!
We zijn momenteel hard aan het werk om de opleidingen te optimaliseren.

Interesse? Kom naar de Open dag op zondag 19 augustus!
Op zondag middag 26 augustus is er nog een extra Open inloopmiddag.

In de Healing opleiding van Sensibel leer je hoe je healing kunnen geven aan mensen uit je omgeving of aan klanten. De inhoud van de opleiding is gebaseerd op de nieuwste kennis en inzichten op het gebied van wetenschap, bewustzijn en healing. Bewustzijnsontwikkeling staat centraal.

Healing werkt diep in op het spirituele, mentale, emotionele en fysieke welzijn van mensen. Het werkt ontspannend, geeft inzicht en kan klachten stabiliseren of verminderen.

Duur opleiding: De opleiding inclusief basisopleiding duurt 1,5 a 2 jaar jaar. De Healing opleiding bestaat uit 3 modules. Je kunt je per module inschrijven. Klik op de onderstreepte naam van de module voor meer informatie.

Voorwaarden deelname
Studenten dienen eerst de 1-jarige basisopleiding te hebben gevolgd:
Module BM&SO: Bewustwording, meditatie en Spirituele ontwikkeling (7 lesdagen).
In deze module ga je eerst aan de slag met jouw eigen bewustzijnsontwikkeling volgens de methodiek van Sensibel. De module gaat op 1 september 2018 op zaterdagen van start.
Module R basis: Reading basis (8 lesdagen). In deze module ga je aan de slag met het afstemmen op en verwoorden van (aura)energie. De module gaat op 9 september op zondagen van start.

Mensen die elders al een opleiding of training hebben gevolgd, komen eventueel in aanmerking voor vrijstelling. De module Bewustwording, meditatie & spirituele ontwikkeling is echter verplicht, omdat in deze module de basis wordt gelegd van de methodiek van Sensibel.

Module H1:  Healing 1: energetisch (3 lesdagen)
In deze module leer je hoe je healing kunt geven vanuit jouw eigen energie. Je leert de basis van het geven van healing vanuit een meditatieve ontspanning. Met je handen, vanuit je hart en in verbinding met de energie van de aarde en het grotere geheel. Je gebruikt je intentie (mindset) en je werkt vanuit liefdevolle energie.
Module H2: Healing 2: spiritueel (3 lesdagen)
In deze module leer je hoe je healing kunt geven met behulp van gidsen, healing helpers en andere hogere energieën uit de spirituele wereld. De meditaties verdiepen naar andere bewustzijnsstaten. Je leert je openstellen voor ‘spirit’ om via jou healing te geven.

Je kunt je los opgeven voor module H1 en H2. Bij directe inschrijving voor beide modules ontvang je 10% korting.

Module H3: Healing 3: altered states (6 lesdagen)
In deze module verdiep en versterk je jouw contact met Spirit om via jou healing te geven. Healing geven in samenwerking met Spirit is een bijzondere ervaring die je leven zonder meer zal verrijken.
Meer informatie volgt nog. Het aantal dagen van deze module kan nog wijzigen.

Bij de modules H2 en H3 hoort een apart leerconsult waarin tevens 15 minuten wordt besteed aan jouw voortgang.

Healing is een effectieve manier om een verbetering van klachten te bewerkstelligen. Het is geschikt voor de behandeling van mentale en emotionele klachten zoals stress, chronische vermoeidheid, burnout, etc. Daarnaast is het geschikt bij alle lichamelijke klachten, ziektes en aandoeningen.

Let alleen wel: Als Healer stel je geen diagnoses en geef je geen advies omtrent het gebruik van medicatie. De therapie is bedoeld als complementaire geneeswijze. Dat wil zeggen: naast de behandeling van reguliere artsen of andere hulpverleners.

Voor wie?
Professioneel: De opleiding is een complete opleiding voor mensen die als healer aan de slag willen.
Eigen ontwikkeling: Je kunt de opleiding of de losse trainingen echter ook voor je eigen ontwikkeling volgen of als toevoeging binnen je huidige werk.

Iedereen kan het. Je hoeft geen speciaal talent te hebben om healer te worden. Iedereen die ervoor open staat, kan het in principe leren. Wij mensen bestaan allemaal uit zowel fysieke als niet-fysieke energie. Iedereen kan in principe dan ook leren afstemmen op deze niet-fysieke energie en deze energie beïnvloeden. Dit kan in eerste instantie door via meditatie je gedachten tot rust te brengen en je intuïtie en zintuigen verder te ontwikkelen. Daarnaast leer je om jouw eigen energie te projecteren of om je open te stellen voor de energie van ‘spirit’.

Diploma? Tijdens de opleiding is het een voorwaarde dat je oefent in een oefengroep en/of deelneemt aan de open healing avonden. De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvang je een diploma.

Bij de verschillende modules ontvang je schriftelijke informatie in de vorm van een reader en eventueel verplichte- of geadviseerde literatuur.

Studiebelasting: 168 lesuren en een x-aantal uren om te oefenen (3 uur per keer). Daarnaast is het gewenst om aandacht te besteden aan het lezen van de readers en het doen van de oefeningen in de readers, aan mediteren en aan het lezen van literatuur.

Niveau lesstof: In principe kan iedereen aan de opleiding of trainingen/modules meedoen. Je hoeft geen speciale vooropleiding te hebben gedaan. Mocht je al wel bepaalde trainingen of opleidingen hebben gevolgd, dan kan er gekeken worden of je in aanmerking komt voor vrijstelling(en). De lesstof van de modules zijn ongeveer op MBO+ niveau.

Mocht je na het volgen van de opleiding een eigen praktijk willen beginnen, dan is aansluiting bij een organisatie met een klacht- en tuchtregeling verplicht volgens de wet WKKGZ. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Sandra Valk. Sensibel is aangesloten bij het Nibig.

Voor de tarieven van de opleiding kun je HIER kijken.

Sensibel is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Sensibel voldoet aan de kwaliteitseisen voor opleidingsinstellingen voor (kort) beroepsonderwijs. Kosten voor trainingen en opleidingen  zijn in de meeste gevallen aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting.