Opleiding in Bewustzijn, Healing en Mediumschap

Opleiding in Bewustzijn, Healing en Mediumschap

Voor de tarieven van de opleiding kun je HIER kijken.
Voor de visie en missie van Sensibel kun je HIER kijken.

Na deze beroepsopleiding Beautiful autumn landscape in the mountains with pink flowers.kun je aan de slag als Healer en Medium in je eigen (deeltijd) praktijk. De meerjarige opleiding bestaat uit verschillende trajecten. Na het 2e traject kunt je kiezen of je verder wilt met Healing en Mediumschap of met de specialisatieopleiding tot Energetisch therapeut.

De opleiding bestaat uit een zeer uitgebreid en compleet lesaanbod. Aan het eind van de opleiding ben je breed en vakkundig opgeleid om het vak van Healer en Medium of Energetisch therapeut op een verantwoorde manier uit te kunnen voeren.

Je kunt je inschrijven per traject of per losse training. Bij inschrijving voor een traject ontvang je 10% korting. Mediums en healers die ergens anders een basis opleiding/training hebben gevolgd, kunnen samen met Sandra Valk kijken waar zij kunnen instromen.

Trajecten en trainingen: De opleiding bestaat uit 5 trajecten en een specialisatie opleiding.
Hieronder vind je meer informatie over de trajecten, trainingen en specialisatie opleiding.
Let op:
voor meer informatie over de trainingen klik je op de onderstreepte NAAM van de training.

Traject 1. Energetisch werk basis:

 • 1. Training Bewustwording, Meditatie en Spirituele ontwikkeling (BM&SO): 12 dagdelen of 6 lesdagen. Deze training betreft een combinatie van de trainingen ‘Realiseer je eigen levensgeluk’ en ‘Intuïtieve ontwikkeling’. Je kunt de module ‘Realiseer je eigen levensgeluk‘ ook nog steeds los volgen. De training ‘B&SO’ is bedoeld voor jouw eigen bewustwordingsproces. Je gaat aan de slag met het inzichtelijk krijgen van jouw eigen energetische systeem en (vaak nog onbewuste) neigingen. Je ontdekt hoe je in contact kunt komen met je essentie, je ziel of innerlijke leiding. Je leert hoe je jezelf kunt bevrijden van patronen die een gelukkig leven in de weg staan. Dit is een essentiële basis voor mensen die zich verder willen ontwikkelen als healer, medium of energetisch therapeut.
  Mensen die al ervaring hebben met meditatie en zich al bewust zijn van hun eigen energetische systeem, kunnen eventueel een verkort traject van 3 tot 6 lessen volgen. Ditzelfde geldt voor mensen die in het dagelijkse leven al helemaal in hun kracht staan. Neem voor informatie contact op met Sandra Valk.Eindtoets voor deelnemers opleiding? Nee. Studiebelasting: 36 lesuren. Er is een reader met informatie en oefeningen. De studiebelasting daarvan is afhankelijk van de tijd die je er zelf in wilt stoppen. Docenten: Sandra Valk en Jacqueline van Wijk.

Traject 2. Basisopleiding in healing en mediumschap:

 • 2. Training Healing geven basis ; 8 dagdelen of 4 lesdagen en een apart dagdeel voor de praktijktoets. In deze training leer je hoe je healing kunt geven van mens tot mens en met behulp van hogere energieën vanuit de spirituele wereld. De meditaties verdiepen zich naar andere bewustzijnsstaten. Voor het behalen van een certificaat dien je tijdens de de training zelfstandig 1 healing te geven aan iemand uit je omgeving en 1 x oefenen in een oefengroep of op een oefenavond is verplicht. Studiebelasting: 24 lesuren en een paar uur voor het lezen van de reader. Eindtoets: 3 uur. Oefenen met mededeelnemers: 3 uur. Healing sessie klant: 1 uur. Docent: Sandra Valk.
 • 3. Training Reading en mediumschap basis; 16 dagdelen of 8 lesdagen en een apart dagdeel voor de theorie- en praktijktoets. In deze training leer je hoe je de energie kunt lezen van het aura, de chakra’s en aan de hand van een bloem die symbool staat voor de persoon die je leest (Psychic reading/contact). Daarnaast leer je hoe je contact kunt maken met overleden personen in de spirituele wereld (Mediamieke reading/contact). Je leert hoe je concrete informatie en boodschappen door kunt geven. Onderdeel van de training zijn de modules ‘Bewustzijnsstaten en meditatie‘ en ‘Mastering your Energy‘ o.l.v. Suzanne Tempel. Deze modules kun je ook los volgen.
  2 keer extra oefenen in een oefengroep of op oefenavond is verplicht. Studiebelasting: 48 lesuren en een paar uur voor het lezen/bestuderen van de reader. Eindtoets: 3 uur. Oefenen met mededeelnemers: 6 uur. Het lezen van literatuur over mediumschap is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Docenten: Sandra Valk en Suzanne Tempel.

Traject 3. Healing en mediumschap vervolg:

 • 4. Training Healing geven vervolg; 4 dagdelen of 2 lesdagen en een apart dagdeel voor de praktijktoets. In deze training verdiepen jouw healingen. Onderdeel is het geven van healing op fysiek niveau, het helen van vorige levens en het in het licht zetten en transformeren van aangehechte lagere energieën (lichtwerk). Deze training is ook toegankelijk voor deelnemers die al ergens anders training hebben gevolgd in het geven van healing vanuit een andere bewustzijnsstaat (zoals Trance healing). Voor het behalen van een certificaat dien je tijdens de de training zelfstandig 1 healing te geven aan iemand uit je omgeving en 1 x oefenen in een oefengroep of op een oefenavond is verplicht.  Studiebelasting: 12 lesuren. Eindtoets: 3 uur.  Oefenen met mededeelnemers: 3 uur. Healing sessie klant: 1 uur. Docent: Sandra Valk.
 • 5. Training Mediumschap vervolg; 12 dagdelen of 6 lesdagen en een apart dagdeel voor de eindtoets. In deze training verdiep je jouw mediumschap. Je leert hoe je meer en meer kunt vertrouwen op de informatie die je vanuit de spirituele wereld verkrijgt. Naast het geven van consulten is demonstratie mediumschap een onderdeel van deze training. Aan het einde van deze training ben je in staat om eenvoudige consulten te geven aan mensen in je eigen omgeving.
  Deze training is ook toegankelijk voor mensen die elders al een basistraining in Mediumschap hebben gevolgd. In een kort intake gesprek wordt bepaald waar je het beste in kunt stromen. Deelname aan de modules ‘Bewustzijnsstaten en meditatie’ en ‘Mastering your Energy’ o.l.v. Suzanne Tempel, zijn dan echter verplicht. Deelnemers van de opleiding van Sensibel dienen hun certificaat te hebben behaald van de training ‘Reading en Mediumschap basis’.
  Voor het behalen van een certificaat dien je tijdens de de training zelfstandig 2 consulten te geven aan mensen uit je omgeving en 2 keer extra oefenen in een oefengroep of op een oefenavond is verplicht. Studiebelasting: 36 lesuren. Eindtoets: 3 uur. Oefenen met mededeelnemers: 6 uur. Consulten met klanten: 2 uur. Docenten: Sandra Valk en Suzanne Tempel.

Traject 4. Mediumschap vervolg 2:

 • 6. Training Mediumschap vervolg 2; Meer informatie volgt nog. 12 dagdelen of 6 lesdagen en een apart dagdeel voor de eindtoets. In deze training ga je verder met je ontwikkeling als medium. Je leert hoe je concretere informatie kunt overbrengen en om je contacten meer en meer te ‘bewijzen’. Na deze training ben je in staat om zelfstandig consulten te geven aan klanten of mensen uit je omgeving.
  Deze training is ook toegankelijk voor mensen die elders al opleiding in Mediumschap hebben genoten. In een kort intake gesprek wordt bepaald of je beschikt over voldoende aantoonbare ervaring. Deelname aan de modules ‘Bewustzijnsstaten en meditatie’ en ‘Mastering your Energy’ o.l.v. Suzanne Tempel, zijn dan echter verplicht. Deelnemers van de opleiding van Sensibel dienen hun certificaat te hebben behaald van de training ‘Mediumschap vervolg’.
  Voor het behalen van een certificaat dien je tijdens de de training zelfstandig 4 consulten te geven aan mensen uit je omgeving en 4 keer extra oefenen in een oefengroep of op een oefenavond is verplicht. Studiebelasting: 36 lesuren. Eindtoets: 3 uur. Oefenen met mededeelnemers: 12 uur. Consulten aan klanten: 4 uur. Docenten: diverse.

Voorwaarde voor deelname aan deze training is dat je in ieder geval al trainingen in mediumschap hebt gevolgd, bij Sensibel of ergens anders. Daarnaast dien je in ieder geval één meerdaagse interne training te hebben gevolgd of binnen korte tijd van plan zijn om te gáán volgen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Zwanenhof in Zenderen of bij het Arthur Findley college in London Stansted.

Traject 5. Mediumschap voor gevorderden: 

 • 7. Training Mediumschap voor gevorderden. Meer informatie volgt nog. 12 dagdelen of 6 lesdagen en een apart dagdeel voor de eindtoets. In deze training ga je nog een stap verder met je ontwikkeling als medium. Je krijgt les van verschillende docenten voor de diversiteit. Na deze training ben je in staat om professionele consulten te geven aan klanten of mensen uit je omgeving en om demonstraties te geven voor groepen.
  Deze training is ook toegankelijk voor mensen die elders al opleiding in Mediumschap hebben genoten. In een kort intake gesprek wordt bepaald of je beschikt over voldoende aantoonbare ervaring. Deelname aan de modules ‘Bewustzijnsstaten en meditatie’ en ‘Mastering your Energy’ o.l.v. Suzanne Tempel, zijn dan echter verplicht. Deelnemers van de opleiding van Sensibel dienen hun certificaat te hebben behaald van de training ‘Mediumschap vervolg 2’.
  Voor het behalen van een certificaat dien je tijdens de de training zelfstandig 4 consulten te geven aan mensen uit je omgeving en 4 keer extra oefenen in een oefengroep of op een oefenavond is verplicht. Studiebelasting: 36 lesuren. Eindtoets: 3 uur. Oefenen met mededeelnemers: 12 uur. Consulten aan klanten: 4 uur. Docenten: diverse.

Voor het behalen van het diploma ‘Professioneel medium’ dien je aan alle voorwaarden te hebben voldaan. In dit traject is deelname aan een meerdaagse interne training verplicht. Voor het behalen van je diploma dien je dus in ieder geval 2 meerdaagse interne trainingen te hebben gevolgd.

Specialisatieopleiding: Energetisch therapeut:
Deze opleiding bestaat uit 10 lesdagen en een apart dagdeel voor de eindtoets. In deze specialisatieopleiding leer je hoe je cliënten kunt begeleiden in het opsporen, transformeren en helen/loslaten van beperkende patronen die een gelukkig, gezond en succesvol leven in de weg staan.  Je leert werken met cliënten met mentale, emotionele en fysieke klachten. Als energetisch therapeut combineer je coaching, healing, mediumschap en bewustzijn met therapeutische technieken.
Vakken zijn o.a.: therapeutisch begeleiden, innerlijk kind werk, ademcoaching, NLP en bewustwording, regressie- en reïncarnatie therapie, systemisch werk, lichtwerk en paramedisch healing mediumschap. Examen voor deelnemers opleiding: Ja. Een theorie + praktijk examen. Daarnaast dien je zelfstandig 3 consulten te geven aan mensen uit je omgeving en minimaal 3 keer extra oefenen in een oefengroep is verplicht. Studiebelasting: 60 lesuren.  Ongeveer 25 uur voor het lezen/bestuderen van de reader en de literatuur. Examen: 3 uur. Oefenen met mededeelnemers: 9 uur. Consulten aan klanten: 4,5 uur. Schrijven verslag: ongeveer 6,5 uur. Totaal: 108 uur. Docenten: Sandra Valk (hoofddocent) en collega’s.

De specialisatieopleiding tot Energetisch therapeut mag al na afronding van het tweede traject (basisopleiding healing en mediumschap) worden gevolgd. Mensen die elders al opleiding hebben genoten in coaching, healing en mediumschap kunnen na beoordeling van voldoende opgedane ervaring aan deze specialisatie opleiding deelnemen. De bewustzijnstraining ‘Realiseer je eigen levensgeluk’  en de training ‘Bewustzijnsstaten en meditatie’ zijn echter verplicht. Dit is vanwege de visie waaruit Sensibel werkt.
———————————————————————————————————————————————-

Duur opleiding en trajecten: Je kunt zelf bepalen hoe snel je gaat. Je kunt meerdere trainingen binnen een traject tegelijk volgen of na elkaar. De duur van de opleiding is ook afhankelijk van je gekozen specialisatie. Er kunnen zo’n 2 trajecten per jaar worden gevolgd. Als je elders al trainingen hebt gevolgd dan kun je eventueel in aanmerking komen voor vrijstellingen of een verkort traject. Tijdens een kort telefonisch intake gesprek met Sandra Valk kun je overleggen waar je het beste in kunt stromen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een telefonische intake kun je terecht bij Sandra Valk via info@centrumsensibel.nl of 06-53547643.

Voor wie?
Professioneel: De opleiding is een complete opleiding voor mensen die als healer, medium of energetisch therapeut willen gaan werken. Na de opleiding kun je aan de slag in je eigen (deeltijd) praktijk. Om in aanmerking te komen voor certificaten dien je aan alle voorwaarden te hebben voldaan. Als je de eindtoetsen van de trainingen met een voldoende hebt afgerond, ontvang je na deze training een certificaat ‘met goed resultaat doorlopen’.
Eigen ontwikkeling: Je kunt de opleiding of de losse trainingen echter ook voor je eigen ontwikkeling volgen. Je kunt er dan voor kiezen om niet met de eindtoetsen mee te doen. Na de trainingen ontvang je dan eventueel alleen een certificaat als bewijs van deelname.

De trainingen zijn geschikt voor een ieder die geïnteresseerd is in bewustzijn en energiewerk. Misschien herken jij jezelf als een hooggevoelig persoon (HSP) en wil jij je gevoeligheid leren inzetten als kwaliteit. Of misschien wil je bewuster gaan leven; in verbinding met je ziel en het grotere geheel. Ook als je niet perse als healer, medium of energetisch therapeut aan de slag wilt, zijn de trainingen uitermate geschikt als toevoeging binnen je huidige werk. Mensen die met energie en intuïtie werken ervaren dit vaak als zeer bevredigend. Door meditatie en het verhogen van je bewustzijn kun je bewust aan leren koppelen op de scheppende energie van het grotere geheel (de Bron), met alle positieve gevolgen van dien. Het zal een bijzonder groot effect hebben op alle aspecten van je leven. Je eigen ontwikkeling zal in een stroomversnelling komen. je zult je vitaler en gelukkiger gaan voelen; in balans en meer in het hier en nu. Je komt tot rust en leert vertrouwen op je eigen creatiekracht en je verbinding met het grotere geheel.

Certificaten? Voor het behalen van certificaten dien je alle eindtoetsen met voldoende resultaat te hebben afgerond en verder te hebben voldaan aan alle overige voorwaarden. Alle voorwaarden voor het behalen van een certificaat of diploma kun je hier vinden. (volgt nog…)

Bij de meeste trainingen en de specialisatie opleidingen ontvang je schriftelijke informatie in de vorm van een reader en eventueel verplichte literatuur of geadviseerde literatuur.

Iedereen kan het. 
Je hoeft geen speciaal talent te hebben om healer of medium te worden. Iedereen die ervoor open staat, kan het in principe leren. Wij mensen bestaan allemaal uit zowel fysieke als niet-fysieke energie. Iedereen kan in principe dan ook leren afstemmen op deze niet-fysieke energie. Dit kan in eerste instantie door via meditatie je gedachten tot rust te brengen en je intuïtie en zintuigen verder te ontwikkelen. Iedereen leert in een ander tempo. Vorderingen zijn afhankelijk van je aanleg, je ervaring, je zelfvertrouwen, oefening en je mogelijkheid om je denken in beperkingen langzamerhand wat meer los te laten.

Docenten: De modules/trainingen worden verzorgd door Sandra Valk (eigenaar Sensibel) en diverse collega’s. Op dit moment zijn dit Jacqueline van Wijk (energetisch werk basis) en Suzanne Tempel (Reading en Mediumschap basis en vervolg). Voor de vervolgtrajecten Mediumschap en de specialisatie opleiding zullen er (ook) bekende professionele vakkrachten (bewustzijnstrainers, therapeuten, healers en mediums) worden uitgenodigd om gastlessen te komen geven. De namen van deze docenten worden later bekend gemaakt.

Niveau lesstof: In principe kan iedereen aan de opleiding of trainingen/modules meedoen. Je hoeft geen speciale vooropleiding te hebben gedaan. Mocht je al wel bepaalde trainingen of opleidingen hebben gevolgd, dan kan er gekeken worden of je in aanmerking komt voor vrijstelling(en). De lesstof van de modules zijn ongeveer op MBO+ niveau. Alleen de lesstof van de specialisatie opleiding tot energetisch therapeut is op een wat hoger niveau (MBO+/HBO).

Mocht je na het volgen van de opleiding een eigen praktijk willen beginnen, dan is aansluiting bij een organisatie met een klacht- en tuchtregeling verplicht volgens de wet WKKGZ. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Sandra Valk. Sensibel is aangesloten bij het Nibig.

Voor de tarieven van de opleiding kun je HIER kijken.

Sensibel is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Sensibel voldoet aan de kwaliteitseisen voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Kosten voor trainingen en opleidingen  zijn in de meeste gevallen aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting.