Opleiding Energetisch transformatie therapeut

Opleiding Energetisch transformatie therapeut

Tree on susnet

Let op: deze pagina is nog onder constructie!
We zijn momenteel hard aan het werk om de website en opleidingen te optimaliseren.

Wil jij echt het verschil maken voor mensen met emotionele- en fysieke klachten? Wil je leren hoe je cliënten kunt begeleiden in hun bewustzijnsontwikkeling, spirituele ontwikkeling en met (zelf)healing? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Benieuwd? Kom naar de Open dag op zondag 19 augustus.
Op zondag middag 26 augustus is er nog een extra Open inloopmiddag.

In deze 1,5-jarige opleiding leer je hoe je cliënten kunt begeleiden in het opsporen, transformeren en helen/loslaten van beperkende patronen die een gelukkig, gezond en succesvol leven in de weg staan.

Energetische transformatie therapie is een vorm van begeleiding waarbij een cliënt wordt begeleid om zelf transformatieprocessen in werking te stellen. Hoewel je als therapeut ook behandeling geeft, is het van wezenlijk belang dat je cliënten aanleert hoe deze zichzelf kunnen helen (zelf-healing). Als Energetisch transformatie therapeut begeleid je cliënten in bewustzijnsontwikkeling. Je leert hen hoe zij via meditatie, visualisatie en dagelijkse oefeningen zelf een positieve invloed kunnen uitoefenen op hun leven op het gebied van werk, relaties, zelfbeeld, gezondheid en levensgeluk.

Als therapeut combineer je coaching, healing, reading en bewustzijnsontwikkeling met therapeutische technieken. De inhoud van de opleiding is gebaseerd op de nieuwste kennis en inzichten op het gebied van wetenschap, bewustzijn, healing en mediumschap. Bewustzijnsontwikkeling staat centraal.

Voorwaarden deelname
Studenten dienen eerst de 1-jarige basisopleiding te hebben gevolgd:
Module BM&SO: Bewustwording, meditatie en Spirituele ontwikkeling (7 lesdagen).
In deze module ga je eerst aan de slag met jouw eigen bewustzijnsontwikkeling volgens de methodiek van Sensibel. De module gaat op 1 september 2018 op zaterdagen van start.
Module R basis: Reading basis (8 lesdagen). In deze module ga je aan de slag met het afstemmen op en verwoorden van (aura)energie. De module gaat op 9 september op zondagen van start.

Duur opleiding: De opleiding duurt 1,5 jaar.
Klik op de onderstreepte naam van de module voor meer informatie.

Healing 1 en 2
Module Healing 1:
energetisch (3 lesdagen)
Module Healing 2:
spiritueel (3 lesdagen)

Je kunt je los opgeven voor module H1 en H2. Bij directe inschrijving voor beide modules ontvang je 10% korting.

Modules Energetische transformatie therapie (12 lesdagen en een dagdeel voor de eindtoetsen):
Meditatie begeleiden. 1 lesdag.
Adem begeleiden. 1 dag.
Regressie- en reïncarnatiesessies begeleiden. 4 lesdagen.
Onderdeel van deze module is een gedeelte systemisch werk en innerlijk kind werk.
Auralifters (aangehechte entiteiten) en vorige zelven opsporen (lichtwerk). 1 lesdag.
Paramedische healing. 1 lesdag.
Cliëntbegeleiding Zelf-healing. 2 lesdagen.
Trauma’s oplossen. 1 lesdag.
Integratie modules. 1 lesdag.

Voor de modules Energetische transformatie therapie kun je je niet los inschrijven. Betaling in termijnen is echter mogelijk tegen een kleine meerprijs.

Deze vorm van begeleiden is geschikt voor de behandeling van mentale en emotionele klachten zoals stress, chronische vermoeidheid, burnout, somberheid/depressie, traumatische ervaringen, angsten, emotie regulatie problemen, etc. Daarnaast is het geschikt bij alle lichamelijke klachten, ziektes en aandoeningen. Het aantal sessies is afhankelijk van de duur en de ernst van de klachten. Energetische transformatie therapie is een uiterst effectieve methode voor het stabiliseren of verminderen van emotionele problemen en fysieke klachten en aandoeningen.

Let alleen wel: Als Energetisch transformatie therapeut stel je geen diagnoses en geef je geen advies omtrent het gebruik van medicatie. De therapie is bedoeld als complementaire geneeswijze. Dat wil zeggen: naast de behandeling van reguliere artsen of andere hulpverleners.

Certificaat? Aan het eind van de opleiding is er een theorie- en praktijktoets. Bij voldoende resultaat ontvang je een certifiaat.
Overige voorwaarden: het is van belang dat je regelmatig oefent met het geven van sessies. Om die reden is deelname aan een oefengroep verplicht. Daarnaast bied je minimaal 5 ‘leercliënten’ een begeleidingstraject van in ieder geval 3 sessies. Ook zijn 2 supervisie momenten onder leiding van Sandra Valk verplicht. Zelf thuis mediteren draagt bij aan jouw ontwikkeling. Tussentijds zijn er steeds voortgangsgesprekken om te kijken waar je nog aan kunt werken.

Bij diverse modules ontvang je schriftelijke informatie in de vorm van een reader. Daarnaast ontvang je boekentips.

De modules Energetische transformatie therapie gaan in januari 2019 bij voldoende deelnemers van start (minimaal 8).
Zaterdag 12 januari (Meditatie begeleiden)
Zaterdag 26 januari (adem begeleiden)
Vrijdag 8 en zaterdag 9 februari en vrijdag 8 en zaterdag 9 maart (Regressie en reïncarnatie)
Zaterdag 23 maart (Auralifters en vorige zelven)
Zaterdag 6 april (paramedische healing)
Zaterdag 11 mei en zaterdag 25 mei (Cliëntbegeleiding en zelfhealing)
Zaterdag 8 juni (Trauma’s oplossen)
Zaterdag 29 juni (Integratie van de modules).
Zaterdag middag 14 september (eindtoets). Tijd: van 13 tot 16 uur.
Zaterdag middag 19 oktober (certificaat uitreiking). Tijd: van 13 tot 16 uur.

In oktober 2019 gaan de modules van deel 4 op vrijdagen van start.

Voor wie?
Professioneel: De opleiding is een complete opleiding voor mensen die als Transformatietherapeut aan de slag willen.
Eigen ontwikkeling: Je kunt de opleiding of de losse trainingen echter ook voor je eigen ontwikkeling volgen of als toevoeging binnen je huidige werk.

Studiebelasting: 108 lesuren en een x-aantal uren om te oefenen (3 uur per keer). Daarnaast is het gewenst om aandacht te besteden aan het lezen van de readers en het doen van de oefeningen in de readers, aan mediteren en aan het lezen van literatuur.

Lesniveau: het lesniveau van deze opleiding is ongeveer op MBO+/HBO niveau.

Voor de tarieven van de opleiding kun je HIER kijken.

Mocht je na het volgen van de opleiding een eigen praktijk willen beginnen, dan is aansluiting bij een organisatie met een klacht- en tuchtregeling verplicht volgens de wet WKKGZ. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Sandra Valk. Sensibel is aangesloten bij het Nibig.

Sensibel is als intstelling ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Sensibel voldoet aan de kwaliteitseisen voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Kosten voor trainingen en opleidingen  zijn om die reden zeer waarschijnlijk aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting.