Visie en missie

Visie en missie

De opleidingen, trainingen en vormen van begeleiding bij Sensibel zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten op het gebied van wetenschap, bewustzijn, healing en mediumschap. Bewustzijnsontwikkeling staat centraal.

Visie
Sensibel gaat ervan uit dat wij mensen de scheppers van onze eigen werkelijkheid zijn. God is niet iets wat buiten ons bestaat; wij maken allen onderdeel uit van een groter geheel van wat wij ‘de Bron’ noemen. Je kunt dit ook het Universum of het Kwantumveld noemen. 

Wij mensen hebben al vele levens geleefd met als doel de uitdrukking, ervaring en ontwikkeling van het bewustzijn van ‘het collectief’. Fysiek gezien zijn wij wellicht afgescheiden van anderen, maar in werkelijkheid zijn wij allen onderling met elkaar verbonden. Wij mensen hebben in de optiek van Sensibel bewust gekozen voor de verdichte, gecomprimeerde vorm van een lichaam, vanuit onze wens om onszelf en ieder stukje van het grotere geheel te kunnen ervaren en uit te drukken, met alle kwaliteiten van het grotere potentieel in zich. Alleen door onszelf af te scheiden van anderen, zouden we onszelf kunnen zien. Want hoe kun je jezelf ervaren of uitdrukken, als we allemaal hetzelfde zouden zijn? Onze tijd/ruimte werkelijkheid maakt dat wij onszelf kunnen ervaren in contrasten/dualiteit.

Na de fysieke dood keren wij allen weer terug naar het grotere geheel. Niemand uitgezonderd. Ook mensen die ‘slechte dingen’ hebben gedaan, omdat zij zich slecht voelden. Wij mensen oordelen. Vanuit het hogere perspectief zijn er geen oordelen, slechts ervaringen. Tijdens het leven zijn we onze ware (goddelijke) herkomst in eerste instantie vergeten, want anders zou dit natuurlijk de hele pret van de ervaring wegnemen:-) De mogelijkheid om naar andere bewustzijnsstaten te gaan, heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen zich vorige leven en hun ware herkomst herinneren. Dit proces kun je ‘ontwaken’ noemen.

Inspiratiebronnen voor de mensen van Sensibel zijn o.a.: Mooji, Bentinho Massaro, Esther en Abraham Hicks, Joe Dispenza en Neal Donald Walsch.

De visie wordt concreet vormgegeven in de module/training bewustwording, meditatie en spirituele ontwikkeling (4 dagen) en de training bewustwording, meditatie en intuïtieve ontwikkeling (10 lesavonden). Ook de training ‘Realiseer je eigen levensgeluk‘ (4 lesavonden of 2 dagen) is gebaseerd op deze visie.

Missie
Sensibel heeft de wens om mensen bewust te maken van hun unieke verbinding met de Bron, hun scheppende kwaliteiten en zelf-genezende vermogens. Sensibel streeft ernaar dat deelnemers dit ook weer gaan doorgeven aan mensen in hun eigen omgeving en later aan klanten. Doel binnen de opleiding is om deze visie over onze menselijke aard begrijpelijk en praktisch toepasbaar te maken, met als uiteindelijk doel de verhoging van het bewustzijn van het collectief. Samen dragen we een steentje bij aan het verhogen van het bewustzijn en de energie in de wereld, waarin waarden zoals verbinding, tolerantie, mededogen en liefdevolle interactie centraal staan.

Bij Sensibel willen we mensen vooral meegeven dat het belangrijk is dat je zelf gelukkig bent en van je leven geniet. Laten we er iets leuks van maken! Vanuit vreugde, kennis, kracht, vrijheid, liefde, waardering en dankbaarheid creëer je de ervaringen waar je werkelijk naar verlangt. Het is mogelijk om jezelf te bevrijden van oude neigingen die jouw levensgeluk in de weg staan, je moet alleen even weten hoe.

Mediumschap, Healing en Therapie nieuwe stijl: een brug tussen wetenschap en spiritualiteit.
De trainingen en opleidingen van Sensibel zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten op het gebied van bewustzijn, healing en mediumschap. vanuit de Kwantumfysica is duidelijk geworden dat energie (en ook materie) wordt beïnvloed door intentie en emoties. Lange tijd hebben wij mensen gedacht dat lichaam en geest gescheiden waren. Inmiddels zijn wij erachter dat onze fysieke toestand (bijna) volledig wordt bepaald door hetgeen wij denken, geloven en voelen. Dit betekent dan ook dat het in principe mogelijk is om van lichamelijk klachten en ziektes te herstellen, puur door het veranderen van onze ‘zijns-toestand’. Onze zijns-toestand kan worden veranderd door ‘verbeteringen’ aan te brengen in onze manier van denken, voelen en handelen. Ook onze hersenen zijn trainbaar en het is mogelijk om nieuwe chemische reacties vanuit onze hersenen naar ons lichaam te sturen. Op die manier kun je de hersenen trainen om datgene te bewerkstelligen wat je werkelijk wilt. Dit is mogelijk d.m.v. meditatie en oefeningen.

In 2017 is Sandra Valk (eigenaar van Sensibel) een samenwerking aangegaan met Suzanne Tempel. Suzanne is de eerste Awakened Mind Coach in Nederland. Zij is expert op het gebied van bewustzijnsontwikkeling en het zelflerend vermogen van de hersenen. Met behulp van EEG meet zij de hersengolven en de specifieke staten van bewustzijn. De training ‘Bewustzijnsstaten‘ is opgenomen in het basisdeel van alle opleidingen van Sensibel. Deelnemers leren hoe zij in de staat kunnen komen waardoor zij gemakkelijker kunnen afstemmen op energie. Aan de hand van de metingen wordt duidelijk waar deelnemers zich bevinden in hun ontwikkeling en waaraan er gewerkt kan worden. De modules waarin Sandra lesgeeft zijn geheel volgens dezelfde basisprincipes. Het accent ligt in de lessen van Sandra vervolgens vooral op healing, zelf-healing en therapie en bij Suzanne meer op mediumschap en altered states of conciousness (veranderde staten van bewustzijn).

Onderscheid
Met het centraal stellen van bewustzijnsontwikkeling en het trainen van de hersenen en door hier gerichte en onderbouwde technieken bij aan te bieden, onderscheidt Sensibel zich van alle andere opleidingen in healing, therapie en mediumschap.
Daarnaast leer je bij Sensibel niet alleen door kennis en vaardigheden. je zult veranderingen terugzien in je hele leven!

De opleidingen en trainingen zijn interessant voor:
– Mensen die hun bewustzijn willen verhogen;
– Mensen die bewust kiezen voor en willen werken aan hun eigen levensgeluk;
– Mensen die een professionele en een wetenschappelijk onderbouwde opleiding willen volgen;
– Mensen die willen worden opgeleid tot Healer, Medium of Therapeut volgens de laatste nieuwe inzichten en ontwikkelingen!
– Mensen die een steentje willen bijdragen aan de verhoging van het bewustzijn van het collectief.

Sfeer
De sfeer bij Sensibel is liefdevol, informeel en vol humor. Het accent ligt niet zozeer op prestatie, maar op het eigen proces. Je ontwikkeling zal hoe dan ook in een stroomversnelling komen. Bovenal is het de wens van Sensibel dat mensen meer van zichzelf gaan houden en begrijpen dat zij daarmee een positieve invloed kunnen uitoefenen op hun eigen leven, op alle vlakken. Door de variëteit van docenten krijgen mensen een zeer divers aanbod van louter en alleen professionals die hun vak uitstekend verstaan.