Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Artikel over fysieke klachten en aandoeningen

Als je kampt met fysieke klachten of ziekte, dan kan dit je flink wanhopig maken. Medicatie kan dan wel helpen, maar het lost het probleem vaak niet echt op. Wist je dat je zelf veel meer kunt doen om jouw gezondheid en levenskwaliteit te verbeteren? Het is mogelijk om je immuunsysteem te versterken en jouw zelf-genezende vermogens aan te spreken!

Ervaringsdeskundige
Ik weet uit ervaring hoeveel impact een ziekte op je leven kan hebben. Ik ben geboren met astma, eczeem en allergieën en later kreeg ik bijnierproblemen en fibromyalgie-achtige klachten. Tot mijn 34e jaar heb ik een groot deel van mijn leven in ziekenhuizen doorgebracht. De vraag: ‘Hoe kan ik genezen?’, heeft altijd centraal gestaan. Op een gegeven moment ben ik in aanraking gekomen met meditatie, energiewerk en intuïtieve ontwikkeling en later met alternatieve therapieën, bewustzijnsontwikkeling en het trainen van hartcoherentie. Mijn leven is sindsdien rigoureus veranderd. Ik kan niet zeggen dat het gemakkelijk is geweest, maar het gevoel van blijdschap is des te groter nu ik zo goed als genezen ben. Ik zie het nu als mijn missie om anderen te ondersteunen in hun genezingsproces.

Inmiddels begeleid ik in mijn praktijk dagelijks mensen met emotionele- en fysieke klachten en aandoeningen. Samen werken we toe naar balans op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Ik heb een manier van werken ontwikkeld die ik ‘Energetische zelfheling therapie’ noem; een combinatie van bewustzijnscoaching, (hands-on) healing, reading en therapeutische technieken zoals regressie, moeiteloos helen, innerlijk kind werk en begeleiding bij zelfgenezing.

De begeleiding is gebaseerd op al mijn opgedane kennis en ervaringen van de afgelopen 15 jaar. Hieronder vind je mijn bevindingen die noodzakelijk zijn voor genezing.

  1. Het is van belang dat je op alle vlakken van je leven in balans komt.
  2. Bij ziekte of klachten is er meestal sprake van een emotioneel onderliggende oorzaak.
    Het alsnog uiten en ontladen van opgeslagen emoties is essentieel.
  3. Het is van belang dat je jouw aandacht leert richten op datgene wat je wenst.

1. Het is van belang dat je op alle vlakken in je leven in balans komt.
Gezonde voeding, regelmatig bewegen, voldoende rust nemen en ook tijd om te lummelen. Veel mensen zijn vooral prestatiegericht opgevoed. De meesten van ons hebben lang in een versnelling geleefd die veel te hoog was voor ons lichaam. ‘We moeten rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan’, zingt Herman van Veen heel toepasselijk. Vaak denken we: Kom op, nog even doorgaan. Het werk moet toch af?’

Wanneer er niet genoeg rust tegenover inspanning staat, dan viert de adrenaline in ons lichaam hoogtij, met als gevolg dat velen van ons zowat ‘verslaafd’ zijn geraakt aan deze intense manier van leven. Echt gelukkig worden we er niet van, maar we wisten niet beter. Je ontdekt vaak pas hoe het is om je fijn, vrij en liefdevol te voelen, wanneer je een paar versnellingen kunt terugschakelen.

Meditatie is een uitstekende manier om de natuurlijke balans in je lichaam weer terug te vinden, net zoals activiteiten als wandelen of fietsen in de natuur, yoga, Qigong, lezen, dansen (Biodanza vind ik zelf fijn), socialiseren met vrienden etc. Tijd nemen om met je aandacht naar binnen te gaan, daar komt het op neer. Binnen in jou bevindt zich een innerlijk leider die precies weet wat jij nodig hebt. Om deze te kunnen horen, zul je echter eerst stil moeten zijn en de stem van jouw denken wat meer tot rust moeten brengen.

2. Bij ziekte of klachten is er meestal sprake van een emotioneel onderliggende oorzaak. Het alsnog uiten en ontladen van opgeslagen emoties is essentieel.
Je kunt de klachten zien als signaal dat er ongeuite emoties of overtuigingen zijn opgeslagen. Vaak doen wij ook iets wat wij liever niet doen of doen we iets juist niet wat we graag zouden willen. Jouw lichaam laat je dit zien. Alles in jouw systeem wil graag heel zijn. Dat is onze natuur. Veel mensen hebben van huis uit niet geleerd om hun emoties te uiten. ‘Ratio is goed en voelen slecht’, hebben de meesten van ons geleerd. Wanneer je echter niet luistert naar de signalen van jouw lichaam, dan gaat het steeds sterkere signalen afgeven en dan kan er op den duur ziekte ontstaan. Dat is overigens niet ‘jouw schuld’, want je was je er niet van bewust.

Voor genezing is het echter van groot belang dat de onverwerkte en opgeslagen spanning en emoties alsnog geuit of ontladen worden. Je zult zien dat jouw energie dan al snel omhoog gaat; je gaat je gelijk fijner voelen. Een beetje spannend vaak wel voor mensen om hun emoties te uiten, want huilen en grommen en schreeuwen en stampen, dat ‘doe je’ toch niet?

Wanneer je emoties langere tijd onderdrukt dan ontstaan er niet alleen ziektes maar ook kun je last hebben van woedeaanvallen, angststoornissen, paniekaanvallen, psychoses, slaapproblemen, somberheid en zelfs depressie. Tijd voor nieuwe overtuigingen! Vanaf nu is het wegstoppen van pijn, frustraties, angsten, boosheid en verdriet ‘not done’. Emoties willen juist gezien worden. Paradoxaal genoeg verdwijnen ze dan al snel.

3. Het is van belang dat je jouw aandacht leert richten op datgene wat je wenst.
Kijken naar mogelijkheden, dat is ook iets wat wij vaak van huis uit niet hebben geleerd. Wij zijn vooral gewend om te kijken naar wat er niet goed gaat; naar wat er ontbreekt. Ook kunnen wij onszelf behoorlijk ondermijnen.
Gelijke energieën trekken elkaar aan, dus onbewust houden we daarmee onze oude situatie in stand. Wanneer je liefdevoller naar jezelf leert kijken en een positieve mindset aanleert, dan zie je dat al snel terug in je leven. Klachten verminderen en je voelt je gelukkiger.

Voordat je dit bereikt, is het noodzakelijk dat je jouw overtuigingen eens goed onder de loep neemt. Wat denk je allemaal? Wat zijn jouw overtuigingen, oordelen, meningen? Overtuigingen zijn nooit ‘waar’, maar hebben de neiging om zichzelf continue te bevestigen. Wij zijn de scheppers van onze eigen werkelijkheid, maar de meesten van ons hebben geleerd dat het leven ons overkomt. Eerst moet je dus zien dat de werkelijkheid heel anders in elkaar zit dan je tot dan toe had gedacht. Je kunt je ‘mind’ dan langzaam laten wennen aan het feit dat je een heel Kwantumveld aan mogelijkheden tot je beschikking hebt. De vraag is dan alleen: ‘Op welke realiteit ben jij afgestemd’?

D.m.v. geleide meditatie, visualisatie en oefeningen kun je eerst ontdekken wat jouw oude gewoontes waren en op welke manier je de door jouw gewenste realiteit (onbewust) hebt tegengehouden. Daarna kun je leren hoe je jouw aandacht structureel en consequent kunt richten op datgene wat je wenst of waar je naar verlangt. Het oproepen van verheven gevoelens van dankbaarheid, waardering, liefde en vrijheid helpen je vervolgens om deze gewenste realiteit als het ware ‘naar je toe te laten komen’.

De wet van aantrekking maakt geen onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid. Eigenlijk fantaseren we de hele tijd. Wanneer je nadenkt over situaties die niet in het hier en nu plaatsvinden, ben je aan het fantaseren. Helaas denken we vaker over doemscenario’s dan over scenario’s met een happy end. Je kunt dus zeggen dat we goed geoefend hebben met negatief denken. Om jouw realiteit te veranderen, zul je dus net zo goed moeten oefenen met gedachten en overtuigingen die goed voelen. Iedere dag opnieuw zul je feitelijk moeten oefenen met ‘het je goed voelen’. Jouw lichaam en omgeving zijn een weerspiegeling zijn van jouw energie. Wanneer jij dus denkt aan situaties waar je blij van wordt en je gebruikt hiervoor je innerlijke zintuigen (voelen, zien, horen, ruiken en proeven), dan zie je dit op den duur terug in jouw lichaam en omgeving. Zo werkt de wet van aantrekking. Jouw energie gaat omhoog als je aan fijne dingen denkt en deze energie zorgt voor bijpassende ervaringen.

Meditatie, mindfulness, visualisatie en oefeningen in positief denken zijn bewezen technieken om het immuunsysteem te versterken en jouw zelfgenezende vermogens aan te spreken. Wanneer je denken en lichaam tot rust komen en jij gaat je steeds fijner voelen, dan heeft dit niet alleen een positieve invloed op je gevoelsleven, maar ook op je stofwisseling, je hormoonhuishouding, je hart, je bloeddruk, je zenuwstelsel en ga zo maar door. Wij mensen hebben zelf alles in huis om onszelf te genezen. Je bent al heel, je had je dit alleen nog niet gerealiseerd…

Tip: Dankbaarheid is een mooi gevoel om op te roepen tijdens visualisaties. Jouw hersenen denken dan namelijk dat je iets al ontvangen hebt. Vind je het moeilijk om dankbaar te zijn voor iets wat je nog niet hebt? Stel je dan voor dat je datgene wat je wenst al bereikt hebt. Een gezond lichaam, volop energie, vrijheid, liefde, een fijne baan, de liefde van je leven, wat je maar wilt! Hoe dankbaar zou je zijn wanneer je dit hebt bereikt? Hou dat gevoel vast… 😊

Oefenen, oefenen, oefenen dus. Denk je, ‘ik heb geen tijd’? Weet je, als ik je zeg dat het mogelijk is om jouw leven en gezondheid te veranderen, hoeveel tijd heb je daar dan voor over? Ik hoop dat dit al je prioriteit gaat krijgen.

Wil je ervaren wat Energetische zelfheling therapie voor jou kan betekenen? Wil je de onderliggende oorzaak van jouw klachten opsporen, om deze vervolgens te kunnen helen? Wil je weten wat jouw neigingen zijn die een gezond en gelukkig leven in de weg staan? En wil je leren hoe je d.m.v. geleide meditatie, visualisatie en oefeningen jouw zelfgenezend vermogen kunt aanspreken?

Maak dan een afspraak voor een sessie.
Of misschien is één van de Zelfheling trainingen of trajecten iets voor jou.
Daarnaast zijn de trainingen voor bewustwording en eigen proces geschikt voor mensen met fysieke klachten en aandoeningen.

De praktijk van Sandra en Sensibel Academie zijn gevestigd in Centrum Sensibel. Vanuit dit centrum werken meerdere ondernemers. Voor mensen met fysieke klachten en aandoeningen behoort een traject op maat tot de mogelijkheden. Naast de activiteiten van Sandra Valk en Sensibel Academie kun je ook terecht voor beweging, yoga, voedingsadvies en ademcoaching. Website Centrum Sensibel: https://CentrumSensibel.nl

Wil jij zelf opgeleid worden tot Energetisch zelfheling therapeut? Dat kan in een 2-jarige beroepsopleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *