Daisy Hofman

Daisy (1985) is sinds 2007 werkzaam binnen het mbo en het hbo onderwijs. Momenteel werkt zij als skills docente en coach aan de Hogeschool Rotterdam.

Daisy: “Als skills docente en coach bij een technische opleiding houd ik mij bezig met bewustwording. Ik coach studenten in hun persoonlijke ontwikkeling en faciliteer onderwijs waarbinnen steeds meer ruimte komt voor een holistisch benadering: verbinding tussen hoofd en hart.”

Bij de Sensibel verzorgt Daisy de module Coaching & Communicatievaardigheden (module 5 van de opleiding Energetisch Zelfheling Therapeut).

Mijn reis
“Als klein meisje danste ik voor ik kon lopen. Ik verbleef het liefst in mijn eigen ‘fantasie’ wereld. Ik verzamelde schelpen en edelstenen, schreef verhalen en bond deze tot boekjes om zo mijn eigen bibliotheek te starten. Ook was er een andere kant. Die van hevige emotionele schommelingen, voedselallergieën, concentratie- en leerproblemen. Mijn moeder weigerde om mij te laten bestempelen met de diagnose adhd en besloot een ander pad te bewandelen. Via homeopathie en natuurvoeding kwam mijn lichaam tot rust. Zo leerde ik als kind al wat voeding en andere prikkels met mijn lijf en emoties deden, en naar mijn lichaam te luisteren. Dit zou later goed van pas komen.

In de pubertijd werd ik gestimuleerd om mij vooral bezig te houden met studie om ervoor te zorgen dat ik ‘mijn eigen boontjes kon doppen’. Daar waar ik als klein meisje leerproblemen had ronde ik op mijn negentiende het vwo af en ging studeren. Mijn pubertijd en begin twintiger jaren stonden dan ook in het teken van ratio en het aanpassen aan de wereld waarin ik leefde. Ik kon moeilijk aarden, had moeite met vriendschappen en belande in destructieve relaties. Ik probeerde krampachtig te accepteren dat dit blijkbaar het leven was wat resulteerde in burn-outs en depressies. Toen ik dacht dat ik rock bottom had bereikt, werd ik ziek. Ik bleek een chronische darmziekte te hebben. En dat niet alleen, ook mijn moeder werd ziek en kwam te overlijden. Ik werd gedwongen om weer in contact te komen met mijn lichaam, die ik zwaar had verwaarloosd. De skills die ik als jong meisje had geleerd kickte weer in. Ik veranderde rigoureus mijn voedingspatroon en begon mijn pad van heling.

Via natuurvoeding, kruidengeneeskunde, healing, homeopathie, regressie, osteopathie, yoga, meditatie, sjamanisme en innerlijk kind werk, maak ik afwisselend wat ik noem ‘mijn eigen blend’. De juiste samenstelling voor mij, op dit moment. De tijd nu op aarde is zo bijzonder, alles is in overvloed en binnen handbereik aanwezig!

Inmiddels ben ik een jaar medicatie vrij en ik voel mij beter dan ooit tevoren. Zo werd mijn dieptepunt het startpunt van mijn reis via mijn lichaam, naar mijn licht. Mijn ervaringen en kennis neem ik mee in mijn lesgeven en coaching.

Bij Sensibel volg ik de opleiding tot Energetisch zelfheling therapeut. Vanaf het moment dat ik bij Sandra binnenstapte voelde het als thuiskomen. Lesgeven bij Sensibel voelt dan ook als een natuurlijke volgende stap.”