De wet van aantrekking

Tree on susnet

Blog 10 juni 2016: De wet van aantrekking
Misschien heb je weleens gehoord van de wet van aantrekking? Die zegt dat gelijke energieën elkaar aantrekken. Vorige keer heb ik geschreven hoe jouw manier van denken bepalend is voor hoe jij je voelt. Als je aan fijne, positieve dingen denkt dan voelt dit goed. Als je aan negatieve dingen denkt, dan voelt dit niet goed. Je kunt leren om je gedachten te richten op positieve aspecten van het leven.

Jouw gedachten en bijpassende gevoelens vormen samen de energie die jij uitzendt. De energie die jij uitzendt is bepalend is voor jouw ervaringen. Vanuit positieve gedachten en gevoelens trek je positieve ervaringen aan. Vanuit negatieve gedachten en gevoelens trek je negatieve ervaringen aan. Dus als jij denkt: ‘ik ben eenzaam’ en je voelt je rot, dan trek je meer eenzaamheid aan. Maar als je denkt: ‘jeetje, ik heb zoiets leuks meegemaakt! Ik zou dit graag met anderen willen delen’. Dan zul je zien dat er zomaar mensen op je pad komen om mee te kunnen delen. Dus als jij je rot voelt, dan is het zaak dat je leert hoe jij je stapje voor stapje fijner kan gaan voelen. Simpel toch? Of toch niet…

We zijn gaan geloven wat we denken
Ik heb gemerkt dat mensen geneigd zijn om hun aandacht te richten op zaken die (nog) niet goed gaan. Ze letten minder op dingen waar ze blij en tevreden over zijn. Zo vergelijken we onszelf vaak met mensen die het beter hebben of doen. Deze manier van denken heet ook wel ‘denken vanuit schaarste en beperking’. Daarnaast zijn wij gaan denken dat ons levensgeluk afhankelijk is van het gedrag van anderen of de situatie waar wij ons in bevinden. Ik zeg je dat het precies andersom is!

Denken vanuit schaarste en beperking is zekere zin ‘normaal’, omdat wij dit zo hebben geleerd van onze (voor)ouders. We zijn gaan denken dat dit  zo hoort; we zijn het gaan geloven. Nu hebben we gelukkig de mogelijkheid om deze oude manier van denken te doorbreken. Onze ouders werden er niet gelukkig van en wij ook niet.

Eigen ervaring
Zelf heb ik ook moeilijke tijden gekend. Ik ben er met vallen en opstaan achter gekomen hoe de wet van aantrekking werkt. Daardoor ben ik in een positieve spiraal terecht gekomen… 🙂

Positief denken en je goed voelen kun je leren! Veranderen lijkt soms moeilijk, maar stapje voor stapje kun je jouw energie positiever maken. Daardoor trek je steeds meer fijne ervaringen naar je toe. Komende tijd zal ik regelmatig een blog plaatsen over de wet van aantrekking en thema’s die ik in mijn praktijk en trainingen tegenkom. Op die manier hoop ik mijn kennis en ervaring over te brengen. Ik zal regelmatig oefeningen voorstellen waarmee je jouw leven positief kunt beïnvloeden. Als ik het kan, dan kan iedereen het…

Ik wens iedereen veel licht, liefde en levensvreugde.

Sandra Valk
Sensibel