Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

E-Book: 10 tips voor het verhogen van jouw energie en bewustzijn

Hi, leuk dat je je hebt aangemeld voor mijn gratis E-book!

Ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Sandra Valk (1970) en ik ben moeder van een zoon (2005). Ik heb de afgelopen 15 jaar nogal een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Mijn leven is in eerste instantie niet bepaald over rozen gegaan. Ik ben geboren met een ernstige vorm van eczeem, astma en allergieën en later zijn daar door het gebruik van medicatie nog een bijnieraandoening en fibromyalgie-achtige klachten bijgekomen. Tot mijn 34e levensjaar heb ik vele jaren van mijn leven in ziekenhuizen doorgebracht. De vraag: ‘Hoe kan ik genezen?’, heeft altijd centraal gestaan. Gaandeweg heb ik hier antwoorden op gekregen.

Mijn leven na mijn 34e levensjaar noem ik de jaren na mijn spirituele ontwaken. Ik kwam o.a. in aanraking met meditatie en visualisatie en toen is mijn ontwikkeling op weg naar een gezond en gelukkig leven in een stroomversnelling gekomen. Ik ontdekte gaandeweg dat wij het leven op aarde allemaal zelf hebben gecreëerd. Ik leerde dat er veel meer is tussen hemel en aarde dan ik ooit van mijn ouders en op school had geleerd. Dit was natuurlijk wel een heel proces, wat nog steeds gaande is.

Inmiddels kan ik zeggen dat ik zo goed als genezen ben. In 15 jaar tijd ben ik van 100% arbeidsongeschikt ‘patiënt’ naar zeg 95% functionerend en gezond ondernemer gegaan. Ik ben nog altijd aan het leren, maar mijn leven is in ieder geval één groot avontuur geworden! Alles is mogelijk, want wij zijn de scheppers van onze eigen werkelijkheid, kwam ik achter. Het is mogelijk om een gelukkig, liefdevol en gezond leven te leiden. Je moet alleen even leren hoe:-)

Wil je meer lezen over mijn weg naar genezing? Kijk dan HIER.

Mijn expertise ligt inmiddels op het gebied van (Kwantum) bewustwording, bewustzijnsontwikkeling, manifestatie en begeleiding bij zelfheling. Het is mijn wens om mensen bewust te maken van hun scheppende kwaliteiten en zelfhelende vermogens. Het is mogelijk om met onze aandacht en energie ons leven positief te beïnvloeden. Het voelt als mijn missie om mensen daarin te inspireren, ondersteunen en onderwijzen.

Vanuit Centrum Sensibel bied ik samen met mijn team inmiddels diverse activiteiten, zie aanbod.

Om een nieuwe werkelijkheid te kunnen creëren, is het van groot belang dat je iets anders gaat doen dan je tot nu toe gedaan hebt. Dit vergt wat moed. Ook is het van belang dat je tijd gaat vrijmaken voor het bewust creëren van een nieuwe werkelijkheid. Hoeveel prioriteit wil je dit gaan geven? Ik hoop alle prioriteit.

Toch gaan transformatieprocessen altijd met een zekere mate van angst gepaard. Dit heb ik zelf ook zo ervaren. Wij mensen hebben nu eenmaal te maken met ingebouwde overlevingsmechanismen die het liever bij het oude willen houden, want dat is voor ons gevoel veilig.

Gelukkig word onze moed snel beloond. Als je het eenmaal aandurft om buiten je comfortzone te treden, dan beland je al snel in de wereld van synchroniciteit en flow. Dit voelt vervolgens zo wonderlijk en mooi aan, dat er eigenlijk voor de meeste mensen al geen weg meer terug is. Buiten je comfortzone is waar de magie begint, is tegenwoordig mijn favoriete uitspraak.

In dit gratis E-book geef ik je alvast 10 tips om het leven te creëren waar je werkelijk naar verlangt. Mocht je geïnteresseerd zijn in begeleiding of trainingen in real life, schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Centrum Sensibel en Sensibel Academie zijn gevestigd in Capelle aan den IJssel.

Ik wens je veel leesplezier!


10 tips voor het verhogen van jouw energie en bewustzijn

Tip 1: Zorg allereerst voor balans in je leven. Tegenwoordig leiden wij een enorm intens bestaan met allerlei activiteiten en prikkels, waardoor de adrenaline vaak rijkelijk door ons lijf heen stroomt. Als je hier niet voldoende rust en beweging tegenover zet, levert dit op den duur allerlei vervelende klachten op. Bovendien houden wij zelf de intensiteit van ons bestaan in stand, omdat gelijke energieën elkaar aantrekken. Om jouw bewustzijn en energie te kunnen verhogen, is het dan ook zaak dat je allereerst zorgt voor een gezonde (en inspirerende) levensstijl. Je kunt hierbij denken aan het vinden van balans tussen inspanning en ontspanning en tussen geven en ontvangen, voldoende rusten en slapen, regelmatig de stilte opzoeken, voldoende bewegen, de natuur in gaan, lezen, gezond en lekker eten, mediteren, aan yoga doen, creatief bezig zijn (schilderen, schrijven, zingen, dansen), tijd nemen om te niksen en lummelen en liefdevolle aandacht besteden aan jouw lichaam (sauna, massage, naar de kapper, kleding kopen, zonnebaden etc.). En, last but not least: vind een manier om gelukstofjes aan te maken! Lach, dans, doe gek en vooral waar je super blij van wordt! Vanuit balans, vreugde en tevredenheid verhoog je jouw bewustzijn en energie.

Tip 2: Ga dagelijks met je aandacht ‘naar binnen’ en leer mediteren. Vaak zijn wij met onze aandacht vooral op de buitenwereld gericht, en die buitenwereld is zoals hierboven al gezegd, vaak behoorlijk intens en vol prikkels. Je ziet echter alleen maar terug wat je gaandeweg hebt gemanifesteerd. Ons lichaam en onze omgeving zijn feitelijk niets anders dan een (neutrale) reflectie van onze binnenwereld. Deze ‘werkelijkheid’ kun je alleen van binnenuit veranderen. Je hoeft dus niks aan jouw buitenwereld te veranderen. Je haalt je aandacht van de buitenwereld af om van binnenuit een nieuwe werkelijkheid te kunnen creëren. Daarvoor moet je eerst leren om stil te worden en jouw gedachten tot rust laten komen, en dat is vaak even wennen. Onze gedachten tetteren anders maar door en je blijft dan in de ‘ratrace’ van jouw leven. Weet, dit oefenen is een kwestie van een paar weken; dan is jouw systeem aan de rust gewend. Met je aandacht in je binnenwereld kun je ontdekken wat er allemaal in jou speelt en hoe jij tot nu toe jouw werkelijkheid hebt vormgegeven. Wat denk je? Wat geloof je? Wat voel je? Vaak zitten jouw gedachten en overtuigingen vol beperkingen. Daar mag je je allereerst bewust van worden om te kunnen transformeren. En, dan is het een kwestie van het trainen van jouw ‘systeem’ om te gaan denken, voelen en handelen in mogelijkheden. Creëer jouw nieuwe werkelijkheid door te gaan mijmeren en fantaseren over hoe je het wél wilt hebben en je zult zien dat het gaat gebeuren.

Tip 3: Fantaseer zo vaak als je kunt over het leven wat je wenst en over de persoon die je wilt zijn!
Heb je het fantaseren juist afgeleerd omdat anderen vroeger tegen je zeiden dat je ‘realistisch’ moest zijn? Ik zeg, schrap dit uit je geheugen en leer weer fantaseren als een kind! Met onze aandacht en energie creëren wij onze werkelijkheid. Iedere fantasie is een mogelijke werkelijkheid wanneer jij je aandacht er maar vaak genoeg op richt. Energie is de taal van het Universum en het maakt niet uit of je iets echt beleeft of dat je erover fantaseert. Als jij over jouw wensen fantaseert en je beleeft het alsof je het al echt hebt bereikt (met alle bijbehorende blije en dankbare gevoelens), dan is deze uitkomst naar jou onderweg!
Het is zaak dat je bij het fantaseren jouw (innerlijke) zintuigen gebruikt (zien, voelen, ruiken, horen en proeven. Of je ‘weet’ het). Dus bijvoorbeeld: je wilt gezond zijn. Zie dan voor je hoe jij eruit zou zien als jij helemaal gezond zou zijn. Voel hoe dit voelt. Welke emotie(s) voel je? En hoe voelt jouw lichaam? Hoe is je ademhaling? Voel je jouw levenskracht en vertrouwen? Als je een beeld hebt van waar jij bent als je gezond bent, hoe ruikt het daar dan? Wat hoor je? Wat proef je?
Hoe beter je wordt in het trainen van jouw (innerlijke en uiterlijke) zintuigen, hoe makkelijker je kunt ‘her-programmeren’.

En dan nog iets: als je dan toch fantaseert, fantaseer dan groot! De meeste mensen hebben geleerd om vooral bescheiden te zijn. Jammer, want daarmee houden we onszelf klein. Ik zeg ‘hallo, je hebt een heel kwantumveld met mogelijke uitkomsten tot je beschikking! Als jij je aandacht en energie richt op een kleine verbetering, dan krijg je een kleine verbetering’. Als jij je aandacht daarentegen leert richten op datgene wat je écht wilt, dan krijg je dat. Denk dus groot! En nogmaals, laat die gedachte over wat zogezegd realistisch is, maar achterwege, want er bestaat niet zoiets als 1 realiteit. Dit is alleen maar een kwestie van perceptie.

Tip 4: Oefen dagelijks met het oproepen van fijne, verheven gevoelens van liefde, vreugde en dankbaarheid in je hart.
Jouw hart zendt een vibratie uit en die vibratie is de magneet waarmee je jouw werkelijkheid aantrekt. Met fijne gevoelens trek je meer fijne situaties aan en met nare gevoelens trek je dáár juist meer van aan. De vraag is dus: waar richt jij je aandacht op? Je kunt jezelf trainen in het oproepen van fijne gevoelens, door over fijne situaties en ervaringen te mijmeren en fantaseren. Ook kun je positieve en inspirerende verhalen en boeken lezen, films kijken, tijd doorbrengen in de natuur, creatief bezig zijn, mediteren, dansen, lachen, vrijen en zingen. Doe vooral alles waar jij blij van wordt. Of denk bijvoorbeeld regelmatig aan de mensen van wie je houdt of aan dieren. Wat geeft jou een bijzonder en verheven gevoel? Wanneer ben jij geïnspireerd? Trots? Dankbaar? Liefdevol? Wat waardeer je allemaal? Roep dit gevoel zo vaak mogelijk op en verwonder je over het resultaat:-) Je creëert dan namelijk steeds meer soortgelijke situaties!

Besteed vooral aandacht aan zaken waar jij je dankbaar voor voelt. Wij mensen hebben de neiging om vooral te kijken naar zaken die ontbreken. Gelijke energieën trekken elkaar aan. Wanneer jij jouw aandacht leert richten op situaties waar je dankbaar voor bent, trek je méér situaties aan om dankbaar voor te zijn. En is er genoeg om dankbaar voor te zijn. Zelfs wanneer je ene been het niet goed doet, kun je nog blij zijn met het been wat het wél goed doet. Je kunt dankbaar zijn voor het feit dat je een huis hebt en een douche, een computer en een telefoon, dat je mensen om je heen hebt die je dierbaar zijn , dat de zon schijnt, dat de natuur zo mooi is, en ga zo maar door…

Dankbaarheid is het gevoel dat je iets al hebt ontvangen. Wanneer je dit gevoel ‘oefent’, zul je dan ook steeds meer ontvangen. Super nietwaar? Wanneer je fantaseert over jouw wenselijke situatie en je roept hierbij gevoelens van dankbaarheid op, dan is deze situatie naar jou onderweg.
Vind je het lastig om dankbaar te zijn wanneer je iets nog niet hebt (bereikt)? Fantaseer dan over het gevoel wat je zou hebben wanneer je het wél hebt gekregen of bereikt! Hoe blij zou je zijn als je gezond zou zijn? De partner hebt gevonden waar je zo naar verlangde? Die baan? Wanneer jouw bedrijf succesvol zou zijn? Houd dit vast:-) Het is naar je onderweg…

Dankbaarheid, vreugde, liefde, waardering, kennis en vrijheid zijn de emoties met de hoogste trilling/frequentie. Hiermee trek je dan ook de meest gewenste situaties aan. Oefen hier dus mee! En leer jouw mind om je aandacht daarop te richten. Je zult zien dat je gedachten regelmatig uitgaan naar wat er ontbreekt, omdat we hier eeuwenlang, zo niet duizenden jaren, zo goed mee hebben geoefend. Maar… Het kan heus! Je kunt je mind leren focussen op fijne situaties. Leer je brein om te denken in mogelijkheden. Jouw mind zal alles ondersteunen wat je wilt bereiken, wanneer je deze traint om af te stemmen op geluk, gezondheid, vreugde en liefde.

Tip 5: Richt je aandacht op overvloed. Wij mensen hebben dus vooral de neiging om onze aandacht te richten op hetgeen we juist NIET willen. Dit hebben wij zo geleerd. We focussen vanuit angst vooral op tekorten en schaarste. Hiermee creëren we echter meer tekorten en schaarste. Leer je daarentegen dus te richten op hetgeen je WEL wilt en op overvloed. Wil je meer gezondheid? Denk dan eens aan alles waar je al gezondheid in ervaart. Misschien zijn je relaties bijvoorbeeld al heel gezond? Of misschien wil je meer geld? Kijk dan eens naar alles waar jij al rijkdom in ervaart. Wil jij een persoon zijn met zelfvertrouwen? Kijk dan naar alles waarin je al zelfvertrouwen ervaart, etc. Voel maar hoe dat voelt en denk dan: ‘ik word steeds gezonder, gelukkiger, blijer, waardiger, liefdevoller, geliefder, rijker etc.’. Wanneer jij kijkt naar alles wat nog niet goed gaat, dan zie je dat vooral terug in je werkelijkheid. Perceptie is de bril waarmee je naar de wereld kijkt. Wanneer jij je aandacht structureel leert richten op gezondheid en overvloed, dan is dat de nieuwe vibratie die je uitzendt. Kijk naar alles wat er al in jouw leven al is verbeterd en je voelt je gelijk beter. En als je jezelf dan toch vergelijkt met anderen, vergelijk je dan met mensen die het slechter hebben dan jij:-)

Tip 6: Hoe zou het zijn om… ? Voer voor de frontaal kwab. Jouw hersenen willen dolgraag nieuwe verbindingen leggen. Dit krijg je al voor elkaar door vragen te stellen. Hoe zou het zijn om… gezond te zijn? Hoe zou het zijn om… de liefde van mijn leven te ontmoeten? Hoe zou het zijn om… werk te vinden waarin ik al mijn kwaliteiten kwijt kan en waarmee ik ook een riant salaris mee verdien? Hoe zou het zijn om een persoon te zijn die met liefde en respect met zichzelf en anderen omgaat? Hoe zou je leven er dan uitzien? Fake it before you make it! Fantaseren dus maar weer…

Tip 7: Uit je emoties! Jeetje wat zijn wij mensen verleerd om onszelf te uiten en om te voelen. Tijd voor verandering. En met uiten bedoel ik niet alleen praten of huilen. Doel is om alle oude onderdrukte shit uit je lijf te laten stromen om je daarna weer als herboren te voelen! Leef! Vrij, lach, huil, dans, stamp, wordt boos, uit je sensualiteit en geniet van seksualiteit… Onderdruk jezelf en jouw emoties niet langer. Anders blijf je situaties creëren die een beroep op jou doen om oude, onderdrukte emoties alsnog te uiten. Hoe vrijer jij wordt van oude, opgehoopte energieën, hoe fijner jij je zal gaan voelen.

Dit betekent natuurlijk niet dat je gelijk te pas en te onpas mensen uit moet gaan schelden. Wat je wel moet doen, is zeggen dat iets jou raakt! Vertel maar wat het met je doet. Dit maakt mij boos! Ik word hier onzeker van. Ik voel mij onder druk gezet. En ga zo maar door. Wees eerlijk. Voelt wellicht super kwetsbaar en misschien kon je dit vroeger niet, maar het is niet meer vroeger. Ga maar experimenteren met de waarheid zeggen vanuit liefde voor jezelf en let op wat er gebeurt.

Je emoties uiten doe je echter het best wanneer je alleen bent. Ga regelmatig met je aandacht naar binnen om te kijken wat zich daar afspeelt. Wanneer een situatie of persoon jou raakt, ga dan thuis eens op een rustige plek zitten met je ogen dicht. En vraag jezelf dan eens af waar je de emotie in je lijf voelt. Voel het helemaal. En uit dan het bijpassende gevoel. Ben je gefrustreerd? Grom! Scheld! Baal! Huil! Schreeuw! Heb je oordelende gedachten? Die mogen er ook zijn! Wil je iemand uitschelden? Doe dit! Maar dus niet tegen die ander, maar doe het wel hardop.

Als wij zouden leren om onze gevoelens en emoties vrijelijk (en liefst hardop) te uiten, dan zouden deze emoties snel in intensiteit afnemen. Het gaat pas woekeren wanneer wij ons niet uiten. Dat is dan weer de paradox van het leven. We willen iets niet voelen, maar dan wordt het erger. We ontwikkelen dan fysieke klachten en je kunt zelfs depressief worden. Als we daarentegen dagelijks de tijd zouden nemen om iets wél te voelen, dan zou de emotie al snel wegebben. Dit kun je leren.

Wanneer wij ons niet langer zouden verzetten tegen emoties of tegen de ervaring die wij op dat moment hebben, dan zouden we in vrede komen. Omgekeerd ontstaat er ook een blokkade wanneer we ons teveel hechten aan bepaalde ervaringen (craving). Het is de kunst om de energie van emoties te doorvoelen. Neem het waar en beleef het helemaal. Alles mag er zijn. Verzet je niet langer (een stukje overgave) maar klamp je er ook niet aan vast, anders blijf je afhankelijk van je buitenwereld. En alles wat jij wilt heb je al ín je! Je zult een gelukkiger mens worden. Uiteindelijk is alles terug te brengen tot slechts een ervaring. De wereld vergaat heus niet als je eens pijn voelt of ongemak. Het uiten zal je daarbij helpen.

Heb je een hekel aan mensen die in slachtoffergedrag blijven hangen en wil je zelf zo niet zijn? De balans zit heus in het midden. Als je niet regelmatig alle shit uit je lijf en je energetische systeem werkt, dan kan het gaan woekeren en dan kun je ziek worden. Het is echt een goed idee om jezelf af en toe eens heerlijk zielig te vinden en helemaal los te gaan in het ‘je slecht voelen’.

Daarnaast kun je prima dagelijks jouw aandacht zoveel mogelijk richten op alle fijne aspecten van het leven en positief denken. Het kan allemaal naast elkaar bestaan. Yin en Yang, alles mag er zijn. Omarm ook je pijn, angst, boosheid en verdriet. Duister is niets anders dan onze eigen schaduwzijde. Wanneer je dit niet in het licht zet, dan blijf je het buiten jezelf projecteren (zo binnen, zo buiten). Als jij je verzet tegen bepaalde emoties of eigenschappen, dan blijven deze juist naar jou terugkomen. Net zolang tot de weerstand uit je lijf en je energetische systeem is verdwenen. Dan kan de ongekende energie van het Universum rijkelijk door je heen stromen.

Alle fysieke klachten en aandoeningen hebben in mijn optiek een onderliggende, emotionele of mentale oorzaak. Je kunt een klacht of ziekte zien als een soort ophoping van ongeuite energie. Datgene wat jij (onbewust) al heel lang voelt, zit ergens opgeslagen in jouw lichaam. De vraag ‘Waarom overkomt mij dit?’, is dus eigenlijk een hele goede! Je kunt de klacht of ziekte namelijk zien als een signaal dat je nog ergens naar toe moet met je aandacht. Wanneer je dit niet doet, dan wordt het signaal alleen maar sterker. Prima om medicatie te halen bij een dokter, maar ga ook eens kijken wat de klacht of ziekte jou te zeggen heeft.

Wanneer je getriggerd wordt door een bepaalde persoon of situatie, is het handiger om te wachten met reageren tot de intensiteit van jouw emoties zijn afgezwakt. Je gaat dus eerst thuis grommen en schelden en je pijn doorleven, voordat je weer met die persoon communiceert. Je zou namelijk de relatie kunnen schaden en dat wil je (meestal) niet. En weet: jouw emoties zijn eigenlijk nooit bedoeld voor degenen die jou op dat moment in jouw leven raken. De meeste emoties stammen nog uit je kindertijd, of ze zijn ontstaan n.a.v. een later opgedane nare ervaring. De personen de jou raken kun je zien als de personen die jou helpen om jouw oude shit op te ruimen. Dus eigenlijk zou je diegenen mogen bedanken:-) Wanneer je uitkomt in je jeugd, erken dan de gevoelens van jouw innerlijke kind. Heb mededogen met jezelf en geef liefde aan jezelf en je oude pijn. Omarm jezelf met alles erop en eraan. Erken en herken je oude pijn en jouw realiteit zal steeds lichter worden.

Tip 8: Vertrouw op jouw Super powers en laat los hoe en wanneer jouw gewenste werkelijkheid naar je toekomt. Bij het kunnen ontvangen gaat het namelijk niet alleen om de vraag (intentie/wens), maar vooral om de energie die je daarbij uitzendt. Jouw hart en diens vibratie is de magneet voor het aantrekken van alle ervaringen. Dus als jij denkt: ‘is het er nu nóg niet?’ Dan gaat je aandacht uit naar het niet hebben… Je vibe gaat dan naar beneden en dat willen we dus niet. Wij mensen hebben geleerd op wilskracht te willen manifesteren, maar dat werkt dus juist niet. Het gaat om het zetten van een intentie, het ontladen van blokkades die jouw wensen tegenhouden, het oefenen met het ‘je goed voelen’ en vervolgens moet je leren loslaten hoe en wanneer het naar je toekomt. Je zegt als het ware: ‘het zal gebeuren’. Hoe? Dat hoef je helemaal niet te weten. En als je dan verrast wordt, dan weet je dat het gelukt is vanuit 5d. Leren vertrouwen is denk ik echter wel de grootste uitdaging bij het verhogen van je energie. Logisch hoor, want we hebben nu eenmaal zolang geloofd dat wij mensen klein en nietig zijn en ons vooral moeten richten op gevaar om te kunnen overleven. Vertrouwen krijgen in onze eigen kracht en in de oneindige mogelijkheden van het Universum of Kwantum, is iets waar we echt eerst even mee moeten oefenen. Bij het fantaseren en visualiseren van jouw gewenste werkelijkheid gaat het om de juiste balans tussen focussen en loslaten. Dit laatste is vaak nog een uitdaging voor ons mensen:-) Onthoudt: eerst geloven dan zien! En dus niet andersom…

Tip 9: Als iets wat je wenste naar je toe komt, prent dit dan helemaal in je geheugen!
Count your blessings. Zie je nu wel. Je kunt het heus… Je krijgt het echt… Zie je nu wel, het werkt echt… Daarmee zal jouw vertrouwen groeien. Iedere keer dat jouw wensen uitkomen kun je wellicht meer en meer gaan zien dat je het echt allemaal zelf hebt gecreëerd.

Krijg je maar niet wat je wenst? Hier kunnen 3 oorzaken voor zijn:
1. Je aandacht gaat nog altijd uit naar het NIET hebben. Het bijpassende gevoel is een gevoel van tekort.
2. Er zit nog een onbewuste vibe opgeslagen in jouw lichaam/energetische systeem die het ontvangen van jouw gewenste situatie tegenhoudt. Deze zal eerst aan het licht moeten komen. Dit kun je doen door met je aandacht naar binnen te gaan en te kijken wat het met je doet dat je het maar niet ontvangt. Dan kan de oorspronkelijke emotie worden doorvoeld en verwerkt. Nogmaals: heb mededogen met jezelf en erken je oude pijn, angst of frustratie. Je zult je een stuk beter gaan voelen. De blokkades zitten de doorstroming van energie in de weg. Zodra deze in beweging komen, zal je gelijk meer licht gaan ervaren. Laat je maar leiden door jouw lichaam en onbewuste, deze weten de weg. En verzet je niet; laat het maar gebeuren.
3. Jij wilt iets misschien heel graag, maar jouw ziel denkt daar heel anders over:-) Het is niet de ‘bedoeling’ in dit leven? Of in ieder geval nu (nog) niet? Misschien komt het later? Voorbeeld: je wilt heel graag een carrière als toneelspeler, maar ‘het loopt’ niet. Als het jouw bedoeling in dit leven is om iets heel anders te gaan doen, dan zal je later ontdekken dat dit dan wel gelijk van het begin af aan in de flow is. Alles zal dan op je pad komen om datgene te gaan doen.

Wij mensen zien vaak alleen de voordelen op korte termijn, maar op lange termijn kun je vaak veel beter overzien waarom iets is gegaan zoals het is gegaan. Zo wilde ik vroeger graag zangeres worden. Toen ik tijdens mijn zwangerschap moest stoppen met de muziek, viel mijn wereld in elkaar. Pas jaren later besefte ik dat mijn pad niet lag in de muziek maar in de wereld van bewustzijn. En achteraf heb ik super veel gehad aan het trainen van mijn stem, want hier kan ik nu hele mooie meditaties mee geven. Bovendien heb ik door het schrijven van muziek en improviseren jarenlang mijn creatieve brein getraind om af te stemmen op mogelijkheden.

Tip 10: Luister naar jouw hart; het is je kompas op weg naar jouw ware zelf.
Je kunt alleen de beste versie van jezelf worden door te luisteren naar je hart. Wanneer is jouw trilling het hoogst? Wanneer je bent afgestemd op jouw hoogste potentieel.  Je kunt alleen de beste versie van jezelf worden door te luisteren naar je hart. Jouw ziel fluistert jou via je hart in wat je kunt worden als je later groot bent:-) Jouw hart vertelt jou wie jij bent, wie je wilt zijn en wie je niet wilt zijn. Wanneer je hiernaar durft te luisteren, dan kom je vanzelf in een flow.

De enige emotie waar je even vriendjes mee moet worden om iets anders te bereiken dan je tot nu toe hebt bereikt, is angst. Angst is een emotie die vaak wordt gevoeld wanneer mensen gaan experimenteren met nieuw gedrag. Toch is het noodzakelijk om hier doorheen te gaan. Een stemmetje in je hoofd zal je gaan vertellen dat het heus wel tot morgen kan wachten; dit is ons ingebouwde overlevingsmechanisme en ik noem dit ook wel onze innerlijke saboteur. Maar onthoudt: buiten je comfortzone is waar de magie begint. Anders blijf je in het kringetje van je onbewuste programmeringen lopen. Overwin je angsten, ook al is het stapje voor stapje, en je zult zien dat je groeit in ontwikkeling.

Wanneer jij doet wat jouw ziel graag wil, dan zal je zien dat alles gaat stromen. Voelt het niet goed (voel je weerstand), dan is het niet voor jou. Leer (weer) luisteren naar die innerlijke stem die jou de weg wijst. En je mag uniek zijn. Sterker nog, dat was juist de bedoeling.

Ik wens je super veel plezier bij het creëren van het leven waar je (diep van binnen) naar verlangt.

Wil je een training of activiteit volgen om jouw energie en bewustzijn te verhogen? Dan kun je bij Sensibel kiezen uit de volgende opties:

Of, voor diegenen die later aan de slag willen om anderen te helpen om tot diepgaande, blijvende verandering te komen:

En als je liever individueel aan de slag wilt, dan kun je ook terecht voor individuele sessies en trajecten.

We verwelkomen je graag!

Liefs,
Sandra Valk