Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Energetische zelfheling therapie

Wat is het?
Energetische zelfheling therapie is een therapievorm die is ontwikkeld door Sandra Valk, ervaringsdeskundige op het gebied van zelfheling/zelfgenezing. Bij energetische zelfheling therapie worden technieken gebruikt voor het opsporen, transformeren en helen/loslaten van belemmerende gedachtes, overtuigingen en blokkades die een gelukkig, gezond en fijn leven in de weg staan.
Daarnaast leren cliënten hoe zij zelf thuis d.m.v. geleide meditatie, visualisatie en oefeningen, een positieve invloed kunnen uitoefenen op hun leven en gezondheid.
In de sessies/trajecten/trainingen wordt ook aandacht besteed aan het vinden van een gezonde balans in het leven. Gezond eten, bewegen, genoeg tijd om te rusten en om met de aandacht naar binnen te gaan, dingen doen waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt.

Helpt bij emotionele, mentale en fysieke klachten en aandoeningen
De therapie is een uiterst effectieve manier om een stabilisatie of verbetering van klachten te bewerkstelligen. Het is geschikt voor de behandeling van mentale en emotionele klachten zoals stress, chronische vermoeidheid, burnout, somberheid/depressie, traumatische ervaringen, angsten, emotie regulatie problemen, etc. Daarnaast is het geschikt bij alle lichamelijke klachten, ziektes en (ernstige) aandoeningen.

Losse sessies, trajecten of (groeps)trainingen
Het aantal benodigde (losse) sessies is afhankelijk van de ernst en duur van de klachten. Je kunt ervoor kiezen om losse sessies te boeken of om een traject te volgen. Bij Sensibel kun je terecht voor Zelfheling trajecten op maat, waarin je leert om je zelfhelend vermogen aan te spreken.
Trajecten: https://centrumsensibel.nl/zelfheling/
Individuele sessies: https://centrumsensibel.nl/individueel/

Combinatie van energetische behandelingen en therapeutische technieken
De therapie bestaat uit een combinatie van bewustzijnscoaching, healing en reading, gecombineerd met therapeutische technieken zoals:
– Regressie- en reïncarnatie therapie;
– Systemisch werk (opsporen van familiepatronen);
– Overtuigingen ontmantelen en ombuigen;
– Innerlijk kind werk;
– Energetische behandelingen;
–  Lichaamsgerichte technieken om te ontladen (diep innerlijk werk);
– Paramedische healing.

De therapeut biedt daarnaast begeleiding bij zelfheling. Cliënten leren hoe zij thuis aan de hand van (geleide) meditatie, visualisatie en oefeningen zelf veranderingen kunnen aanbrengen in hun leven op alle vlakken. De therapie gaat gepaard met een stukje theorie. Er wordt uitgegaan van het zelfhelend vermogen van de cliënt.

Licht meditatieve ontspanning
Tijdens sessies wordt er gewerkt vanuit een (diepe) meditatieve ontspanning. Het denken komt tot rust en de therapeut helpt je met het maken van een verbinding tussen je bewuste denken en je onderbewustzijn. Van daaruit kom je makkelijker tot inzichten en we kunnen direct tot transformatie en healing overgaan.

Vergroten van je bewustzijn
Via geleide meditatie en visualisatie kun je leren om in de juiste bewustzijnsstaat te komen om oude patronen te doorbreken, om je immuunsysteem te versterken en het zelfgenezend vermogen van je lichaam aan te spreken.

Verhogen van je energie of frequentie
D.m.v. fysieke ontspanning in combinatie met oefeningen in positief denken en je voorstellingsvermogen gebruiken (visualisatie) kun je jouw energie/vibratie/frequentie verhogen.

Bij fysieke klachten: paramedische behandeling
Paramedisch betekent ‘naast het medische’. Bij een paramedisch consult wordt ervan uitgegaan dat de meeste lichamelijke klachten en aandoeningen een emotionele oorsprong hebben. Het lichaam geeft signalen dat er ergens een onverwerkte lading is opgeslagen. Je kunt de klacht dan ook zien als een mogelijke groeikans. Wij mensen hebben echter de neiging om ons te willen afwenden van pijn. We willen ervan af! In de sessies en trajecten gaan we echter juist naar de pijn toe, want het wil ‘gezien’ worden.

Bij een consult wordt er gekeken naar de ware oorzaak van een klacht of aandoening. Vaak zijn aandoeningen of blokkades gekoppeld aan emotionele gebeurtenissen of langdurige ervaringen van onmacht, angst, boosheid of frustratie. Het komt er meestal op neer dat je ergens het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent of dat je bang bent om controle te verliezen. De plaats waar de klacht zich in jouw lichaam bevindt, heeft ook betekenis. Bij spanning in de schouders nemen cliënten vaak ‘veel op de schouders’, etc.

In de therapeutische sessie gaat de therapeut als het ware in gesprek met de klacht of aandoening. Zodra de oorzaak bekend is, kan er worden overgegaan op transformatie en loslaten/healing. Het alsnog laten uiten van emoties die bij de oorspronkelijke ervaringen horen is hierbij van groot belang. Jouw ziel zoekt zelf de oplossingen, dat is het mooie. De therapeut begeleidt en ‘kijkt mee’.

Tot welk punt er geheeld kan worden, is per persoon verschillend. Soms heeft de ziel gekozen voor een bepaalde ervaring en is het meer de uitdaging om hiermee om te gaan. Vaak is het echter mogelijk om stabilisatie te realiseren of zelfs verbetering. Sensibel doet hierover echter geen beloftes. Het is de intentie van een therapeut om te helpen met genezen. Óf iemand geneest, is echter niet aan de therapeut maar aan de ziel zelf.

Naast reguliere medische behandelingen; complementaire geneeskunst
Let wel: de therapeut is geen arts. Er worden geen diagnoses gesteld en geen adviezen gegeven over het gebruik van medicatie. Energetische therapie is bedoeld als aanvulling op de reguliere behandelingen van artsen en andere hulpverleners en niet als vervanging. Cliënten dienen zelf verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor hun eigen beslissingen. Voor mensen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen is deze vorm van behandeling dan ook niet geschikt. Sensibel zal in geval van twijfel doorverwijzen naar een arts of andere hulpverlener.