Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Energetische Kwantum therapie

Wat is het?
Energetische Kwantum therapie (voorheen Energetische Zelfheling therapie) is een therapievorm/methodiek die is ontwikkeld door Sandra Valk, ervaringsdeskundige op het gebied van traumaverwerking en zelfheling/zelfgenezing. In de methodiek worden technieken gebruikt voor het opsporen, transformeren en helen/loslaten van belemmerende gedachtes, overtuigingen en blokkades die een gelukkig, gezond en fijn leven in de weg staan.
Daarnaast leren cliënten hoe zij zelf thuis d.m.v. geleide meditatie, visualisatie en oefeningen, hun energie en bewustzijn kunnen verhogen en hun zelfhelende vermogens kunnen aanspreken.

In de sessies/trajecten/trainingen wordt ook aandacht besteed aan het vinden van een gezonde balans in het leven. Gezond eten, bewegen, genoeg tijd om te rusten en om met de aandacht naar binnen te gaan, dingen doen waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt.

Helpt bij alle emotionele, mentale en fysieke klachten, ziektes en (chronische of ernstige) aandoeningen
De therapie is een uiterst effectieve manier om een stabilisatie of verbetering van klachten te bewerkstelligen. Het is geschikt voor de behandeling van mentale en emotionele klachten zoals stress, chronische vermoeidheid, burnout, somberheid/depressie, traumatische ervaringen, angsten, emotie regulatie problemen, etc. Daarnaast is het geschikt bij alle lichamelijke klachten, ziektes en (ernstige) aandoeningen. De therapievorm is holistisch; er wordt uitgegaan van de samenhang tussen lichaam, emoties, geest en spirit (de ziel/hogere zelf).

Losse sessies, trajecten of (groeps)trainingen
Het aantal benodigde (losse) sessies is afhankelijk van de ernst en duur van de klachten. Je kunt ervoor kiezen om losse sessies te boeken, of om een traject te volgen. Kijk voor de aanbieders van Energetische Kwantum therapie HIER. Of kijk op de pagina Zelfheling.

Combinatie van energetische behandelingen en therapeutische technieken
De therapie bestaat uit een combinatie van bewustzijns coaching, healing en reading, gecombineerd met therapeutische technieken zoals:
– Meditatie en visualisatie;
– Hypnotherapie;
– Regressie- en reïncarnatie therapie;
– Systemisch werk (opsporen van familiepatronen);
– Overtuigingen ontmantelen en ombuigen;
– Innerlijk kind werk;
– Energetische behandelingen;
–  Lichaamsgerichte technieken om te ontladen (diep innerlijk transformatie werk);
– Paramedische healing.

De therapeut biedt ook begeleiding bij zelfheling. Cliënten leren hoe zij thuis zelf d.m.v. (geleide) meditatie, visualisatie en oefeningen regie kunnen krijgen over hun leven en gezondheid. De therapie gaat gepaard met een stukje theorie. Er wordt uitgegaan van het zelfhelend vermogen van de cliënt.

Meditatieve ontspanning
Tijdens sessies wordt er gewerkt vanuit een (diepe) meditatieve ontspanning. Het denken komt tot rust en de therapeut helpt je met het maken van een verbinding tussen je bewuste denken en je onderbewustzijn. Van daaruit kom je makkelijker tot inzichten en we kunnen direct tot transformatie en healing overgaan.

Vergroten van je bewustzijn
Via geleide meditatie en visualisatie kun je leren om in de juiste bewustzijnsstaat te komen om oude patronen te doorbreken, om je immuunsysteem te versterken en het zelfhelend vermogen van je lichaam aan te spreken.

Verhogen van je energie of frequentie
D.m.v. fysieke ontspanning en het bewerkstelligen van hartcoherentie, in combinatie met oefeningen in positief denken en je voorstellingsvermogen gebruiken (visualisatie), kun je jouw energie/vibratie/frequentie verhogen.

Ontlading van oude bevroren energie
Emoties die in onze jeugd of later niet geuit zijn, zitten vaak nog als een soort bevriezingen in ons lichaam en energetische systeem opgeslagen. In de therapievorm worden ontladingstechnieken gebruikt om deze oude blokkades in beweging te brengen, waardoor de energie in je lichaam weer helemaal kan doorstromen. Zodra de energie weer kan doorstromen, zul je zien dat jouw werkelijkheid verandert. Eerst geloven, dan zien!

Genereren van energie en gelukstofjes: Waar word je blij van?
Dit is zeker geen onbelangrijk onderdeel van de therapie. Sandra Valk, ervaringsdeskundige op het gebied van zelfheling heeft ontdekt dat haar ontwikkeling pas echt in een stroomversnelling kwam, naarmate ze meer begon te bewegen, lachen, vrijen, dansen en gek doen. Met humor, buiten de box denken en pret maken ben je al snel op weg naar een gezond en gelukkig leven.

Bij fysieke klachten: paramedische behandeling
Paramedisch betekent ‘naast het medische’. Bij een paramedisch consult wordt ervan uitgegaan dat lichamelijke klachten en aandoeningen een emotionele oorsprong hebben. Het lichaam geeft signalen dat er ergens een onverwerkte lading is opgeslagen. Je kunt de klacht dan ook zien als een mogelijke groeikans. Wij mensen hebben echter de neiging om ons te willen afwenden van pijn. We willen ervan af! In de sessies en trajecten gaan we echter juist naar de pijn toe, want de oorsprong wil erkend, herkend en verwerkt worden.

Bij een consult wordt er gekeken naar de ware oorzaak van een klacht of aandoening. Vaak zijn aandoeningen of blokkades gekoppeld aan emotionele gebeurtenissen of langdurige ervaringen van onmacht, angst, boosheid of frustratie. Het komt er meestal op neer dat je ergens onderweg het gevoel hebt gekregen dat je niet goed genoeg bent of dat je bang bent om controle te verliezen. De plaats waar de klacht zich in jouw lichaam bevindt, heeft ook betekenis. Bij spanning in de schouders nemen cliënten vaak ‘veel op de schouders’, etc.

In de therapeutische sessie gaat de therapeut als het ware in gesprek met de klacht of aandoening. Zodra de oorzaak bekend is, kan er worden overgegaan op transformatie, doorleven en loslaten/healing. Het alsnog laten uiten van emoties die bij de oorspronkelijke ervaringen horen is hierbij van groot belang. De lading komt dan in beweging en de energie kan dan weer doorstromen. Jouw ziel zoekt zelf de oplossingen, dat is het mooie. De therapeut begeleidt en ‘kijkt mee’.

Tot welk punt er geheeld kan worden, is per persoon verschillend. Soms heeft de ziel gekozen voor een bepaalde ervaring en sowieso is transformatie en heling een proces. Trajecten kunnen leiden tot het realiseren van stabilisatie, verbetering of zelfs genezing van klachten. Sensibel doet hierover echter geen beloftes. Het is de intentie van een therapeut om te helpen met genezen. Óf iemand geneest, is echter niet aan de therapeut maar aan de ziel zelf.

Naast reguliere medische behandelingen; complementaire geneeskunst
Let wel: de therapeut is geen arts. Er worden geen diagnoses gesteld en geen adviezen gegeven over het gebruik van medicatie. Energetische therapie is bedoeld als aanvulling op de reguliere behandelingen van artsen en andere hulpverleners en niet als vervanging. Cliënten dienen zelf verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor hun eigen beslissingen. Voor mensen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen is deze vorm van behandeling minder geschikt. Sensibel zal in geval van twijfel doorverwijzen naar een arts of andere hulpverlener.