Esmeralda Beelt

Esmeralda Beelt

Esmeralda Beelt is voedingsdeskundige en lifestyle coach. Zij heeft zich gespecialiseerd in het detoxen van het lichaam. Vanuit haar bedrijf ‘Vitaal in Beelt’ begeleidt zij mensen naar een duurzame lifestyle waarbij bewustzijn, gezonde voeding en ontspanning centraal staan. Esmeralda vindt het belangrijk dat mensen leren luisteren naar hun lichaam en zelf ontdekken wat werkt voor hen.

Je kunt bij Esmeralda terecht voor voeding- en lifestyle coaching. Dit biedt zij op vrijdagen vanuit de praktijk van Centrum Sensibel en anders bij jou thuis of via Skype. Website: www.vitaalinbeelt.nl.
Neem contact op met Esmeralda via info@vitaalinbeelt.nl of 06  24 54 93 62.

Deelnemers van de training Zelf-heling o.l.v. Sandra Valk kunnen eventueel aanvullend een consult boeken bij Esmeralda, om te kijken waar deelnemers zichzelf beter kunnen ondersteunen op het gebied van voeding.

Daarnaast is Esmeralda contactpersoon voor de zaalverhuur van Centrum Sensibel. Je kunt haar hierover bereiken via zaalverhuursensibel@gmail.com of 06-28100477

Esmeralda weet als geen ander welke voedingsstoffen en supplementen bij jou aansluiten om je lekker en fit te gaan voelen.

Esmeralda: “Mijn interesse voor eerlijke en gezonde voeding ontwikkelde zich al vroeg. Als kleuter bakte ik al mijn eigen broodjes op de vrije school en thuis was vegetarisme een onderdeel van mijn leven. Na mijn 30ste ontstond de behoefte om op professioneel vlak met voeding en vitaliteit aan de slag te gaan”.

Missie
“Het wordt steeds duidelijker dat onze manier van leven een enorme negatieve impact heeft op onze gezondheid maar ook op het klimaat en milieu. Een van die oorzaken is direct te herleiden naar ons voedingspatroon. We weten soms ook niet precies wát we eten. Denk aan toevoegingen van (verborgen) suikers, zouten en kunstmatige additieven zoals E- nummers. Niet-natuurlijke smaakmakers die de werking van hormonen in ons lichaam verstoren én die welvaartsziektes zoals diabetes type 2, obesitas en hart-en vaatziekten veroorzaken.

Mijn missie is jou aan de hand van mijn vitaliteitsprogramma vier weken te coachen in het opruimen van je oude voedingspatroon en een nieuwe duurzame lifestyle te omarmen. Dit doe je door gezond en onbewerkt te eten vol (h)eerlijke smaken en  tijd voor jezelf te nemen door te ontspannen en je lichaam heerlijk te revitaliseren met diverse oefeningen.

Achtergrond
Esmeralda heeft na haar opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening gewerkt bij een creditmanagementorganisatie. Sinds 2015 is zij werkzaam als projectleider bij ‘Vrouwen van Nu’, een vrouwenvereniging die als doel ‘het versterken van de leefomgeving van vrouwen’ heeft. Esmeralda voelde de behoefte om daarnaast uiting te geven aan haar passie voor zaken als een gebalanceerde levensstijl, dierenwelzijn, maatschappelijke betrokkenheid en het milieu. Ze is toen een opleiding tot voedingsdeskundige gaan doen. Sinds 2016 werkt zij naast haar reguliere baan als voedingscoach bij de sportieve onderneming L.A.J.  Get Personal. Bij deze organisatie kreeg Esmeralda de gelegenheid om in een inspirerende omgeving haar specialisatie te ontwikkelen. Deze vond zij in het detoxen en vitaliteit. Diverse cursussen, opleidingen en inspiratoren volgden elkaar op en hebben uiteindelijk geleid tot het opzetten van Vitaal in Beelt.

‘’Gezondheid is datgene wat je het gevoel geeft, dat het nu de mooiste tijd van het jaar is.’’
Citaat van Franklin Pierce Adams Amerikaans journalist, columnist en dichter 1881-1960