Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Het komt goed

Hoi lieve mensen,

Afgelopen maanden heb ik een proces doorgemaakt waarin al mijn oude trauma’s nog eens de revue zijn gepasseerd. Ironisch genoeg had ik voor die tijd uitgesproken dat ik nu eerst mijzelf volledig wilde gaan genezen, om vervolgens een programma voor zelfgenezing in de wereld te gaan zetten. Tot mijn verbazing werd ik toen weer ziek. Na een emotionele gebeurtenis speelden mijn huidklachten na jarenlange radiostilte ineens weer op.

Door alle kennis en ervaring die ik inmiddels had opgedaan over genezings-processen, wist ik dat er dit keer niks anders opzat dan er doorheen te gaan. Ik heb afgelopen 3 maanden ervaren als één intense regressie sessie. Hoe snel mijn klachten zich ontwikkelden als een vulkaan die tot uitbarsting kwam, hoe snel ik steeds weer opknapte op het moment dat ik mijzelf overgaf en alle emoties toeliet. Alleen mijn handen en voeten hebben er langer over gedaan. Ik heb een paar weken niet kunnen lopen vanwege de scheuren onder mijn voeten en auw, dit was pijnlijk. Toch bleek dit nodig om mijzelf echt even helemaal terug te trekken. Ik heb erkend hoeveel pijn ik in mijn leven heb ervaren en hoe eenzaam ik feitelijk ben geweest. Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer het geval, maar de pijn van mijn innerlijke kinderen en andere delen, wilde blijkbaar nog gezien worden.

Uiteindelijk voelde ik echter heel duidelijk dat ik eigenlijk niet ‘ziek’ was, maar dat de reactie van mijn lichaam feitelijk een adequate, gezonde reactie betrof om oude, beperkende trillingen die mij niet meer dienden, mijn lichaam uit te werken. Ik begin steeds beter te begrijpen wat er voor nodig is om te genezen. Feitelijk zijn wij al ‘heel’.

Inmiddels kan ik zeggen dat dit hele proces mij vooral bij mijzelf heeft gebracht. Uiteindelijk komt alles neer op het onvoorwaardelijk liefhebben van onszelf en het omarmen van alles wat er is. Angst, frustratie en eenzaamheid wil ook erkend en gevoeld worden. Langzaam beginnen mijn krachten gelukkig weer terug te komen, maar ik doe het voorlopig nog wel rustig aan. Ik ben vastbesloten om vanaf nu liefdevol en met respect naar de signalen van mijn lichaam en mijn grenzen te luisteren.

Hoewel mijn proces van afgelopen maanden heel persoonlijk leek, kon ik dit echter ook koppelen aan het grotere plaatje terecht en wel de toestand in de wereld. Afgelopen tijd had ik al 2 blogs geschreven over dit onderwerp. Inmiddels heb ik ook weer nieuwe inzichten opgedaan. Ik begin steeds beter te begrijpen hoe wij op macroniveau deze situatie hebben gecreëerd en wat we eraan kunnen doen.

Wat ik dan vervolgens altijd zo bijzonder vind in het leven, is dat ik mijn eigen ingevingen de volgende dag dan van iemand anders bevestigd krijg. Lang leven de creatie. Op Facebook heeft een bekende van mij een video gedeeld. Hoewel de video in totaal 2,5 uur duurt, heb ik deze in één keer beluisterd. Ik hing echt aan de lippen van ene Drs. Karen Hahamaker in de video van Jorn Luka van de Trueman Show. Het gaat om deze video: https://www.youtube.com/watch?v=A1ReIKqZeW8.

In deze video gaat Karen, wetenschapper, o.a. diep in op de situatie in de wereld en de geschiedenis en psychologie van de groep mensen die aan de touwtjes trekken. Heel treffend. Bodemline is dat ze gelooft dat het goed gaat komen. Weliswaar gaat dit nog even duren, maar het gaat gebeuren. En zo zag ik de laatste dagen nog wel meer berichten van mensen die benadrukten dat het goed gaat komen. Een mooi filmpje vind ik degene op de site van Henk Fransen: https://genezendvermogen.nl/wat-er-de-komende-jaren-gebeurt/

En inmiddels is ook Tijn Touber geïnterviewd door Jorn: https://www.youtube.com/watch?v=bvZ4GHskjn8&t=3392s

Zelf ben ik ook tot de conclusie gekomen dat het goed gaat komen, alleen hebben we dan wel wat werk te verrichten. En met werk bedoel ik niet strijden tegen de overheid en de nieuwe maatregelen, maar innerlijk werk. Ik werd van de week wakker en vroeg mijzelf af: ‘Ben ik bereid om de wereld zoals ik deze kende, los te laten?’ We hebben een maatschappij gecreëerd waarin de supermarkten vol liggen en waarin we naar restaurants, bioscopen, festivals en pretparken kunnen gaan voor vertier. We hebben een consumptiemaatschappij gecreëerd en hierbij de aarde en onszelf geëxploiteerd. Kan ik mij een wereld voorstellen waarin alles anders wordt?

En wat dan als Sensibel ook een andere vorm krijgt dan die ik oorspronkelijk had bedacht? Ik heb vele jaren hard gewerkt aan het in de wereld zetten van een opleiding en de laatste maanden aan een intensief programma voor zelfgenezing. Daarnaast verhuur ik de zalen aan andere ondernemers. Wat nu als ik ook de vorm die ik met Sensibel voor ogen had, mag loslaten?

Wat nu als we gewoon niet meer terug moeten willen naar de wereld zoals die was? Je kunt dit vergelijken met een burnout. Mensen zeggen dan vaak dat ze weer terug willen naar de tijd van voor de burnout, maar dat is gewoon geen goed idee, want daar zijn de problemen juist begonnen. Wat we mijns inziens beter kunnen gaan doen, is streven naar een verbeterde versie van een maatschappij waarin verbinding, geven en delen centraal staat!

Maar de vraag was dus: Kan ik mijn oude ideeën en verwachtingen loslaten? Kan ik met weinig geld leven en van Sensibel een plek maken waar mensen terecht kunnen om samen de moed erin te houden en elkaar te helpen in onze processen? Oef, ik moest dit echt wel even verwerken, want mijn ego dacht ook eindelijk eens wat meer geld te gaan verdienen. Gelukkig was het antwoord uiteindelijk ‘JA’.

Voor mij is dit zelfs misschien wel makkelijker dan voor anderen, omdat ik gewend ben om te leven van een uitkering op bijstandsniveau vanwege mijn officiële arbeidsongeschiktheid. Ik kan mij voorstellen dat het voor mensen die gewend zijn om bakken met geld verdienen, lastiger is. Zij hebben wellicht hypotheken en hierdoor andere angsten om mee te dealen, maar iedereen zal op zijn manier door de angst voor verlies van het oude heen moeten. Ik zou dan wel graag mijn pand willen behouden, want samenkomen met mensen om elkaar te steunen bij het innerlijke werk wat wij te verrichten hebben, lijkt mij op dit moment nogal cruciaal. Om die reden zal ik wel geld (of ruildiensten) blijven vragen om de plek te kunnen behouden en om de trainers te kunnen betalen. Gelukkig heb ik de lockdown van afgelopen jaar ook prima overleefd en vond ik een manier om door te gaan. Ik vertrouw erop dat dit dan nu ook weer zal gebeuren.

En sowieso is het werk wat ik afgelopen 15 jaar heb verricht, niet voor niets geweest. Ik ben erachter gekomen wie wij werkelijk zijn en waar we toe in staat zijn. Ik weet dat we in deze bijzondere periode aan het leren zijn om de dualiteit te overstijgen en dat we gaan inzien dat alles met elkaar verbonden is en dat we samen één zijn.

Om vervolgens een nieuwe (parallelle?) maatschappij in te gaan richten, zullen we zelf eerst door een proces van loslaten heen moeten gaan. Meditatie en innerlijk werk kan je daarbij helpen. We zullen daarbij onze eigen schaduwkanten en angsten onder ogen moeten komen en begrijpen dat we de huidige situatie in de wereld zelf (met z’n allen) hebben gecreëerd. We mogen onze oude trauma’s doorwerken en gaan inzien dat we onze oude patronen eindeloos hebben herhaald.

We mogen echter ook zien wat we al aan innerlijk werk hebben verricht en wat het positieve gevolg daarvan was, want daar kunnen we ons vertrouwen uit halen. Werd het afgelopen jaren niet steeds beter, naarmate je steeds dichter bij je werkelijke ZELF kwam? Kun je vertrouwen op deze stijgende lijn? Ben je gaan zien dat je tot veel meer in staat bent dan je aanvankelijk van je opvoeders en op school had geleerd?

Vervolgens is het zaak om ons te gaan richten op de maatschappij die wij wél willen. Hoe willen wij dat de nieuwe maatschappij eruit ziet?

Wat mij betreft gaat het in de nieuwe maatschappij vooral om verbinding, respect, eenheid en gelijkheid. Laten we alles wat we hebben, met elkaar delen. Er is genoeg voor iedereen. Langzaam kunnen we ons contact met moeder aarde ook weer verbeteren zodra we met respect met de natuur en alles wat leeft omgaan. Wat goed is voor jou is goed voor de wereld en andersom. Laten we ieders unieke kwaliteiten naar voren laten komen. Laten we zelf uit de dualiteit stappen om het goede voorbeeld te geven. En, dan komt het vanzelf goed… Daar heb ik 100% vertrouwen in.

Wat uiteindelijk nodig is, is dat we onze harten openen en daarin alles opnemen: ook de duistere kanten van onszelf en de mensheid, want afscheiding is een illusie. Feitelijk hoeven we er alleen maar voor te zorgen dat we zelf in vrede komen en onze frequentie verhogen. De rest zal vanzelf gaan, want dat zijn de wetten van het Universum!

Laten we elkaar dus vooral helpen bij het innerlijke werk wat wij te verrichten hebben. Laten we elkaar helpen herinneren aan wie we zijn en elkaar opvangen als we ons vertrouwen tijdelijk kwijtraken. Als iemand het even wat moeilijker heeft, dan hebben we onze community of tribe om elkaar liefdevol te ondersteunen.

Ik wil hierbij laten weten dat Sensibel komende tijd gewoon open zal blijven, ongeacht hoe het verder gaat wat betreft de maatregelen. Iedereen is welkom bij Sensibel.

Ik kies ervoor om niet langer vanuit angst te leven. Ik vertrouw erop dat dit zijn vruchten zal gaan afwerpen. Wanneer ik kies voor vertrouwen en licht, dan kan het niet anders dat mijn realiteit zich daarop zal aansluiten.

Komende tijd zal ik vaker laagdrempelige activiteiten gaan organiseren. De prijzen voor de trainingen en opleidingen zal ik toegankelijker gaan maken voor iedereen. Ik overweeg om het beleid van mijn lieve collega Marlon Brammer in te gaan voeren. Zij geeft activiteiten op basis van ‘vrije betaling’ (met een ondergrens). Ik ga kijken hoe ik dit kan toepassen via mijn geautomatiseerde website.

Voor mijn individuele sessies zal ik dit systeem nu al gaan invoeren. Vanaf nu kun je bij mij voor een sessie terecht op basis van vrije betaling met een ondergrens van 40 euro per sessie. De richtprijs voor een sessie van minimaal anderhalf uur is tussen de 40 en 125 euro. Soms duren sessies zelfs 2 uur. Je kunt achteraf contant of per betalingsverzoek betalen. Daarna ontvang je indien gewenst een factuur.

Verder zijn de Meditatie & Creatie avonden komende tijd een goede gelegenheid om aan deel te nemen. Tijdens deze bijeenkomsten zal één van de docenten van Sensibel Academie (waaronder ik zelf) een meditatie begeleiden. Op die avonden worden er verder thema’s besproken die bij de mensen leven en zo dus ook de toestand in de wereld. Voor meer informatie: https://centrumsensibel.nl/product/meditatie-en-creatie-bijeenkomsten/ Als je geen 15 euro te besteden hebt, dan mag je ook meedoen op (contante) donatiebasis (met een minimum van 5 euro per keer). Graag dan wel opgeven via info@SensibelAcademie.nl of CentrumSensibel@gmail.com.

Op zaterdag 18 december kun je voor healing terecht bij Sensibel op de OPEN Healing avond: https://centrumsensibel.nl/open-healing-avonden/ Deze avond is op basis van vrije betaling.

Of kom naar één van de (gratis) open dagen op zaterdag 11 december of zaterdag 8 januari 2022. Dan vertellen we meer over de activiteiten bij Sensibel en dan kun je meedoen aan inspirerende proeflessen! Voor meer informatie: https://centrumsensibel.nl/product-categorie/open-dagen/.  Voor de open dag op 11 december graag opgeven via info@SensibelAcademie.nl.

Ik wens iedereen veel licht en wijsheid voor komende tijd. Jullie zijn van harte welkom bij Sensibel!

Liefs,
Sandra

Contact: info@SensibelAcademie.nl of 06-53547643.

3 reacties op “Het komt goed

 1. Hélène schreef:

  Wauw, Sandra, ik ben diep ontroerd en geraakt door dit verhaal en heb het in een adem gelezen. Dankjewel voor wie jij bent en wat jij in deze wereld zet aan liefde, licht, inspiratie en creatie. Mijn complimenten. 👍🙏💖🍀Ik ben geraakt, ontroerd en bewogen hierdoor. Liefs Helene

 2. Ellen schreef:

  Wat een eerlijk en rechtstreeks uit jou hart geschreven verhaal Sandra, je bent een mooi mens!💞
  Lieve groet Ellen

 3. Sandra00 schreef:

  Dank jullie lieve Helene en Ellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *