Je creëert jouw eigen realiteit

vogelBlog 17 juni 2016: Je creëert jouw eigen realiteit
We zijn de scheppers van onze eigen realiteit, zoals ik in mijn vorige blogs schreef. Vandaag krijg je wat oefeningen en tips om je daarbij te helpen. Je gevoel is je leidraad. Jouw innerlijke kompas. De combinatie van jouw denken en voelen is bepalend voor de energie die jij uitzendt. En deze energie is weer bepalend voor wat je zult ervaren. Voelt het niet goed, dan weet je dat je vervelende ervaringen aantrekt. Voelt het goed, dan weet je dat je bezig bent met het aantrekken van positieve ervaringen. Je kunt je leven positief beïnvloeden door positieve gedachten te denken. Positief denken kun je leren.

Oefening:
Ga eens rustig zitten en doe je ogen dicht. Adem diep in en uit en ontspan je lichaam. Ga nu in gedachten naar een situatie die je net hebt meegemaakt en ga op zoek naar alles wat je fijn vond aan die situatie. Wat ging goed? Waar was je blij mee? Heb je iets moois gezien? Als er een ander bij betrokken was, wat vond je dan leuk aan die ander? Wat waardeer je in die persoon? Als je gedachten uitgaan naar de minder fijne kanten en je voelt dat je gemoed hierdoor verandert, grijp dan liefdevol in. Zeg: ‘ik ben aan het leren om positief te denken’. Ik mag hierin oefenen. En laat je gedachten dan weer uitgaan naar het positieve.

Schrijf de positieve kanten vervolgens in een opsomming op en lees het nog eens door. Als je je hierdoor blij gaat voelen, dan weet je dat je lekker bezig bent.

 Tip 1: Leer jezelf aan om een tijdje iedere dag, bijvoorbeeld net voordat je naar bed gaat, stil te staan bij waar je blij mee was. Wat je positief vond aan de dag. Waar je dankbaar voor was. Of wanneer je liefde of blijdschap voelde. Als je de volgende dag wakker wordt, denk er dan nog eens aan en je zult zien dat je dag gelijk heel anders zal verlopen.

 Tip 2: vergelijk jezelf niet met anderen. Vergelijk jezelf alleen met jezelf en dan bijvoorbeeld 1 of 2 jaar geleden. En als je jezelf toch met anderen wilt vergelijken, vergelijk jezelf dan eens met iemand die minder ver ontwikkeld is op dat vlak dan jij:-)

Tip 3: Als je het lastig vindt om aan fijne momenten te denken, fantaseer dan over mooie situaties alsof ze al waar zijn. Bijvoorbeeld: Hoe fijn zou het zijn als je… gezonder zou zijn? En overal energie voor zou hebben. Hoe fijn zou het zijn als je liefdevol met jezelf om zou gaan? Als je die partner tegen zou komen waar je zo naar verlangt? Of als je werk zou vinden waar jij helemaal gelukkig in bent?

Ik wens iedereen veel licht, liefde en levensvreugde.

Sandra Valk
Sensibel