Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Kwantum bewustwording

Ik (Sandra), gebruik op deze site regelmatig de termen ‘Kwantum bewustwording’ of ‘Kwantum bewustzijn’. Ik zal deze termen voor het gemak afzetten tegenover Aards bewustzijn.

De meeste mensen van mijn leeftijd (ik ben geboren in 1970) zijn opgegroeid in een tijd waarin we geloofden dat ons leven ons overkwam. Je kon daarin geluk of pech hebben. Je had geluk als er mooie dingen gebeurden en pech als je ziek werd of tegen andere uitdagingen aanliep. Je kon het toeschrijven aan ‘toeval’ of ‘lotsbestemming’; je kon er in ieder geval niet zoveel aan doen. Onze ervaringen leken afhankelijk van iets wat zich buiten ons afspeelde. Met dit idee ben ik in ieder geval grootgebracht.

Christelijke mensen geloofden dat hun ervaringen afhankelijk waren van wat een grotere macht voor hen in petto had. Je kon hier wel invloed op uitoefenen door gehoorzaam te zijn en een ‘goed’ mens te zijn, want dan kon je na je dood naar de hemel.

Mensen die in wetenschap geloven denken vaak dat er niks is na dit leven. Deze mensen geloven in oorzaak en gevolg en als iets wetenschappelijk is bewezen, dan is het ‘echt’ of een ‘feit’. Zij zijn dan ‘realistisch’.

Dit is natuurlijk allemaal heel kort door de bocht beschreven, maar laten we het ‘realistisch denken’ of denken in ‘toeval’ of ‘lotsbestemming’, voor het gemak even Aards bewustzijn noemen. Je gaat er in ieder geval vanuit dat wij mensen klein en nietig zijn en ook nog eens afgescheiden van elkaar, als een soort stand-alone computer of mini stipje van het grotere geheel.

Sinds de komst van de Kwantumfysica is echter duidelijk geworden:
– Dat wij mensen niet zozeer uit materie bestaan, maar vooral uit loze ruimte; het verschil tussen cellen (materie) en energie. Wij bestaan feitelijk uit (niet fysieke) energie en deze energie is altijd in beweging. Onze ogen nemen (in eerste instantie) echter vooral fysieke vormen en materie, waar.
– Dat onze realiteit niet zozeer bepaald wordt door iets buiten onszelf, maar dat de waarnemer (jij) bepaalt welke realiteit jij waarneemt. Wij mensen geven met ons bewustzijn zelf vorm aan deze realiteit. Het is dan een kwestie van perceptie. Hoe jij de wereld ziet, zegt niets over de wereld. Het zegt iets over jou. Je gelooft het en ziet het (en niet andersom).
– Alles is energie en in energie is alles en iedereen verbonden. Als ik iets doe, dan heeft dit dan ook effect op de rest. We zijn geen stand-alone computer, maar alles en iedereen maakt onderdeel uit van een groter geheel (de world wide web).

Zelf ben ik geen wetenschapper en nee, ik kan mijn visie of wat ik geloof, ook niet wetenschappelijk bewijzen. Dat wil ik ook helemaal niet. Wel heb ik allerlei ervaringen in mijn leven opgedaan, waardoor ik erachter kwam wie of wat ik werkelijk ben en waar ik toe in staat ben. Deze visie of dit geloof komt het meest overeen met de ontdekkingen vanuit de Kwantum wetenschap en om die reden noem ik het dan ook  Kwantum bewustzijn,

Hieronder zal ik wat verschillen weergeven tussen het Aards bewustzijn en het Kwantum bewustzijn.