Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Kwantum magie!

Als je weet wat je wilt…
En er zit niets in de weg om het te ontvangen…
Dan kan het zomaar ineens heel snel gaan…

Afgelopen zondag had ik weer eens een mooi voorbeeld van (bijna) instant manifestatie. Mijn moeder was die middag bij mij op visite. Ik weet dat zij haar koffie het liefst in espresso vorm drinkt; sterke koffie met weinig water.

Nu heb ik een Senseo apparaat waarbij je de hoeveelheid water kunt regelen. Ik maakte voor haar dus een kopje koffie met zo weinig mogelijk water. Dit zag er in mijn medium afmeting Senseo kopje echter heel karig uit; het was voor zo’n vierde gevuld en hier moesten we beiden om lachen.

Ik zei hardop iets als: ‘nou misschien moet ik voor jou en pa maar voor Espresso kopjes gaan zorgen’. En dat heb ik vervolgens (onbewust) gemanifesteerd.

Diezelfde avond maakte ik een wandeling met mijn vriendin Kim en haar hondje Bonnie. We liepen langs tuinen en daar zagen we het ineens: Zomaar buiten op straat stonden 6 kleine Espresso kopjes op de grond met een briefje erop met de tekst: ‘Neem ons mee!’. Ik zweer het je! Dat bedenk je toch niet?

De man van wie de kopjes waren, sprak ik even en ik vroeg: ‘Mag ik er ook 2 meenemen’? Ja hoor! Zei hij. En zo had ik dus binnen een paar uur tijd 2 Espresso kopjes gemanifesteerd.

Achteraf jammer dat ik geen foto heb gemaakt van het schouwspel op de grond haha. Het voelde te zot voor woorden. Mijn mind raakt nog altijd een beetje van slag in dit soort gevallen (WTF, dat kan toch helemaal niet!?). Kwantum magie noem ik dat hihi. Dat kan de mind helemaal niet volgen. En laten we wel zijn, die verwondering maakt het leven zo ongelofelijk avontuurlijk steeds. Kim en ik hebben ons rot gelachen.

Wat gebeurde hier nu eigenlijk, kun je jezelf afvragen? Nou ik heb alleen maar gedacht dat het handig zou zijn om wat kleine kopjes in huis te hebben. Verder zat er helemaal geen wilskracht, angst of weerstand op. Het zou leuk zijn zeg maar.

En dat is het geval met willen manifesteren wat je werkelijk wilt. Als er teveel kramp in zit (ik wil het, ik wil het, ik wil het zo graag!); dan houd je het jammer genoeg onbewust toch tegen. Als je echter achterover kunt leunen en er verder niet al teveel aandacht aan besteedt, dan kan het gewenste moeiteloos naar je toekomen.

Bij manifestatie gaat het feitelijk om het zetten van een intentie (focus) en vervolgens is het de kunst om los te laten hoe en wanneer iets naar je toekomt.

Als je iets echt graag wilt dan adviseer ik je om eerst ok te zijn met de huidige situatie (omarmen van wat er nu is, ook al wil je iets anders). Berusting of liefdevolle acceptatie brengt de energie ook al in beweging. En accepteer ook dat je bijvoorbeeld angst of kramp ervaart. Als alles er mag zijn, dan gaat je energie verder omhoog. En er is ook geen haast bij… Er is tijd zat.

Het meest effectief zou zijn om erop te vertrouwen dát het gaat gebeuren. Is het niet linksom of rechtsom. Je weet dat het gaat gebeuren, alleen weet je niet hoe of wanneer. En dat is vaak een kwestie van het opdoen van een paar goede ervaringen. ‘Zie je nu wel, het werkt echt zo’, is een goede reminder voor volgende keer. Zo breng je een sneeuwbaleffect op gang (count your blessings).

Zodra je frustratie ervaart over het nog niet hebben, gaat je aandacht weer uit naar het niet hebben. Een nieuwsgierige, open houding werkt dan het beste. ‘Goh, ik ben benieuwd’, is een mooi startpunt. En altijd weer de luchtige vraag: ‘Hoe zou het zijn om… Gezond te zijn? Overvloed te ervaren? Liefdevolle gelijkgestemden in je omgeving te hebben? Je gelukkig, blij en vrij te voelen? Zo ‘train’ je jouw hersenen en systeem om hier meer voorbeelden bij te zoeken.

Gebruik vervolgens bij het fantaseren je (innerlijke) zintuigen: Hoe ziet het/jij eruit als je het zou ontvangen? Hoe voel jij je? Wat ruik je, proef je, hoor je etc. En: Hoe dankbaar zou je zijn? Oefen dit dagelijks en deze werkelijkheid komt dichterbij.

Manifestatie van wat je werkelijk wilt komt uiteindelijk neer op focus (intentie) + een verheven gevoel van liefde, vreugde, waardering en/of dankbaarheid in je hart. Of, in mijn geval die dag: de grap inzien van het grote kopje met weinig koffie en mij voorstellen dat ik kleine kopjes in huis zou hebben. Dat was al voldoende…

Enjoy the journey! Ook van je uitdagingen. Het zijn slechts leermomenten. Lach eens wat meer om jezelf en je worstelingen. Er is geen deadline en je had het nu al niet beter hoeven kunnen, echt niet. Zelfondermijning is misschien nog wel onze grootste valkuil bij het willen creëren van onze gewenste werkelijkheid.

Wil je onder begeleiding leren manifesteren wat je werkelijk wilt? Check dan eens ons aanbod.

Ik wens je een mooie dag vol verwondering!

Liefs,
Sandra

P.s.: Heb je een vraag of een opmerking? Laat het mij gerust weten of laat een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *