Meditatie begeleiden

Deze module (9) maakt onderdeel uit van de opleiding Energetisch zelfheling therapeut, maar je kunt ook los deelnemen.

Je leert hoe je klanten individueel kunt helpen met onstpannen en ademen. Vervolgens leer je hoe je een geleide meditatie kunt geven aan individuen of aan groepen.

De module bestaat uit 1 lesdag.
Docent: Sandra Valk

Data: zaterdag 4 april 2020.
Of: vrijdag 11 september 2020.
Of: zondag 14 maart.

Tijd: inloop 9.45 uur, start 10 uur en einde 16 uur.

Kosten losse module: € 105,- inclusief koffie, thee en lesmateriaal. Graag zelf je lunch meenemen. Tarieven zijn aan jaarlijkse wijziging onderhevig.

Ontspannen en ademen
Onderdeel van het doen van ontspanningsoefeningen is het laten doorademen van een klant. Je leert hoe je mensen via aanraking kunt ondersteunen in het doorademen, zodat oude blokkades op fysiek, emotioneel en mentaal niveau ook daadwerkelijk kunnen worden losgelaten.

Meditatie begeleiden
Je leert hoe je een geleide meditatie/visualisatie kunt begeleiden. Zowel 1 op 1 als voor de groep. Waar moet je op letten? Wat is directief en wat is non-directief?

Deelnemers die meedoen aan de opleiding mogen, indien gewenst, in latere modules de begin meditatie voor de groep begeleiden om op die manier te oefenen met het bieden van geleide meditaties en visualisaties voor de groep.

We geven elkaar feedback volgens de Sandwich methode.
Deelnemers kunnen zelf ook opnames maken om op die manier zelf achteraf te kunnen luisteren wat goed ging en wat de aandachtspunten zijn.

Voor meer informatie: centrumsensibel@gmail.com