Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Module 11: Alpha, Theta en Delta meditaties begeleiden (3 dgn)

Terug naar pagina inhoud en modules 2e leerjaar

In deze 3-daagse module leer je hoe je cliënten/deelnemers kunt helpen met ontspannen en ademen. Vervolgens leer je hoe je stap voor stap meditatie en visualisatie sessies kunt begeleiden bij individuen en groepen.

Op de eerste dag leer je hoe je Beta hersengolven kunt reduceren en Alpha kunt stimuleren. Cliënten komen tot rust en in een fijne flow.
Op de 2e en 3e dag ga je aan de slag met het begeleiden van Theta meditaties.

In Theta kun je:

  • Energie ‘lezen’ van mensen, planten en alles wat fysiek aanwezig is.
  • In contact komen met overledenen of gidsen of andere energieën uit de wereld van niet-fysieke energie.
  • In contact komen met de symbolische wereld van het onderbewustzijn en de ziel.
  • Kijken waar ongewenste overtuigingen, programma’s of neigingen vandaan komen en deze vervolgens transformeren of her-programmeren. In Theta kun je alles veranderen wat je wilt. Vervolgens is het een kwestie van herhalen, zodat de nieuwe inprenting weer een gewoonte wordt en opgeslagen wordt in het onderbewustzijn.

Op de 3e dag ga je ook aan de slag met Delta meditaties, om cliënten en deelnemers te laten ervaren wie wij werkelijk zijn. Je leert hoe je mensen kunt begeleiden naar een verhoogde staat van bewustzijn waarin er verbinding is met het grotere geheel, de Bron, het Kwantum, Universum of hoe je het ook noemt. Her-programmeren vanuit Delta levert de beste resultaten op.

Je ontvangt een reader met schriftelijke informatie, maar de module is vooral ervaringsgericht. Je oefent met je medestudenten.

Onderdeel van deze module is om jouw meditaties en visualisatie zo eigen mogelijk te maken. Creatief denken speelt dan ook een grote rol.


Inhoud

Ontspannen en ademen
Onderdeel van het doen van ontspanningsoefeningen is het laten doorademen van een klant. Je leert hoe je cliënten via aanraking kunt ondersteunen in het doorademen, zodat oude blokkades op fysiek, emotioneel en mentaal niveau ook daadwerkelijk kunnen worden losgelaten. Let op: dit is een basis. Voor een werkelijke ‘ademsessie’ kun je doorverwijzen naar een ademcoach.

Meditatie begeleiden
Je leert hoe je een geleide meditatie/visualisatie kunt begeleiden, zowel 1 op 1 als voor de groep. Waar moet je op letten? Wat is directief en wat is non-directief? Wat zijn hypnotische suggesties en hoe kun je deze het beste inzetten? Welke woorden gebruik je en welke liever niet? Hoe kun je klanten meevoeren? Vanuit welke bewustzijnsstaat werk je zelf? Je leert hoe je steeds dieper kunt gaan in de geleide meditatie en welke stappen er nodig zijn om cliënten in de juiste bewustzijnsstaat te laten komen.

We geven elkaar feedback volgens de Sandwich methode.

Voor de 2e lesdag wordt aan deelnemers gevraagd om:
– Een geleide meditatie te beluisteren en analyseren
– Een geluidsopname van zichzelf te maken. De opnames worden in sub groepjes beluisterd. Wat gaat goed en wat zijn aandachtspunten?
– Een geleide meditatie voor de groep voor te bereiden.

Wat is het verschil tussen een groepsmeditatie en een individuele geleide meditatie?

Aan het einde van deze module ben je in staat om zelfstandig meditatie- en visualisatie sessies te begeleiden.

Docent: Sascha Mols.

Terug naar pagina inhoud en modules 2e leerjaar