Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Op weg naar eenheid; deel 1

De emoties van veel mensen lopen de laatste tijd hoog op in de huidige situatie in de wereld. De meeste mensen denken dat zij reageren op wat er buiten hen gebeurt. Ik beweer het tegenovergestelde. De intense emoties die nu steeds zichtbaarder worden, waren er al! Hiermee creëerden wij (onbewust) de situatie waar wij ons nu in bevinden. En zo lang wij ons de situatie niet toe gaan eigenen, zullen de signalen steeds groter worden. Je kunt dit vergelijken met een burnout. Wanneer je kleine signalen niet oppikt, dan worden de signalen steeds groter. Ergens in jou waren de emoties dus al aanwezig, alleen voel je ze de laatste tijd misschien sterker.

Door vooral energie te steken in het willen ‘fixen’ van de buitenwereld (de ander moet veranderen), houden we de situatie onbedoeld in stand. Strijd trekt altijd meer strijd aan. Natuurlijk doen wij dit niet bewust. We zijn gewoon nog aan het leren hoeveel invloed wij eigenlijk hebben. Als we dat eenmaal door gaan krijgen, dan zou de situatie zo opgelost zijn, maar daar zij wij nu nog niet. Wat dat betreft is het leven een proces en we zijn aan het leren. Ik noem het de zoektocht naar wie wij werkelijk zijn.

Maar wat kun je dan wel doen?
Sowieso is het zaak dat je jouw aandacht afhaalt van wat er buiten jou gebeurt. Stop met het kijken naar berichten waar je onrustig van wordt. Ga daarentegen iedere dag regelmatig met je aandacht naar binnen om daar te onderzoeken wat er geraakt wordt. M.a.w.: wat doet de situatie met jou? Je gaat het niet buiten jezelf oplossen, maar binnenin jou.

Om met je aandacht naar binnen te gaan, is het handig om op een rustige plek te gaan zitten waar je niet wordt gestoord. Ontspan en sluit je ogen. Doe eerst een ontspanningsoefening of meditatie om je gedachten en energie te kalmeren. Nu denk je bewust aan datgene wat heftige emoties bij jou oproept. Waar voel je dat in je lichaam? Hoe voelt het? Hoe ziet het eruit? Hoe is dat voor je, om dit te merken? Om welke emotie gaat het en in welke intensiteit? En dan maak je het groter. Je gaat als het ware naar de pijn toe en je doorvoelt het. Alles wat er naar boven komt laat je toe.

Je zult ontdekken dat het niet de eerste keer is dat je dit voelt. Het was er echt al lang. Je mag vervolgens alles voelen wat je voelt en denken wat je denkt en het is van belang dat je dit (hardop) uit. Grom, scheld, huil, schreeuw, stamp, beweeg of wat dan ook! De pijn, angst, frustratie of het verdriet wil namelijk alleen maar gezien worden!
Door de onderliggende emotie alsnog te uiten, ontlaad je de energie die al die tijd in je lichaam en energetische systeem verborgen zat. Je gaat net zolang door tot het moment dat de situatie die jou de laatste tijd zo heeft geraakt, je niks meer kan schelen. Dan is de lading eraf. En dan gebeurt er iets bijzonders. Je zult namelijk gaan zien dat de situatie verandert. Ineens ga je positievere situaties waarnemen. Je zendt dan namelijk zelf een hogere vibratie uit dan voorheen en dat zie je terug in je werkelijkheid.

Verander de wereld en begin bij jezelf is een mooi spreekwoord. Je kunt jezelf afvragen: welke vibratie zend ik uit en wat creëer of manifesteer ik daarmee? Wij zijn de scheppers van onze eigen werkelijkheid. De energie die jij uitzendt trekt gelijke energieën aan.
– Als jij voortdurend angst voelt dan creëer je situaties die meer angst bij je oproepen.
– Als jij je gefrustreerd voelt dan creëer je meer situaties om je gefrustreerd over te voelen.
– Als jij je in je vrijheid beperkt voelt dan trek je meer situaties aan die je van je vrijheid beroven.
– Als je strijdt dan trek je meer strijd aan.
– Als je je eenzaam voelt dan ga je dit vaker voelen.
– Etc.

Omgekeerd geldt dat je bij het uitzenden van gevoelens van dankbaarheid, steeds meer krijgt om dankbaar voor te zijn. Zie jij overal het goede van de mens? Dan zie je daar steeds meer van terug. Zo bepalen wij met de bril die wij dragen en de energie die wij uitzenden zelf onze werkelijkheid.

Alles wat jou stoort aan een ander, mag je eigenlijk van jezelf niet zijn. Je wijst dus feitelijk jezelf af. Wij mensen zien soms niet dat situaties die ons raken slechts reflecties zijn van onze eigen (onderdrukte) schaduwkanten. Wanneer je beseft dat wij alles zelf in ons hebben, van machtswellust tot jaloezie tot verslavingen tot (extreme) controle drang, en we hier kompassie voor leren opbrengen, dan zou er vrede komen. Dat zijn de wetten van het Universum.

Heb jezelf en de ander dus lief; in alle aspecten. Laten we verzoenen en verbinden want door te oordelen over en vechten tegen anderen keren we ons in feite af van onszelf, want alles en iedereen is met elkaar verbonden. Afscheiding is een illusie. Ieder voor zich en met elkaar hebben wij de macht om van de wereld een mooiere plek te maken. Doen jullie mee?

Ik wens een ieder veel licht en liefde toe in deze uitdagende tijd. Weet even dat jullie bij Sensibel welkom zijn, met of zonder vcn:-) En bij ons krijg je gewoon knuffels als je dat wilt.

Vanuit Sensibel Academie in Capelle aan den IJssel zijn alle activiteiten bedoeld om je te helpen herinneren wie je werkelijk bent. Komende tijd wil ik meer laagdrempelige activiteiten bieden. Zie: https://centrumsensibel.nl/overige-activiteiten/

De eerstvolgende open dag van Sensibel Academie is op zaterdag 11 december: https://centrumsensibel.nl/product/open-dag-sensibel-academie/ Graag van tevoren opgeven via info@SensibelAcademie.nl.

Op zaterdag 8 januari is de volgende open dag, maar dan voor alle activiteiten die vanuit het centrum gegeven worden.

Ik wens iedereen veel licht en wijsheid toe. Laten we elkaar helpen!

Liefs,
Sandra
06-53547643

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *