Opleiding Energetisch zelfheling therapeut

Opleiding Energetisch zelfheling therapeut

Wil jij verschil maken voor mensen met emotionele- en fysieke klachten? 

Mensen kunnen zelf invloed uitoefenen op hun mate van levensgeluk en gezondheid.
Meditatie, bewustzijnsontwikkeling en visualisatie zijn daarbij bewezen technieken. Wil jij leren hoe je cliënten energetisch en therapeutisch kunt behandelen en hoe je hen daarnaast kunt leren hoe zij zichzelf kunnen helen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Benieuwd? Kom vrijblijvend naar de OPEN DAG op zondag 16 december 2018. Van 10 tot 13 uur kun je terecht voor informatie, een gratis proefles en een korte demonstratie.

Beroepsopleiding Energetisch Zelfheling therapeut
In deze unieke opleiding leer je hoe je cliënten kunt begeleiden in het opsporen, transformeren en helen van beperkende patronen die een gelukkig en gezond leven in de weg staan.

Bij Energetische zelfheling therapie stimuleer je cliënten om het zelf-genezend vermogen in gang te zetten. Als therapeut begeleid je cliënten in hun bewustzijnsontwikkeling. Je geeft behandelingen en daarnaast begeleid je cliënten binnen een programma van zelfheling aan de hand van geleide meditatie, visualisatie en oefeningen. Je leert cliënten hoe zij een positieve invloed kunnen uitoefenen op alle aspecten van hun leven en gezondheid. Als therapeut combineer je coaching, healing, reading en bewustzijnsontwikkeling met therapeutische technieken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandra Valk viainfo@centrumsensibel.nl of 06-53547643.
Een overzicht van de investering voor de hele opleiding vind je HIER.

Je kunt je inschrijven via bovenstaande knop. Geef bij opmerkingen aan voor welk deel van de opleiding je wilt inschrijven.

De inhoud van de opleiding is gebaseerd op de nieuwste kennis en inzichten op het gebied van bewustzijn en healing. De therapie is een effectieve methode voor het stabiliseren of verminderen van emotionele problemen en fysieke klachten of aandoeningen. Het is complementair aan reguliere behandelingen.

Duur opleiding: 2 jaar.
Hierna kun je je eventueel nog verder specialiseren in het begeleiden van zelf-heling groepen.
Docent: Sandra Valk

Opbouw opleiding. Klik op de naam van de delen voor meer informatie.
De opleiding bestaat uit 3 delen. Je kunt je per deel opgeven.

Deel 1: Bewustwording, meditatie en Spirituele ontwikkeling (6 lesdagen).
In dit deel ga je eerst aan de slag met jouw eigen proces. Je leert hoe je jouw eigen bewustzijn en energie kunt verhogen d.m.v. meditatie, visualisatie en oefeningen. Je ontdekt hoe je het leven kunt creëren wat je werkelijk wenst.
Dit deel is ook te volgen als losse training.
De volgende groep gaat op 20 januari 2019 op zondagen van start.
Kosten: € 570,- of € 600,- bij betaling in drie termijnen van € 200,-

Deel 2:
In dit deel ga je aan de slag met Coaching, healing en reading.
Je leert hoe je energetisch kunt afstemmen op cliënten, hoe je een coaching gesprek kunt voeren, hoe je healing kunt geven en hoe je energie van mensen kunt lezen uit het aura en de chakra’s.
Deel 2 bestaat uit 10 lesdagen en gaat op zaterdag 12 januari 2019 van start.
Het volgende deel 2 gaat in september 2019 op zondagen van start.
Kosten: € 950,- of € 981,- bij betaling in 3 termijnen van € 327,- (verspreid over 6 maanden)

In deel 3 volgen de modules/vakken Energetische zelfheling therapie. Dit deel wordt in principe alleen als geheel aangeboden, tenzij mensen het willen volgen als bijscholing. Het deel bestaat uit 12 lesdagen en een dagdeel voor de eindtoetsen. Deel 3 gaat in september 2019 op zaterdagen van start. Het volgende deel 3 gaat in het voorjaar van 2020 op zondagen van start.
Coaching naar de kern en informatie geven 1 lesdag. (zaterdag 7 september 2019).
Meditatie begeleiden en adem begeleiden
.
 1 lesdag. (zaterdag 21 september 2019).
Regressie- en reïncarnatiesessies begeleiden. 3 lesdagen. (zaterdag 19 oktober, 2 en 16 november 2019). Onderdeel van deze module is een gedeelte systemisch werk en innerlijk kind werk.
Aangehechte energieën en vorige zelven herkennen en naar het licht brengen (lichtwerk).
1 lesdag. (zaterdag 14 december 2019).
Cliëntbegeleiding Zelf-healing. 2 lesdagen. (zaterdag 11 en 25 januari 2020).
Paramedische healing. In gesprek met ziekten en lichaamsdelen. 2 lesdagen. (zaterdag 8 februari en 7 maart 2020).
Trauma’s oplossen. 1 lesdag. (zaterdag 21 maart 2020).
Integratie modules. 1 lesdag. (zaterdag 4 april 2020).
Examen: zaterdag ochtend 18 april 2020.
Certificaatuitreiking: zaterdag middag 16 mei 2020.
Kosten deel 3: € 1260,- of € 1290,- in 3 termijnen van € 430,- (verspreid over 9 maanden).

Bij ieder deel hoort een apart leerconsult waarin tevens 15 minuten wordt besteed aan jouw voortgang. Leerconsulten zijn op afspraak en worden apart afgerekend (70 euro per sessie). Bij deel 3 hoort tevens het volgen van 2 supervisie sessies in groepjes van 4. Kosten: € 50,- per sessie van 3 uur.

Deze vorm van begeleiden is geschikt voor de behandeling van mentale en emotionele klachten zoals stress, chronische vermoeidheid, burnout, somberheid/depressie, traumatische ervaringen, angsten, emotie regulatie problemen, etc. Daarnaast is het geschikt bij alle lichamelijke klachten, ziektes en aandoeningen. Het aantal sessies is afhankelijk van de duur en de ernst van de klachten.

Let alleen wel: Als therapeut stel je geen diagnoses en geef je geen advies omtrent het gebruik van medicatie. De therapie is bedoeld als complementaire geneeswijze. Dat wil zeggen: naast de behandeling van reguliere artsen of andere hulpverleners.

Certificaat? Aan het eind van de opleiding is er een theorie- en praktijktoets. Kosten eindtoets: € 50,-. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat.
Overige voorwaarden: het is van belang dat je regelmatig oefent met het geven van sessies. Om die reden is deelname aan een oefengroep verplicht. Daarnaast bied je minimaal 3 ‘leercliënten’ een begeleidingstraject van in ieder geval 2 sessies. Ook zijn 2 supervisie momenten verplicht. Zelf thuis mediteren draagt bij aan jouw ontwikkeling. Tussentijds zijn er steeds voortgangsgesprekken/leerconsulten om te kijken waar je nog aan kunt werken.

Bij de delen en modules ontvang je schriftelijke informatie in de vorm van een reader. Daarnaast ontvang je boekentips.

Voor wie?
Professioneel: De opleiding is interessant voor coaches, healers, therapeuten, psychologen, verpleegkundigen en andere hulpverleners die al met cliënten werken. Daarnaast is het geschikt voor mensen die een eigen praktijk willen starten of die de technieken als toevoeging willen gebruiken in hun huidige werk.

Studiebelasting: 168 lesuren en een x-aantal uren om te oefenen (3 uur per keer). Daarnaast is het gewenst om aandacht te besteden aan het lezen van de readers en het doen van de oefeningen in de readers, aan mediteren en aan het lezen van literatuur.

Lesniveau: het lesniveau van deze opleiding is ongeveer op MBO+/HBO niveau.

Contact voor meer informatie of opgeven: info@centrumsensibel.nl of 06-53547643.

Mocht je na het volgen van de opleiding een eigen praktijk willen beginnen, dan is aansluiting bij een organisatie met een klacht- en tuchtregeling verplicht volgens de wet WKKGZ. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Sandra Valk. Sensibel is aangesloten bij het Nibig.

Sensibel is als opleidingsintstelling geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Sensibel voldoet aan de kwaliteitseisen voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Kosten voor trainingen en opleidingen  zijn om die reden zeer waarschijnlijk aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting.