Opleiding Energetisch zelfheling therapeut

Opleiding Energetisch zelfheling therapeut

Tree on susnet

Wil jij echt het verschil maken voor mensen met emotionele- en fysieke klachten? Wil jij leren hoe je cliënten energetisch en therapeutisch kunt behandelen en daarnaast kunt leren hoe zij zichzelf kunnen helen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Benieuwd? Kom naar de Open dag op zondag 19 augustus.
Op zondag middag 26 augustus is er nog een extra Open inloopmiddag.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandra Valk viainfo@centrumsensibel.nl of 06-53547643.
De tarieven voor de opleiding vind je HIER.

Inschrijven kan via bovenstaande knop ‘Inschrijven‘. Je ontvangt dan een bevestiging en een factuur van de eerste module (Bewustwording, meditatie & spirituele ontwikkeling). Na iedere module/training kun je bepalen of je verder wilt met de volgende module/training.

In deze opleiding leer je hoe je cliënten kunt begeleiden in het opsporen, transformeren en helen/loslaten van beperkende patronen die een gelukkig, gezond en succesvol leven in de weg staan. Je begeleid cliënten in hun bewustzijnsontwikkeling, je geeft therapeutische en energetische behandelingen en daarnaast leer je cliënten hoe zij zichzelf kunnen helen. Omdat je voortdurend oefent in tweetallen of groepjes, komt jouw eigen ontwikkeling gegarandeerd ook in een stroomversnelling.

Energetisch zelfheling therapie is een vorm van begeleiding waarbij een cliënt wordt begeleid om zelf transformatieprocessen in werking te stellen. Hoewel je als therapeut ook behandeling geeft, is het van wezenlijk belang dat je cliënten aanleert hoe deze zichzelf kunnen helen (self-healing). Als Energetisch zelfheling therapeut begeleid je cliënten in bewustzijnsontwikkeling. Je leert hen hoe zij via meditatie, visualisatie en dagelijkse oefeningen zelf een positieve invloed kunnen uitoefenen op hun leven op het gebied van werk, relaties, zelfbeeld, gezondheid en levensgeluk.

Als therapeut combineer je coaching, healing, reading en bewustzijnsontwikkeling met therapeutische technieken. De inhoud van de opleiding is gebaseerd op de nieuwste kennis en inzichten op het gebied van bewustzijn en healing. Bewustzijnsontwikkeling staat centraal.

Duur opleiding: De opleiding inclusief basisopleiding duurt 2,5 jaar.
Docenten: Sandra Valk en collega’s
Klik op de onderstreepte naam van de module voor meer informatie.

Opbouw opleiding
De opleiding bestaat uit 3 delen.
Deel 1 bestaat uit 2 modules. Je kunt je hiervoor los opgeven.
Module BM&SO: Bewustwording, meditatie en Spirituele ontwikkeling (6 lesdagen).
In deze module ga je eerst aan de slag met jouw eigen proces. De module gaat op 1 september 2018 op zaterdagen van start.
Module R basis: Reading basis (6 lesdagen). In deze module ga je aan de slag met het afstemmen op en verwoorden van (aura)energie. Je ontwikkelt je ‘heldere vermogens’ (helder zien, voelen, weten, ruiken, horen, proeven).
De module gaat op 9 september op zondagen van start.

Deel 2 betreffen de healing modules. Als je voor beide modules tegelijk inschrijft, ontvang je korting.
Module Healing 1: energetisch (3 lesdagen)
Module Healing 2:
spiritueel (3 lesdagen)

In deel 3 volgen de modules Energetische zelfheling therapie. Dit deel wordt als geheel aangeboden. Het deel bestaat uit 12 lesdagen en een dagdeel voor de eindtoetsen.
Meditatie begeleiden. 1 lesdag.
Adem begeleiden. 1 dag.
Regressie- en reïncarnatiesessies begeleiden. 4 lesdagen.
Onderdeel van deze module is een gedeelte systemisch werk en innerlijk kind werk.
Auralifters (aangehechte entiteiten) en vorige zelven opsporen (lichtwerk). 1 lesdag.
Paramedische healing. 1 lesdag.
Cliëntbegeleiding Zelf-healing. 2 lesdagen.
Trauma’s oplossen. 1 lesdag.
Integratie modules. 1 lesdag.

Bij diverse modules/delen hoort een apart leerconsult waarin tevens 15 minuten wordt besteed aan jouw voortgang. Leerconsulten zijn op afspraak en worden apart afgerekend (70 euro per sessie).

Deze vorm van begeleiden is geschikt voor de behandeling van mentale en emotionele klachten zoals stress, chronische vermoeidheid, burnout, somberheid/depressie, traumatische ervaringen, angsten, emotie regulatie problemen, etc. Daarnaast is het geschikt bij alle lichamelijke klachten, ziektes en aandoeningen. Het aantal sessies is afhankelijk van de duur en de ernst van de klachten. Energetische zelfheling therapie is een uiterst effectieve methode voor het stabiliseren of verminderen van emotionele problemen en fysieke klachten en aandoeningen.

Let alleen wel: Als therapeut stel je geen diagnoses en geef je geen advies omtrent het gebruik van medicatie. De therapie is bedoeld als complementaire geneeswijze. Dat wil zeggen: naast de behandeling van reguliere artsen of andere hulpverleners.

Certificaat? Aan het eind van de opleiding is er een theorie- en praktijktoets. Bij voldoende resultaat ontvang je een certifiaat.
Overige voorwaarden: het is van belang dat je regelmatig oefent met het geven van sessies. Om die reden is deelname aan een oefengroep verplicht. Daarnaast bied je minimaal 5 ‘leercliënten’ een begeleidingstraject van in ieder geval 2 sessies. Ook zijn 2 supervisie momenten onder leiding van Sandra Valk verplicht. Zelf thuis mediteren draagt bij aan jouw ontwikkeling. Tussentijds zijn er steeds voortgangsgesprekken om te kijken waar je nog aan kunt werken.

Bij diverse modules ontvang je schriftelijke informatie in de vorm van een reader. Daarnaast ontvang je boekentips.

De modules Energetische zelfheling therapie gaan in januari 2019 bij voldoende deelnemers van start (minimaal 8).
Zaterdag 12 januari (Meditatie begeleiden)
Zaterdag 26 januari (adem begeleiden)
Vrijdag 8 en zaterdag 9 februari en vrijdag 8 en zaterdag 9 maart (Regressie en reïncarnatie)
Zaterdag 23 maart (Auralifters en vorige zelven)
Zaterdag 6 april (paramedische healing)
Zaterdag 11 mei en zaterdag 25 mei (Cliëntbegeleiding en zelfhealing)
Zaterdag 8 juni (Trauma’s oplossen)
Zaterdag 29 juni (Integratie van de modules).
Zaterdag middag 14 september (eindtoets). Tijd: van 13 tot 16 uur.
Zaterdag middag 19 oktober (certificaat uitreiking). Tijd: van 13 tot 16 uur.

In oktober 2019 gaan de modules van deel 4 op vrijdagen van start.

Voor wie?
Professioneel: De opleiding is een complete opleiding voor mensen die als Energetisch zelf-heling therapeut aan de slag willen.
Eigen ontwikkeling: Je kunt de opleiding of de losse trainingen echter ook voor je eigen ontwikkeling volgen of als toevoeging binnen je huidige werk.

Studiebelasting: 84 lesuren en een x-aantal uren om te oefenen (3 uur per keer). Daarnaast is het gewenst om aandacht te besteden aan het lezen van de readers en het doen van de oefeningen in de readers, aan mediteren en aan het lezen van literatuur.

Lesniveau: het lesniveau van deze opleiding is ongeveer op MBO+/HBO niveau.

Contact voor meer informatie of opgeven: info@centrumsensibel.nl of 06-53547643.

De investering voor deze beroepsopleiding van 2,5 jaar vind je HIER.

Mocht je na het volgen van de opleiding een eigen praktijk willen beginnen, dan is aansluiting bij een organisatie met een klacht- en tuchtregeling verplicht volgens de wet WKKGZ. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Sandra Valk. Sensibel is aangesloten bij het Nibig.

Sensibel is als opleidingsintstelling geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Sensibel voldoet aan de kwaliteitseisen voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Kosten voor trainingen en opleidingen  zijn om die reden zeer waarschijnlijk aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting.