Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Over Sandra

Hi, ik ben Sandra!

Wil je persoonlijk met mij komen kennismaken? Kom dan naar de OPEN DAG op zondag 27 augustus!

Ik kan mijn leven inmiddels in 2 delen onderverdelen; mijn leven vóór en ná mijn spirituele ontwaken. Vóór mijn spirituele ontwaken was ik vooral ziek. Ik ben geboren met een ernstige vorm van eczeem, astma en allergieën en daar is door het gebruik van medicatie een bijnieraandoening bijgekomen. Een groot deel van mijn leven heb ik in ziekenhuizen doorgebracht.

Om je een idee te geven: tot mijn 34e ‘woonde’ ik per 2 jaar gemiddeld 2 a 3 maanden in ziekenhuizen. Ik stond voor mijn gevoel volledig langs de zijlijn van de maatschappij, want er echt aan deelnemen lukte niet. Ik was altijd moe en er leek zich een soort vulkaan in mij te bevinden die eens in de zoveel tijd tot uitbarsting kwam.

Ik was hypergevoelig (HSP) en had nooit geleerd om indrukken en prikkels te verwerken of uiten, leerde ik later. Alles hoopte zich in mij op. Op een dag realiseerde ik mij dat het niet meer langer zo kon doorgaan. Ik begon mijzelf vragen te stellen over mijn levensverwachting. Vanaf dat moment is mijn weg naar genezing begonnen…

Ik begon ‘de stem’ van mijn ziel te horen, waardoor ik op momenten in een fractie van een seconde wist wat mij te doen stond. Langzamerhand begon ik in de jaren daarna van binnen naar buiten te leven i.p.v. andersom. Ik werd 100% afgekeurd voor werk en dat gaf mij ruimte om meer te gaan doseren. Ik begon te luisteren naar mijn gevoel en mijn lijf. Na de geboorte van mijn enige zoon (2005) ben ik toen allerlei opleidingen gaan volgen. Ik begon met een opleiding in counseling en coaching (specialisatie traumacounseling). Hier bleek mijn enorme gevoeligheid ineens mijn grootste kwaliteit te zijn. Ik blonk uit in afstemmen op anderen, empathisch als ik was. Ik moest alleen ook even leren om af te stemmen op mijzelf en mijn eigen behoeftes en grenzen. Dit heeft iets langer geduurd:-)

Intuïtieve ontwikkeling, healing en reading
Op een dag kwam ik in aanraking met een counselor die mij adviseerde om aan intuïtieve ontwikkeling te gaan doen. Eerlijk is eerlijk, ik vond mensen die zich bezighielden met spiritualiteit vaak zweverig, een prachtige aangeleerde overtuiging. Ik was vooral cognitief opgevoed en dit had mij natuurlijk behoorlijk beïnvloed. Toch heb ik de stap genomen en ik heb mij toen opgegeven voor een proefles. Eenmaal daar ‘wist’ ik wederom; hier moet ik zijn. Ik heb toen een 3,5-jarige opleiding in intuïtieve ontwikkeling, healing en reading gevolgd bij Soare in Voorburg. Toen ik daar eenmaal in aanraking kwam met meditatie en visualisatie, kwam mijn ontwikkeling in een stroomversnelling.

Uit de kast komen
Toen ik begon met oefenen met readen, kwam al snel de spirituele wereld aan mijn deur kloppen. Jeetje wat vond ik dat lastig, want hier kwam gelijk mijn angst om anders te zijn weer om de hoek kijken. In die periode maakte ik heel wat ‘paranormale’ ervaringen mee. Af en toe dacht ik werkelijk dat ik mijn verstand begon te verliezen. Dit kon toch allemaal niet? Dit was zo anders dan ik van mijn ouders en op school had geleerd! Maar het kon echt… Ik kon er op een gegeven moment gewoon niet meer omheen; behalve levende mensen aanvoelen kon ik ook communiceren met overledenen uit de niet-fysieke wereld. Ik vond het destijds best spannend om daarmee ‘uit de kast’ te komen.

Achteraf gezien heb ik altijd al dingen gevoeld en gezien die anderen om mij heen niet voelden of zagen, maar ik was daar vooral heel bang voor geweest, omdat ik hier natuurlijk nooit begeleiding in had gehad. Op een dag realiseerde ik mij dat ik met ‘goed volk’ te maken had. Het was allemaal heel anders dan in de horrorfilms die ik had gezien:-)

Ook heb ik mij gerealiseerd dat ik vanwege mijn veelvuldige ziekenhuis opnames, wellicht net iets minder maatschappelijk was geprogrammeerd dan mensen die in de ratrace van het leven terecht waren gekomen. Ik bleek super goed in het afstemmen op niet-fysieke energie.

Mediumschap
Ik ben mij gaan verdiepen in mediumschap. Het is feitelijk dankzij mijn opleidingen en trainingen in (trance) mediumschap, dat ik wist dat ik mijn verstand niet was verloren. Ik bleek namelijk onweerlegbare bewijzen te kunnen aandragen voor de aanwezigheid van niet-fysieke energieën. Dit heeft mij onwijs geholpen in mijn latere ontwikkeling, want het bleef niet bij het communiceren met overledenen. Langzaamaan dienden zich in mijn reisjes naar andere bewustzijnsstaten andere entiteiten aan. Vorige zelven, gidsen, wezens van andere planeten en uit andere dimensies, engelen, donkere wezens, demonen (die horen er ook bij), natuurwezens; blijkbaar zat de wereld heel anders in elkaar dan mijn geprogrammeerde brein ooit had geleerd.

Verstoppertje
Mijn mentoren uit de wereld van niet-fysieke energie leerden mij hoe de creatie in elkaar zit. Ze ‘vertelden’ mij over het hoe en waarom van het leven op aarde en hoe wij de scheppers zijn van onze eigen realiteit. Feitelijk creëren we echt alles zelf, we waren ons hier alleen niet van bewust. Mijn begeleiders leerden mij dat afscheiding helemaal niet bestaat, maar dat wij mensen gekozen hebben voor een leven in een fysiek lichaam, met als doel om zo onszelf te kunnen ervaren. Dit is de reden waarom wij in een tijd/ruimte werkelijkheid leven en dualiteit hebben gecreëerd; anders zouden we onszelf niet kunnen waarnemen. Wij mensen hebben bewust gekozen voor het leven in een verdichte vorm van energie en voor het spel tussen donker en licht. Feitelijk hebben we het allemaal zelf verzonnen. Dit zijn wij alleen vergeten, want anders zou dit natuurlijk de hele pret van de ervaring wegnemen. Ik vergelijk het leven in een lichaam op aarde inmiddels met het spel verstoppertje. De uitdaging is om ons ware ‘zelf’ weer terug te vinden…

Alternatieve geneeskunst en bewustzijnsontwikkeling
Ondertussen ben ik verder gegaan met scholing; ik kon er geen genoeg van krijgen! Rond 2012 heb ik nog een deel van de opleiding tot psychodynamisch therapeut gevolgd waar ik o.a. heb geleerd om regressie- en reïncarnatie sessies te geven en om met het innerlijke kind te werken.

Toen ik op een dag het boek ‘Vraag en het wordt gegeven‘ van Esther en Jerry Hicks las, wist ik; hier ga ik les in geven! Wij zijn de scheppers van onze eigen werkelijkheid en het ís mogelijk om regie te krijgen over ons leven en onze gezondheid.

Later heb ik via biofeedback (EEG) mijn hersengolven leren trainen naar een verhoogde staat van bewustzijn en ook kwam het begrip ‘hartcoherentie’ in mijn leven. In de jaren daarna ben ik mijzelf blijven ontwikkelen d.m.v. korte trainingen en programma’s, waaronder die van Joe Dispenza en Bentinho Massaro. En tijdens mijn eigen meditatiereisjes gingen de ‘lessen’ natuurlijk ook door.

Rond 2019 ben ik in aanraking gekomen met de methode ‘Moeiteloos helen’ van Marlon Brammer. Dit was de missing link in mijn eigen ontwikkeling en later in mijn eigen ontwikkelde therapievorm en opleiding, waarin Marlon nu ook de lesdag Moeiteloos coachen en pijnbevrijding verzorgt. Ik leerde dat wij mensen situaties met heftige ongeuite emoties uit het verleden net zolang blijven herhalen tot ze erkend, herkend en getransformeerd worden. Het is van groot belang om ladingen of ‘freezes’ alsnog te doorvoelen en uiten. Wanneer je ooit vastgezette emoties in beweging brengt dan gaat je vibratie omhoog en verandert jouw werkelijkheid vanzelf mee. Kundalini activatie is een methode om hetzelfde effect te bereiken. Jouw lichaam en onbewuste weten de weg!

Centrum Sensibel en missie
Rond 2013 ben ik begonnen met het geven van trainingen en binnen een paar jaar tijd heb ik toen Sensibel Centrum voor Healing & Bewustzijn in het leven geroepen. Vanaf het moment dat ik begon met lesgeven, kwam alles in een flow. Dit was wat ik moest doen. Ik werd gedreven door mijn missie om anderen te helpen herinneren wie zij werkelijk zijn en waar zij toe in staat zijn. Alles wat wij nodig hebben om te helen, zit al in ons.

Logischerwijs ben ik mij vooral gaan verdiepen in genezingsprocessen. De vraag ‘Hoe kan ik genezen’ heeft nu eenmaal mijn hele leven centraal gestaan, en dit is nu ook precies mijn vakgebied geworden. Al mijn nare ervaringen hebben in die context dan ook ‘zin’ gehad.
Ik kwam in aanraking met het werk van Joe Dispenza en andere inspirators en wetenschappers die zich bezighouden met meditatie, visualisatie en hart-hoofdcoherentie, om genezing te bewerkstelligen.

Energetische zelfheling therapie; later Energetische Kwantum therapie
In mijn praktijk bleef ik individuele sessies geven. Gaandeweg heb ik mijn eigen therapievorm ontwikkeld die ik nu Energetische kwantum therapie noem. De holistische therapievorm is 3-ledig.
– Allereerst gaat het bij genezingsprocessen om het vinden van balans. Mensen zijn afgelopen decennia massaal in een soort vecht/vlucht houding gekomen. Het is van groot belang om eerst in een lagere versnelling te gaan leven en om te gaan voelen dat wij überhaupt uit balans zijn geraakt. Voelen is gaandeweg nogal ondergeschikt geraakt aan denken. In je lichaam landen is feitelijk net zo belangrijk als jezelf realiseren dat je in verbinding staat met het grotere geheel. Voldoende rust en beweging is een tegenhanger van stress. Balans is de basis van waaruit je jezelf verder kunt ontwikkelen. Ook het maken van gelukstofjes door dingen te doen waar je blij van wordt, is echter essentieel.
– Vervolgens speelt het alsnog doorvoelen en uiten van onderdrukte emoties/ladingen in het lichaam en energetische systeem een grote rol (methode Marlon Brammer of Kundalini activatie). Wij creëren onze werkelijkheid vanuit de vibratie die wij uitzenden. Onze vibratie betreft een combinatie van denken, voelen en handelen. Je kunt zo positief denken als je wilt, maar wanneer jouw vibratie iets anders zegt, dan is dát wat je creëert. Alles wil gezien en erkend worden.
Wij mensen hebben nogal de neiging om ons af te wenden van pijn. Toch is het van groot belang dat alles er mag zijn; de Yin en de Yang. We wilden alle kanten van de polariteit ervaren om uiteindelijk in het midden terecht te kunnen komen. Pas dan kan de energie van het grotere geheel met alle potentie in zich, vrijelijk door ons heen stromen. Wanneer jij je verzet tegen emoties als pijn, verdriet, boosheid of wat dan ook, dan houdt je onbewust ook de meer positieve emoties tegen. Het doorvoelen van oude ongeuite emoties is dan ook essentieel om ‘heel’ te worden. Dan kom je in overgave en flow en dan ontstaat er magie in jouw leven.
– Als laatste is het van belang om je bewustzijn te vergroten en om hart-hoofdcoherentie te bewerkstelligen, om zodoende af te leren stemmen op de door jou gewenste werkelijkheid; van angst, afscheiding en tekorten naar vertrouwen, verbinding en overvloed. Je kunt je hersenen trainen om te gaan denken in mogelijkheden. Je kunt je energie trainen in ‘jezelf goed voelen’. Zodra jij je energie en bewustzijn leert afstemmen op wat jij wilt, dan ben je aan het plannen:-) Onthoudt: alles is mogelijk. Hier komt een stukje Kwantum bewustwording bij kijken.

Geleide meditatie en visualisatie spelen een grote rol in de therapievorm en in de trainingen die bij Sensibel gegeven worden. Affirmeren is al effectief, maar wanneer je dit leert vanuit een diepere/hogere bewustzijnsstaat, dan kun je echt gaan her-programmeren. De therapievorm bleek al snel effectief bij de behandeling van emotionele- en fysieke klachten en lichamelijke aandoeningen. Naarmate ik zelf groeiende ben, groeit de therapievorm met mij mee wat betreft effectiviteit. Inmiddels heb ik al vele mooie resultaten mogen bereiken in mijn werk met anderen! Zie de ervaringen van anderen.

Centrum Sensibel, Sensibel Academie en de opleiding tot Energetisch Kwantum therapeut
Vanuit mijn wens om mijn kennis en ervaring over te brengen op aankomende professionals, heb ik
de 2-jarige holistische beroepsopleiding tot Energetisch Kwantum therapeut ontwikkeld (voorheen Energetisch zelfheling therapeut). Als snel begon ik ook andere trainers aan te trekken en wederom begon Sensibel uit haar jasje te groeien. In 2018 werd het bedrijfspand aan de Johan Jongkindrade 285c in Capelle aan den IJssel (Sensibel Centrum voor Healing & Bewustzijn) een feit. In 2019 heb ik Sensibel Academie in het leven geroepen. Samen met 8 andere docenten hebben wij de opleiding en de los te volgen modules/trainingen afgelopen jaren verder vorm gegeven.

Zelfheling & Manifestatie trainingen en trajecten
Eind 2021 ben ik, samen met collega’s en gelijkgestemden, begonnen met het ontwikkelen van Zelfheling & Manifestatie trainingen en trajecten. Deze trainingen/trajecten zijn bedoeld voor mensen met (aanhoudende) emotionele of fysieke klachten en (ernstige) aandoeningen en daarnaast voor een ieder die aan de slag wil met het bewust regisseren van hun gewenste werkelijkheid. In de Zelfheling & Manifestatie training + 2 sessies ga je aan de slag met meditatie, Zelfheling, Kwantum bewustzijnsontwikkeling en manifestatie.

In de training ‘Verhoog je bewustzijn en frequentie‘ en de andere modules/trainingen voor Kwantum bewustwording en eigen proces ga je ook aan de slag met jouw eigen proces, alleen deze trainingen zijn vooral voor mensen die uiteindelijk met anderen willen gaan werken. In deze modules is meer onderbouwing en theorie verweven. Deze modules/trainingen maken onderdeel uit van de opleiding tot Energetisch Kwantum therapeut.

Buiten je comfortzone is waar de magie begint
Vanaf het moment dat ik ben begonnen met ondernemen, is feitelijk alles gelukt. Ik volg vooral mijn hart en ziel; daar kan ik altijd op vertrouwen, heb ik gaandeweg gemerkt. Als je iets wilt bereiken, dan moet je alleen wel vriendjes zien te worden met de angst om buiten je comfortzone te treden. Je moet als het ware snappen hoe onze overlevingsmechanismen werken. Buiten je comfortzone is waar de magie begint, is tegenwoordig mijn favoriete uitspraak.

Transformatie
Afgelopen jaren is mijn leven rigoureus veranderd. Ik ben van 100% ziek en arbeidsongeschikt naar 100% gezond, gelukkig en functionerend ondernemer gegaan! Ik kan wel zeggen dat mijn leven één mooi groot avontuur geworden. Ik ervaar meer geluk, energie en vrijheid dan ooit en voel mij gezegend met zoveel liefdevolle, gelijkgestemde mensen om mij heen.

‘Herinner je wie je bent‘, is mijn boodschap. Je bent niet je lichaam en je bent zeker niet je denken. Onze grootste angsten zijn om niet goed genoeg te zijn, om alleen te zijn en om dood te gaan (of om controle te verliezen), maar allen zijn slechts een illusie. Wij zijn zelf de makers en alles wat je vanuit je hart wilt bereiken, ligt binnen handbereik. Het is mogelijk om jouw hoogste potentieel te gaan leven, mits je jezelf durft te laten leiden door jouw ziel of hogere zelf. Om dit te bereiken is het vooral van belang om onze denkgeest en ons ego (onze overlevingsmechanismen) te kalmeren.

Kwantumbewustzijn
We leven in een bijzondere tijd van transformatie. Je hebt misschien weleens gehoord van de ascentie of shift van de 3e naar de 4e en 5e dimensie? De frequentie van de aarde en al haar bewoners stijgt nu snel. Het is tijd om te ontwaken en om je jouw goddelijke natuur te herinneren. Alles is mogelijk, heb ik ontdekt. We hebben een heel Kwantum of Universum aan mogelijkheden tot onze beschikking. Het enige wat ons in de weg zit, is ons beperkende denken. Er zijn geen beperkingen, maar dit zijn we nu aan het ontdekken. We zijn zelfhelende wezens! We zijn onderweg en gelukkig is er geen haast bij 🙂

Iedereen kan dit!
Ik gun iedereen alles wat ik afgelopen 15 jaar zelf allemaal heb ervaren en geleerd! Als ik kan genezen van een chronische aandoening en mijn angsten en trauma’s kan verwerken, dan kunnen jullie dit toch ook? Het is mijn wens om, samen met het team van Sensibel, mensen bewust te maken hun scheppende kwaliteiten en zelfgenezende vermogens. We ondersteunen je hierbij met alle liefde. We ontmoeten je graag…

Liefs,
Sandra

Contact: centrumsensibel@gmail.com of sandra@SensibelAcademie.nl of 06-53547643.