Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Over Sandra

Hi, ik ben Sandra (1970)!

Om je een idee te geven: tot mijn 34e ‘woonde’ ik per 2 jaar gemiddeld 2 a 3 maanden in ziekenhuizen. Ik stond volledig langs de zijlijn van de maatschappij, want er echt aan deelnemen lukte niet. Ik was altijd moe en er leek zich een soort vulkaan in mij te bevinden die eens in de zoveel tijd tot uitbarsting kwam.

Ik was hypergevoelig (HSP) en had nooit geleerd om indrukken en prikkels te verwerken of uiten, leerde ik later. Alles hoopte zich in mij op. Op een dag realiseerde ik mij dat het niet meer langer zo kon doorgaan. Ik begon mijzelf vragen te stellen over mijn levensverwachting.
Dat is de dag waarop alles veranderde…

Vanuit mijn wanhoop heb ik blijkbaar om hulp gevraagd, en ik kreeg antwoord. Ik begon ik de stem van mijn ziel te horen, waardoor ik op momenten in een fractie van een seconde wist wat mij te doen stond. En daar gaf ik gehoor aan; dit voelde zo ‘waar’.

Langzamerhand begon ik in de jaren daarna van binnen naar buiten te leven i.p.v. andersom. Ik werd 100% afgekeurd voor werk en dat gaf mij ruimte om meer te gaan doseren. Ik begon te luisteren naar mijn gevoel en mijn lijf.

Na de geboorte van mijn zoon (2005) ben ik toen allerlei opleidingen gaan volgen. Ik begon met een opleiding in counseling en coaching, met als specialisatie traumacounseling. Hier bleek mijn enorme gevoeligheid ineens mijn grootste kwaliteit te zijn. Ik blonk uit in afstemmen op anderen, empathisch als ik was. Ik moest alleen ook even leren om af te stemmen op mijzelf en mijn eigen behoeftes en grenzen. Dit heeft iets langer geduurd:-)

Intuïtieve ontwikkeling, healing en reading
Op een dag kwam ik in aanraking met een counselor die mij adviseerde om aan intuïtieve ontwikkeling te gaan doen. Eerlijk is eerlijk, ik vond mensen die zich bezighielden met spiritualiteit vaak zweverig; een prachtige aangeleerde overtuiging. Ik was vooral cognitief opgevoed en dit had mij natuurlijk behoorlijk beïnvloed. Toch heb ik de stap genomen en ik heb mij toen opgegeven voor een proefles. Eenmaal daar ‘wist’ ik wederom; hier moet ik zijn. Ik heb toen een 3,5-jarige opleiding in intuïtieve ontwikkeling, healing en reading gevolgd bij Soare in Voorburg. Toen ik daar eenmaal in aanraking kwam met meditatie en visualisatie, kwam mijn ontwikkeling pas echt in een stroomversnelling.

Uit de kast komen
Toen ik begon met oefenen met readen, kwam al snel de spirituele wereld aan mijn deur kloppen. Jeetje wat vond ik dat lastig, want hier kwam gelijk mijn angst om anders te zijn en er niet bij te horen, weer om de hoek kijken. In die periode maakte ik heel wat ‘paranormale’ ervaringen mee. Af en toe dacht ik werkelijk dat ik mijn verstand begon te verliezen. Dit kon toch allemaal niet? Dit was zo anders dan ik van mijn ouders en op school had geleerd! Maar het kon echt… Ik kon er op een gegeven moment gewoon niet meer omheen; behalve levende mensen aanvoelen kon ik ook communiceren met overledenen mensen. Ik vond het destijds behoorlijk spannend om daarmee ‘uit de kast’ te komen.

Achteraf gezien heb ik altijd al dingen gevoeld en gezien die anderen om mij heen niet voelden of zagen, maar ik was daar vooral heel bang voor geweest, omdat ik hier natuurlijk nooit begeleiding in had gehad. Op een dag realiseerde ik mij dat ik niet bang hoefde te zijn. Het was allemaal heel anders dan in de horrorfilms die ik had gezien:-) De overledenen en gidsen die ik waarnam, waren juist heel liefdevol en wijs.

Mediumschap
Ik ben mij gaan verdiepen in mediumschap. Het is feitelijk dankzij mijn opleidingen en trainingen in (trance) mediumschap, dat ik wist dat ik mijn verstand niet was verloren. Ik bleek namelijk onweerlegbare bewijzen te kunnen aandragen voor de aanwezigheid van niet-fysieke energieën. Dit heeft mij onwijs geholpen in mijn latere ontwikkeling, want het bleef niet bij het communiceren met overledenen. Langzaamaan dienden zich in mijn reisjes naar andere bewustzijnsstaten andere entiteiten aan. Vorige zelven, gidsen, wezens van andere planeten en uit andere dimensies, engelen, donkere wezens, demonen (die horen er ook bij), natuurwezens; blijkbaar zat de wereld heel anders in elkaar dan mijn geprogrammeerde brein ooit had geleerd. Alles is energie en je kunt (telepathisch) overal mee ‘praten’, kwam ik achter.

Verstoppertje
Ik begon mentoren te ervaren die mij leerden mij hoe de creatie in elkaar zit. Achteraf heb ik mij gerealiseerd dat ik steeds zelf de vragen stelde, waarop ik antwoorden verkreeg. Daar waar ik eerst geloofde dat deze mentoren zich buiten mijzelf bevonden, realiseerde ik mij gaandeweg dat ik het allemaal zelf was, alleen in een andere hoedanigheid. Dit kon ik echter pas bevatten toen ik begon te begrijpen dat alles in feite één is en dat afscheiding een illusie is.

In ieder geval ‘vertelden’ mijn mentoren mij over het hoe en waarom van het leven op aarde en hoe wij mensen met ons bewustzijn vormgeven aan energie. Feitelijk hebben wij alles zelf gecreëerd, we waren ons hier alleen nog niet bewust van. Mijn begeleiders leerden mij dat afscheiding helemaal niet bestaat, maar dat wij mensen gekozen hebben voor een leven in een fysiek lichaam, met als doel om zo onszelf te kunnen ervaren. Dit is de reden waarom wij in een tijd/ruimte werkelijkheid leven en dualiteit hebben gecreëerd; anders zouden we onszelf niet kunnen waarnemen. Wij mensen hebben bewust gekozen voor het leven in een verdichte vorm van energie en voor het spel tussen donker en licht. Feitelijk hebben we het allemaal zelf verzonnen. Dit zijn wij alleen vergeten, want anders zou dit natuurlijk de hele pret van de ervaring wegnemen. Ik vergelijk het leven in een lichaam op aarde inmiddels met het spel verstoppertje. De uitdaging is om ons ware ‘zelf’ weer terug te vinden…

Ik heb mij achteraf gerealiseerd dat ik vanwege mijn veelvuldige ziekenhuis opnames wellicht net iets minder maatschappelijk was geprogrammeerd dan mensen die in de ratrace van het leven terecht waren gekomen. En daar begint het weet ik nu. Om te ontdekken wie je werkelijk bent, zul je eerst je geprogrammeerde brein moeten kalmeren en met je aandacht naar binnen moeten gaan. In essentie zijn wij scheppende, zelfhelende wezens, alleen hebben wij dit meestal niet van onze ouders of op school geleerd. De verbinding met wie jij werkelijk bent is gelukkig nooit weg geweest. Vaak is er alleen een soort van crisis nodig om naar jouw ware zelf op zoek te gaan. Pas als het lijden te groot wordt, gaan wij op zoek naar andere manieren om ons welzijn te verbeteren. No mud no lotus. Op die manier bieden klachten en ziekte een groeikans. Wij ervaren dit meestal anders want we willen geen pijn en ongeluk, maar wat nu als jouw ziel jou via jouw lichaam, emoties en onbewuste proberen te bereiken?

Alternatieve geneeskunst en bewustzijnsontwikkeling
Ondertussen ben ik verder gegaan met scholing; ik kon er geen genoeg van krijgen! Rond 2012 heb ik nog een deel van de opleiding tot psychodynamisch therapeut gevolgd waar ik o.a. heb geleerd om regressie- en reïncarnatie sessies te geven en om met het innerlijke kind te werken.

Toen ik op een dag het boek ‘Vraag en het wordt gegeven‘ van Esther en Jerry Hicks las, wist ik; hier ga ik les in geven! Wij zijn de scheppers van onze eigen werkelijkheid en het ís mogelijk om regie te krijgen over ons leven en onze gezondheid.

Later heb ik via biofeedback (EEG) mijn hersengolven leren trainen naar een verhoogde staat van bewustzijn en ook kwam het begrip ‘hartcoherentie’ in mijn leven. In de jaren daarna ben ik mijzelf blijven ontwikkelen d.m.v. korte trainingen en programma’s, waaronder die van Joe Dispenza en Bentinho Massaro. En tijdens mijn eigen meditatiereisjes gingen de ‘lessen’ natuurlijk ook door.

Rond 2019 ben ik in aanraking gekomen met de methode ‘Moeiteloos helen’ van Marlon Brammer. Dit was de missing link in mijn eigen ontwikkeling en later in mijn eigen ontwikkelde therapievorm en opleiding, waarin Marlon nu ook de lesdag Moeiteloos coachen en pijnbevrijding verzorgt. Ik leerde dat wij mensen situaties met heftige ongeuite emoties uit het verleden net zolang blijven herhalen tot ze erkend, herkend en getransformeerd worden. Het is van groot belang om ladingen of ‘freezes’ alsnog te doorvoelen en uiten. Wanneer je ooit vastgezette emoties in beweging brengt, dan gaat je vibratie onmiddellijk omhoog en dan verandert jouw werkelijkheid vanzelf mee. Kundalini activatie is een methode om hetzelfde effect te bereiken. Jouw lichaam en onbewuste weten de weg!

Centrum Sensibel en missie
Rond 2013 ben ik begonnen met het geven van trainingen en binnen een paar jaar tijd heb ik toen Sensibel Centrum voor Healing & Bewustzijn in het leven geroepen. Vanaf het moment dat ik begon met lesgeven, kwam alles in een flow. Dit was mijn pad. Ik werd gedreven door mijn missie om anderen te helpen herinneren wie zij werkelijk zijn en waar zij toe in staat zijn. Alles wat wij nodig hebben om te helen, zit al in ons.

Logischerwijs ben ik mij vooral gaan verdiepen in genezingsprocessen. De vraag ‘Hoe kan ik genezen’ heeft nu eenmaal mijn hele leven centraal gestaan, en dit is nu ook precies mijn specialiteit geworden. Al mijn nare ervaringen hebben in die context dan ook ‘zin’ gehad.
Ik kwam in aanraking met het werk van Joe Dispenza en andere inspirators en wetenschappers die zich bezighouden met meditatie, visualisatie en hart-hoofdcoherentie, om genezing te bewerkstelligen.

Energetische zelfheling therapie; later Energetische Kwantum Therapie
In mijn praktijk bleef ik individuele sessies geven. Gaandeweg heb ik mijn eigen therapievorm ontwikkeld die ik nu Energetische Kwantum Therapie noem. De holistische therapievorm is 3-ledig.
– Allereerst gaat het bij genezingsprocessen om het vinden van balans. Mensen zijn afgelopen decennia massaal in een soort vecht/vlucht houding gekomen. Het is van groot belang om eerst in een lagere versnelling te gaan leven en om te gaan voelen dat wij überhaupt uit balans zijn geraakt. Voelen is gaandeweg nogal ondergeschikt geraakt aan denken. In je lichaam landen is feitelijk net zo belangrijk als jezelf realiseren dat je in verbinding staat met het grotere geheel. Voldoende rust en beweging is de tegenhanger van stress. Balans is de basis van waaruit je jezelf verder kunt ontwikkelen. Ook het maken van gelukstofjes door dingen te doen waar je blij van wordt, is echter essentieel. Waar word jij blij van?
– Vervolgens speelt het alsnog doorvoelen en uiten van onderdrukte emoties/ladingen in het lichaam en energetische systeem een grote rol (methode Marlon Brammer of Kundalini activatie). Wij creëren onze werkelijkheid vanuit de vibratie die wij uitzenden. Onze vibratie betreft een combinatie van denken, voelen en handelen. Je kunt zo positief denken als je wilt, maar wanneer jouw vibratie iets anders zegt, dan is dát wat je creëert. Alles wil gezien en erkend worden.
Wij mensen hebben alleen de neiging om ons af te wenden van pijn. Dit heeft te maken met onze overlevingsmechanismen. Toch is het van groot belang dat alles er mag zijn; de Yin en de Yang. We wilden alle kanten van de polariteit ervaren om uiteindelijk in het midden terecht te kunnen komen. Pas dan kan de energie van het grotere geheel met alle potentie in zich, vrijelijk door ons heen stromen. Wanneer jij je verzet tegen emoties als pijn, verdriet, boosheid of wat dan ook, dan houd je onbewust ook de meer positieve emoties tegen. Het doorvoelen en in beweging brengen van oude, ongeuite emoties is dan ook essentieel om ‘heel’ te worden. Dan kom je in overgave en flow en dan ontstaat er magie in jouw leven.
– Als laatste is het van belang om je bewustzijn te vergroten en om hart-hoofdcoherentie te bewerkstelligen, om zodoende af te leren stemmen op de door jou gewenste werkelijkheid; van angst, afscheiding en tekorten naar vertrouwen, verbinding en overvloed. Je kunt je hersenen trainen om te gaan denken in mogelijkheden. Je kunt je energie trainen in ‘jezelf goed voelen’. Zodra jij je energie en bewustzijn leert afstemmen op wat jij werkelijk wilt, dan ben je aan het plannen:-) Onthoudt: alles is mogelijk. Hier komt een stukje Kwantum bewustzijn bij kijken.

Geleide meditatie en visualisatie spelen een grote rol in de therapievorm en in de trainingen en opleiding die vanuit Sensibel gegeven worden. Affirmeren is al effectief, maar wanneer je dit leert vanuit een diepere/hogere bewustzijnsstaat, dan kun je echt gaan her-programmeren. De therapievorm bleek al snel effectief bij de behandeling van emotionele- en fysieke klachten en lichamelijke aandoeningen. Naarmate ik zelf groeiende ben, groeit de therapievorm met mij mee wat betreft effectiviteit. Inmiddels heb ik al vele mooie resultaten mogen bereiken in mijn werk met anderen! Zie de ervaringen van anderen.

Opleiding Energetisch Kwantum therapeut
Vanuit mijn wens om mijn kennis en ervaring over te brengen op aankomende professionals, heb ik
de 2-jarige holistische beroepsopleiding tot Energetisch Kwantum Therapeut ontwikkeld (voorheen Energetisch zelfheling therapeut).

Als snel begon ik andere trainers/docenten aan te trekken die les gingen geven in verschillende modules, met ieder zijn of haar eigen expertise. In 2014 kwam Sascha Mols naar Sensibel voor een Healing training. Zij heeft mij vervolgens jarenlang geassisteerd. Tegelijkertijd volgde zij de opleiding en gaandeweg heb ik haar opgeleid tot een van de hoofdtrainers. Inmiddels hebben Sascha en ik een samenwerkingsverband en samen hebben wij de opleiding verder vormgegeven en geoptimaliseerd.

Zelf geef ik nog les binnen een paar modules van de opleiding, maar ik richt mij tegenwoordig steeds meer op het mentoren van deelnemers en collega’s en op overkoepelende taken.

Het is mijn wens om mijn methode EKT op vele mensen over te brengen.
– Hoe mooi zou het zijn als steeds meer mensen anderen bewust zouden maken van hun scheppende, zelfhelende kwaliteiten?
– Hoe geweldig zou het zijn als steeds meer mensen zich herinneren wie zij werkelijk zijn en waar zij toe in staat zijn?
– Hoe mooi zou het zijn als wij een grote groep mensen op weg zouden kunnen helpen naar een gezond en gelukkig leven? En ze kunnen bijstaan om tot diepgaande, blijvende transformatie en zelfheling te komen?

En hoe mooi zou het zijn als ook de reguliere geneeskunst hier weet van zou krijgen? Dit zou toch een prachtige aanvulling zijn?

Zelfheling trainingen en trajecten
Wanneer je geen therapeut wilt worden maar wel graag jezelf naar een hoger plan zou willen tillen, dan kun je bij mij ook terecht voor begeleiding bij Zelfheling in groepsverband of individueel.

Buiten je comfortzone is waar de magie begint
Vanaf het moment dat ik ben begonnen met ondernemen, is feitelijk alles gelukt. Ik volg vooral mijn hart en gevoel; daar kan ik altijd op vertrouwen, heb ik gaandeweg gemerkt. Als je iets wilt bereiken, dan moet je alleen wel vriendjes zien te worden met de angst om buiten je comfortzone te treden. Je moet als het ware snappen hoe onze overlevingsmechanismen werken. Buiten je comfortzone is waar de magie begint, is tegenwoordig mijn favoriete uitspraak.

Transformatie
Afgelopen jaren is mijn leven rigoureus veranderd. Ik kan wel zeggen dat mijn leven één mooi groot avontuur geworden. Ik ervaar meer geluk, energie en vrijheid dan ooit en voel mij gezegend met zoveel liefdevolle, gelijkgestemde mensen om mij heen.

‘Herinner je wie je bent‘, is mijn boodschap. Je bent niet je lichaam en je bent zeker niet je denken. Onze grootste angsten zijn om niet goed genoeg te zijn, om alleen te zijn en om dood te gaan (of om controle te verliezen), maar allen zijn slechts een illusie. Wij zijn zelf de makers. Wij zijn de Bron, het Universum of Kwantum, en alles wat je vanuit je hart en ziel wilt bereiken, ligt binnen handbereik. Het is mogelijk om jouw hoogste potentieel te gaan leven, mits je jezelf durft te laten leiden door jouw ziel of hogere zelf. Om dit te bereiken is het vooral van belang om onze denkgeest en ons ego (onze overlevingsmechanismen) te kalmeren.

Gelukkig is het niet moeilijk om dit pad te lopen, want je zult al snel ontdekken dat het leven vanuit je ziel zoveel malen bevredigender is dan het najagen van rijkdom, status en succes. Zodra je bij jouw ware Zelf begint te komen, zal jouw leven onmiddellijk zoveel malen vreugdevoller, vrijer en liefdevoller zijn! Wanneer wij toch zelf de spelregels hebben gemaakt, dan kunnen we deze net zo goed veranderen toch? Ik grap altijd: Einde programma. En ze leefde nog lang en gelukkig. De vraag is: wil jij doorgaan met doen wat je denkt dat er van je verwacht wordt? Of ga je voor een vrij, authentiek en avontuurlijk leven? Ik gun je het laatste:-)

Kwantumbewustzijn
We leven in een bijzondere tijd van transformatie. Het is tijd om te ontwaken en om je jouw goddelijke natuur te herinneren. Alles is mogelijk, heb ik ontdekt. We hebben een heel Kwantum of Universum aan mogelijkheden tot onze beschikking. Het enige wat ons in de weg zit, is ons beperkende denken wat als een soort software programma over de hardware loopt. Er zijn geen beperkingen, maar dit zijn we nu aan het ontdekken. We zijn scheppende, zelfhelende wezens! We zijn onderweg en gelukkig is er geen haast bij 🙂

Iedereen kan dit!
Ik gun iedereen alles wat ik afgelopen 15 jaar zelf allemaal heb ervaren en geleerd! Het is mijn wens om, samen met het team van Sensibel, het bewustzijn over wie wij werkelijk zijn in de wereld te verspreiden. We ondersteunen je hierbij met alle liefde. We ontmoeten je graag…

Liefs,
Sandra

Wil je persoonlijk met mij komen kennismaken? Kom dan naar een van de gratis informatie bijeenkomsten of Masterclasses.