Profiel Yvette Overbeeke

Over mijzelf

De mensen die mij kennen weten dat ik van Yoga hou! Yoga is in mijn leven gekomen en in het begin hadden wij een lastige relatie. Een soort knipperlicht. Aan – Uit – Aan – UIt. Alles of niets! Soms geweldig, andere keren zo frustrerend. De ene keer soepel, de andere keer superstijf! En vaak met het (voor)oordeel over mezelf dat ik het niet goed deed! Na deze uitdagende periode werd yoga een vast onderdeel van mijn leven. Maar weet wel, de uitdagingen zijn er nog steeds! Alleen ga ik er nu anders mee om. Ik beoefen nu (bijna) dagelijks yoga. Mijn dochtertje van bijna 6 jaar weet ook al niet beter en past al allerlei handige tools toe in het dagelijks leven! Ze maakt van haar buik een ballon en haalt dan diep adem om haar buik te zien opbollen! Geweldig. Deden alle mensen dit maar, zo bewust omgaan met hun adem. Maar ik dwaal af.

Na de yoga-opleiding, waarin ik ‘verplicht’ werd om 3 maanden elke dag yoga te beoefenen en hier een dagboek over bij te houden kreeg ik veel inzichten over yoga. Ik ontdekte voor mezelf de veel diepere betekenis die het heeft. Yoga kun je zien als een sport, waarbij je je lichaam een geweldig cadeau geeft elke keer dat jij op de mat gaat staan. Maar yoga kun je daarnaast ook zien als wegwijzer en graadmeter over hoe jij met jezelf omgaat. Mijn ervaring is bijvoorbeeld dat ik elke keer na een les enorm veel pijn had, spierpijn en hoofdpijn, met als oorzaak dat ik niet goed op mijn eigen grenzen lette. En – je raadt het al – dat deed ik dus in het dagelijkse leven ook niet! Ik zei tegen iedereen JA! , terwijl ik eigenlijk nee moest zeggen. Door de yoga word je je steeds bewuster van je lichaam, van jezelf en hierdoor leer je steeds beter voor jezelf te zorgen, waardoor je minder over je grenzen heen gaat, lekkerder in je vel zit en rustiger in het leven staat! En zo leer ik nu elke keer weer een beetje meer over mijzelf daar op mijn mat. Daar word ik me vaak pas bewust over hoe het met mij gaat en kan ik kiezen wat ik daarmee wil doen. Soms daag ik mijzelf nog uit en ga ik misschien iets over mijn grens, tja, ik blijf wel een mens natuurlijk 😉 !!

Het delen van mijn liefde, kennis en passie van yoga is ontstaan na de opleiding toen ik merkte hoeveel energie ik ervan kreeg. Hoe geweldig ik het vind om voor een groep te staan en samen zo (lichaam) bewust op de mat te staan. Delen van de kennis van de afgelopen 15 jaar. Dat is mijn grote liefde.
Ik hoor vaak dat mijn enthousiasme, de gekke weetjes en open/ niet oordelende houding maakt dat iedereen zich helemaal op het gemak voelt! En dat is waar yoga om gaat. Helemaal jezelf zijn, je niet beter voordoen dan je bent en tevreden zijn met jezelf in het moment. Als ik je dat kan meegeven WOW! dan ben ik zo dankbaar!

Naast yoga-juffie (zoals de meiden mij noemen) ben ik getrouwd en mama van 2 meiden. De oudste is bijna 6 jaar en doet regelmatig mee yoga’en met mama en de kleinste is 6 maanden. De moeders onder ons zullen herkennen dat je dan weinig (lees bijna geen) tijd hebt voor jezelf. Toch blijf ik die tijd op de mat voor mijzelf vrij maken, want juist daardoor kan ik een betere mama, vrouw, vriendin , persoon zijn. Mijn meiden groeien ermee op en hopelijk leren zij al van jongs af aan wat ik op die leeftijd nog niet wist. Dat je in het moment mag blijven. Mindfull in contact met je adem gericht naar binnen. En dat je je toekomst en het verleden niet kunt beinvloeden met je gedachten, dat er alleen Nu is – het HEDEN!

Website https://www.gewoon.yoga/
Contact: 06-485 06 424 of info@gewoon.yoga