Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Ademtherapie, Energetische zelfheling therapie en healing – Rachida El Mokhtari

Rachida is Ademcoach, Lachcoach en Energetisch Zelfheling Therapeute. Vanuit haar eigen praktijk Breathbalance in Rotterdam Ommoord kun je terecht voor individuele sessies en trajecten. Daarnaast maakt Rachida onderdeel uit van het Zelfheling team van Centrum Sensibel.

Contact: info@breathbalance.nl of 06-38913514.
Adres praktijk: Marshallweg 13, 3068 PN Rotterdam.
Website: www.breathbalance.nl

We kunnen 40 dagen zonder eten, 3 dagen zonder water, maar slechts enkele minuten zonder ademhaling. Zo sterk is het ademen met het leven en dus met ons verbonden! Gezondheid is ons meest waardevolle bezit. Onderdeel van een goede gezondheid is onze ademhaling.

Zoals je leeft zo adem je en zoals je ademt, zo leef je

In mijn praktijk BreathBalance maak ik gebruik van Transformational Breath®. Deze methode helpt
om direct contact te maken met je adem. Het is een manier om je leven te transformeren.
Transformational Breath® combineer ik met diverse andere methoden die het energetische
zelfhelingsvermogen van het lichaam ondersteunen en bevorderen, zoals Byron Katie – The Work, NLP, Healing, Reading, Energetisch werk, Hypnotherapie, Regressietherapie, Innerlijk Kind werk, (Schaduw) Delenwerk, Voice Dialogue, Systemisch Coaching, Sjamanistische Energiewerk.


Wat zijn de voordelen van Transformational Breath®?

Het mooie van Transformational Breath® is dat het werkt op alle drie niveaus van de mens. Hierdoor kunnen we trauma holistisch integreren en meer ons leven kunnen leiden waarvoor we kiezen. We kunnen loslaten wat ons niet meer dient en ons openstellen voor nieuwe mogelijkheden door bewust te ademen.

 • Op fysiek niveau zorgt een diepe middenrifademhaling ervoor dat meer zuurstof efficienter ons lichaam (cellen, organen etc) kan bereiken. Daardoor neemt onze conditie én energie toe én ons lichaam wordt ontgift en gereinigd (lymfen).
 • Op mentaal-emotioneel niveau helpt het stress te verminderen en gevoelens van kalmte en vrede te bevorderen.
 • Op spiritueel niveau kan volledige, bewuste, verbonden ademhaling ons helpen contact te maken met ons hogere zelf en onze aangeboren wijsheid aan te boren.

De intentie, opening en integratie die op elk niveau tijdens een sessie plaatsvinden, zijn diepgaand.
Precies en grondig werken op elk van deze niveaus is waarom Transformational Breath® zo compleet
en effectief is.


Werkwijze

1) Fysiek niveau – De adem openen.
Het aanpakken van het fysieke niveau is essentieel voor elke vorm van ademwerk. Het is waar al het ademwerk zou moeten beginnen. Het eerste dat we op fysiek niveau doen, is vaststellen waar iemands adem open of beperkt is door client te laten liggen en eenvoudig verbonden (zonder pauzes) mondademhaling te doen. Zo kunnen we beperkte patronen identificeren, hoe ze te elimineren en de luchtstroom door het ademhalingssysteem te vergroten. Het open stromende ademhalingspatroon is essentieel om de problemen die voortkomen uit de voorheen beperkte gebieden te integreren. Door de adem te openen en de ademhaling te veranderen, vindt patroontransformatie plaats in de persoonlijkheid, expressiegebieden en levenskwesties. Verbeterde gezondheid en energetische balans zijn ook typische resultaten.

2) Mentaal en emotioneel niveau – Opheldering en integratie van het onderbewustzijn.
Als de adem eenmaal tot op zekere hoogte is geopend tijdens het gebruik van de volledig verbonden Transformational Breath®-methode, kan er iets gebeuren dat we 'activering' noemen. Dit is waar de ademhaling automatisch of semi-automatisch wordt. Dit is de intelligentie van de adem of levenskracht die weet waar het naartoe moet stromen om energetische integratie te bereiken.

De hoge trillingsenergie die door het verbonden ademhalingspatroon wordt gecreëerd, produceert een entrainment-effect in het elektromagnetische veld. Hierdoor kunnen trillingspatronen zoals onderdrukte gevoelens, herinneringen en gedachten permanent worden getransformeerd naar hogere trillingstoestanden.

Een deel van de integratie die plaatsvindt, omvat geboortetrauma, trauma's uit andere tijden,
autoriteit en ouderlijke problemen, zelf-sabotagepatronen, onbewuste brondrang en elke andere
negativiteit in het onderbewustzijn.

Dit 2e niveau is echt een geschenk dat ons toegang geeft tot patronen in ons dagelijks leven en in het
onderbewustzijn en een effectieve manier om ze permanent op te lossen op hun energetisch
kernniveau.

3) Spiritueel niveau – verbinding maken met hogere bewustzijnsniveaus.
Het 3e niveau vertegenwoordigt de essentie van Transformational Breath®, verbindend met en uitdrukkend vanuit de spirituele niveaus van ons wezen.

De integratie en zuivering van het lagere onderbewustzijn op mentaal/emotioneel niveau creëert een opening, of pad, naar de hogere onderbewuste of spirituele niveaus. Terwijl onze frequentie wordt versneld en verhoogd door het volledig verbonden ademhalingspatroon, breidt ons bewustzijn zich uit en creëert een verbinding met onze spirituele aard die zich kan manifesteren als liefde, vreugde en vrede. Of soms verder gaan en toegang krijgen tot de onbeperkte en mystieke delen van het Zelf en het Universum.

Door ons te openen en uit te breiden naar de hogere niveaus van bewustzijn en hogere dimensies van de werkelijkheid, kunnen we toegang krijgen tot ons Hogere Zelf en de volledige ervaring van Spirit in vorm brengen.

Ademanalyse
Alles begint met een ademanalyse die vervat is in de introductie ademsessie. Het lezen van je ademhaling en betekenis vinden in jouw adempatroon is vaak een echte eye-opener in het leren kennen van jezelf. Je adem vertelt je namelijk feilloos hoe je in het leven staat en hoe je met uitdagingen omgaat. Onhandige patronen kunnen je enorm in de weg zitten. Door anders te leren ademen, heb je een diepgaand effect op hoe je in het leven staat.


Wat leer je?
Tijdens de opvolgende sessies leer je:

 • je beperkende ademhalingspatroon te doorbreken en je ademhaling te verruimen;
 • je volledige ademcapaciteit te benutten;
 • op een aaneengesloten manier te ademen, waarbij je ook bewust naar die plekken in je lichaam ademt waar je de ongewenste emoties vastgezet hebt;
 • op een blijvende manier oude emoties op te lossen zodat je deze niet meer met je mee hoeft te dragen;
 • jezelf de ruimte te geven waardoor negativiteit omgevormd wordt naar iets wat licht en luchtig is, namelijk vreugdevolle energie;
 • sluiers van patronen, overtuigingen etc op te ruimen waardoor je beter en sterker in je kracht gaat staan;
 • meer helderheid en ruimte te creeëren voor je ware IK;
 • beter richting te geven aan je leven;
 • meer open te staan voor positieve ervaringen vanuit je ware IK.

Kortom, met Transformational Breath® heb je een hele praktische, concrete en handige techniek die je direct in het dagelijkse leven kunt inzetten. Je voelt je steviger, energieker en beter bestand tegen de verschillende situaties die je in het leven tegenkomt.

Ademen is leven. Door voluit te ademen ga je dus voluit leven!


Aantal sessies en tarieven

Elk persoon is uniek door zijn of haar unieke ervaringen in diens leven, beleefd en bekeken door diens eigen bril. Deze ervaringen en interpretaties van deze ervaringen op de eigen manier, bepalen hoe iemands adempatroon is.

Een introductie ademsessie, waarbij je al direct de ervaring mee krijgt wat deze ademtechniek met je kan doen, is nodig. Hierin is de ademanalyse vervat.

Als je voelt dat je meer wilt, begin ik met een traject van 5 ademsessies elke week of om de twee weken, inclusief coaching. Dit traject is vaak al voldoende om iemands adempatroon open te krijgen (fysieke niveau).

Losse ademsessies zijn ook mogelijk, alle voordelen krijg je zowieso mee. Alleen met coaching er bij, kunnen we kijken hoe de transformaties ook in je dagelijks leven te integreren.

Tarieven BreathBalance 2023:
Introductie ademsessie incl ademanalyse EUR 65,00
Losse ademsessie EUR 125,00
Traject 5x ademsessies incl coaching EUR 575,00

Bedragen zijn inclusief 21% BTW. De sessies duren ongeveer 1,5 à 2 uur.

Contact: info@breathbalance.nl of 06-38913514.
Adres praktijk: Marshallweg 13, 3068 PN Rotterdam.
Website: www.breathbalance.nl