Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Regisseer jouw eigen film

In deze blog leer ik je hoe je kunt visualiseren wat je wilt bereiken. Doe deze oefening minstens een paar keer per week. Je kunt de dag bijvoorbeeld beginnen met 10 minuutjes je aandacht naar binnen te brengen en te visualiseren wat je wenst.

Ga op een rustige plek zitten en ontspan. Je kunt je gedachten tot rust brengen door aandacht te besteden aan het ontspannen van je lichaam en je ademhaling. Stel jezelf voor dat je op je inademing licht, liefde, vertrouwen en rust inademt. Op je uitademing laat je spanning, gehaastheid en zorgen los. Doe dit vanaf je kruin naar je tenen.

Dan stel je jezelf voor in een bubbel van rust. Dit is jouw bubbel. In deze bubbel kun jij helemaal ontspannen en jezelf zijn. Er is niks wat je rust kan verstoren, want feit is dat je op een stoel zit en je ademt. Meer is er niet. Het enige wat jou van slag zou kunnen brengen, zijn jouw eigen gedachten.

Dan visualiseer je een filmscherm buiten je bubbel. Op dit filmscherm ben jij de hoofdrolspeler van je eigen film.  Stel jezelf nu voor wie, wat en hoe je zou willen zijn en projecteer dit op het filmscherm. Hoe wil je je voelen? Wat wil je uitstralen? Hoe ga je met jezelf en anderen om? Jij bent de regisseur. Jij bepaalt volledig hoe mensen uit je omgeving reageren en welke fantastische ervaringen jou ‘overkomen’. Ontspan hierbij je lichaam. Kijk naar jouw film en voel maar hoe enthousiast je wordt van deze zelfgecreëerde film. Doe maar net alsof het al waar is. Voel alle positieve gevoelens in je lichaam.

Laatste fase: Je laat het filmscherm verdwijnen. Je stelt jezelf de vraag: Wat zou ik NU kunnen doen om deze film waar te laten worden? Wat kan ik vandaag doen? En neem jezelf voor om hier actie aan te verbinden. Neem je bijvoorbeeld eens voor om een hele dag een positief ingestelde persoon te zijn. Of een persoon die liefdevol met zichzelf en anderen omgaat. Of iemand die alleen maar kijkt naar het goede in de mens en de wereld. Je zult dit teruggespiegeld krijgen in je ervaringen.

Als je in je dagelijkse beslommering merkt dat je onrustig wordt of je zorgen maakt, denk dan eens terug aan de vreugde, vrijheid en rust die je voelde in je bubbel. Je kunt er ieder moment van de dag voor kiezen om weer terug te komen in deze rustige bubbel. Het is niet de situatie die jou onrustig maakt, maar je eigen gedachten en bijpassende gevoelens over deze situatie. Je kunt zelf kiezen of je de gevoelens binnen laat komen of niet. Het behoort tot de mogelijkheid om de situatie niet ‘binnen te laten komen’. Dit vereist misschien wat oefening, maar het is mogelijk. Je kunt kiezen: ga ik mijn gedachten hieraan besteden of niet? Ga ik mij hier druk om maken? Je kunt namelijk denken: ik heb wel iets beters te doen! Ik ga aan fijne dingen denken…

Als je dit een paar weken oefent dan zul je versteld staan van het resultaat.

Ik wens je veel creatieplezier!

Sandra Valk
Sensibel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *