Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Martin Doolaard

Martin (1955) is coach en trainer en expert op het gebied van inspiratie, energie en emoties, weerstand en flow. Hij werkt vanuit zijn eigen bedrijf Natuurlijk Geïnspireerd. Bij Sensibel is Martin de eerste mannelijke docent en wel van de module Coaching & Communicatievaardigheden. Deze training maakt als module onderdeel uit van de opleiding Energetisch Kwantum therapeut.

Contact: info@natuurlijkgeinspireerd.nl of 06-19937380.

Introductie

Leuk om iets over mezelf te schrijven en nog leuker als jij het leuk vindt om te lezen. Iets leuk vinden heb ik geleerd van Marijke, in een tijd dat ik verzwolgen werd door werk en mijn gezin met 2 kleine kinderen. Marijke was secretaresse in het bedrijf waar ik toen werkte en zij had als levenshouding dat zij alles leuk vond om te doen en te ervaren, ook als het niet leuk was, want het is maar net hoe je met een situatie omgaat vond zij.

Met die positieve kijk op zichzelf en de wereld om haar heen beschikte Marijke altijd over energie en verspreidde ze het positief denken virus zonder na-denken elke dag om zich heen.

Inmiddels werk ik meer dan 40 jaar, heb sinds 1995 mijn eigen coaching en trainingsbureau en vind het werk wat ik mag doen zó leuk dat ik voorlopig nog een paar jaar doorga, ook bij Sensibel.

Naast de module die ik vanuit Sensibel geef, geef ik vanuit Centrum Sensibel de Masterclass FLOW en los-laten, Human Design coaching en verzorg ik met veel plezier Human Design trainings-en ontmoetingsdagen.

Mijn reis naar binnen

In mijn kindertijd hoorde ik – zoals vele kinderen – stemmen in mijn hoofd, zag elfjes en engelen en maakte in mijn onderbewustzijn reizen naar fantastische werelden. Het verdween allemaal weer uit mijn bewustzijn, maar diep vanbinnen, terwijl ik op school zat, aan het voetballen was of aan het werk was, daar was altijd dat verlangen naar méér.

Rond mijn 30e ben ik echt actief op zoek gegaan naar wie ik ten diepste ben, hoe ik daar contact mee kon maken en hoe ik dat kon verbinden met mijn privé -en werkleven. Heb ontelbare opleidingen en meditatieklassen in binnen -en buitenland gevolgd, van Intuïtieve ontwikkeling tot Dolfijnmanagement, van Deepak Chopra tot Wayne Dyer en van Touch for health tot Geweldloze communicatie. Ik heb sacrale dans gedaan en me binnenstebuiten gekeerd met onmogelijke yoghaposities, maar de echte doorbraak kwam met A Course in Miracles, daarna stond ik open voor de diepe meditaties en lifestyle van de Brahma Kumaris. Sinds 2013 ben ik me aan het verdiepen in Human Design.

Op mijn 38e (Saturnus return) ben ik gestopt met mijn managementfuncties en me gaan oriënteren hoe ik mijn leven meer in flow kon brengen.

Coaching en communicatie

In 1995, na afronding van mijn mediation opleiding ben als eerste in Nederland gestart met een coachingbureau voor conflictoplossing. Conflicten ontstaan vaak uit het niets, soms slepen ze zich al jaren voort en altijd is de brandstof hetzelfde: de onderliggende emoties. Het oplossen daarvan lukt alleen als mensen open staan om te communiceren over hun emoties; een betere leerschool had ik niet kunnen treffen.

Sinds 2007 leid ik Natuurlijk Geïnspireerd, een coaching en trainingsbureau waar natuur en energie centraal staan voor het ontwikkelen van mensen en organisaties. Hier verzorg ik teamtrainingen, individuele coaching en Masterclasses voor iedereen die minder weerstand en meer bewustzijn en flow in zijn/haar werk en leven wil ervaren.

Daarnaast werk ik als freelancer voor de NCOI-Groep waar ik met veel plezier de volledige jaaropleiding tot professioneel coach gegeven heb. Momenteel verzorg ik daar trainingsmodules voor coaching en begeleiding, coachingsvaardigheden en communiceren en beïnvloeden.

Samen met de Brahma Kumaris World Spiritual University heb ik hun 3-daagse Self Managing Leadership mogen geven, een verdiepend coaching programma rond stilte, bezinning en meditatie. Ook ben ik gasttrainer natuurcoaching bij diverse coachingopleidingen.

Sinds de oprichting van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) in 2003 ben ik aangesloten en geaccrediteerd coach.

Human Design

Als Human Design coach verzorg ik voor Centrum Sensibel individuele sessies, partneranalyses en inspirerende trainingsprogramma’s over de kosmische veranderingen in 2027, de weg ernaartoe en welke uitdagingen dat van ons vraagt.

Human Design beschrijft jouw unieke Zijn, je energetische blauwdruk waarmee je je onderscheidt van alle andere mensen. Bij je blauwdruk hoort ook een gebruiksaanwijzing die je vertelt hoe je je energie het beste kunt gebruiken voor de uitdagingen die je te wachten staan. Als je ze allebei kent, beschik je over méér energie, méér balans en minder weerstand in je leven. Je kunt je leven dan leven zoals het voor jou bedoeld is, in flow, wat er ook om je heen gebeurt.

Kijk in het programma van Centrum Sensibel voor mogelijkheden, data en prijzen. Op  www.natuurlijkgeinspireerd.nl vind je achtergronden van Human Design en zie je wat Martin nog meer doet.