Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Tips bij zelfheling. 1: Ga op onderzoek uit! Stel jezelf open voor nieuwe informatie.

Je leven staat op zijn kop en je snakt naar informatie en duidelijkheid. Wanneer je kampt met (ernstige) fysieke klachten, een ziekte of aandoening, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een kant en klare oplossing. Misschien kun je niet meer doen wat je altijd hebt gedaan omdat je minder energie hebt dan voorheen. Of misschien heb je een diagnose van een ziekte of aandoening die als vrij ernstig wordt beschouwd, en maak je je zorgen over je levensverwachting.

De informatie die artsen tot hun beschikking hebben of die je op internet kunt vinden, zijn doorgaans gebaseerd op statistieken of (nare) ervaringen van lotgenoten. Daarnaast zijn de meeste reguliere behandelingen vooral gebaseerd op het bestrijden van ziekte en symptomen, en niet op het aanspreken van de zelfgenezende vermogens.

Zelf heb ik na jarenlang ziek te zijn geweest en reguliere behandelingen te hebben ondergaan, op een gegeven moment iets anders gezocht en gevonden.

Op het dieptepunt in mijn leven ging ik namelijk met mijn aandacht naar binnen en daar vroeg ik wat ik moest doen. Tot mijn verbazing kreeg ik antwoord. Niet in volzinnen, maar in een soort dieper innerlijk weten. Het antwoord kwam niet uit mijn hoofd, maar uit mijn hart. Vanaf die dag heb ik langzaamaan kennis gemaakt met mijn intuïtie, mijn ziel of hogere zelf. Ik begon ingevingen te krijgen over een andere weg dan alleen die in de reguliere geneeskunst, en daar ben ik naar gaan luisteren.

En dat is dan ook mijn 1ste tip: Ga op onderzoek uit! Stel jezelf open voor nieuwe informatie.

 De kans is groot dat jij hoort bij de mensen die hebben geleerd dat het leven je overkomt en dat je vooral moet leren omgaan met datgene wat er toevallig op jouw pad verschijnt. Dit was tenminste afgelopen duizenden jaren de tendens. We zijn wat dat betreft prachtig geconditioneerd. We zijn gaan geloven dat we klein en nietig zijn. God is iets is wat zich buiten ons bevindt en we hebben zelf geen of nauwelijks invloed op ons eigen levensverloop.

Tijd voor verandering… Genezen is namelijk mogelijk. Vele mensen zijn je voorgegaan. Eén daarvan is Dr. Joe Dispenza. Hij is ook een van mijn inspiratiebronnen.

Voortschrijdend inzicht (sinds de komst van de Kwantumfysica) is dat wij de scheppers van onze eigen werkelijkheid zijn. In energie is alles en iedereen met elkaar verbonden en allen maken wij onderdeel uit van het grotere geheel van wat ik de Bron noem. Ieder van ons heeft het potentieel van dit grotere geheel in ons.

Met ons bewustzijn geven wij vorm aan energie en zo ook aan ons lichaam en onze ervaringen. Feitelijk beschikken wij over SUPER POWERS, alleen waren we ons hier nog niet bewust van. Wij mensen hebben alles al in huis om onszelf te genezen.

Natuurlijk is het een prima idee om ook buiten jezelf op zoek te gaan naar antwoorden, maar weet even dat wij allemaal zelf beschikken over een uitstekend innerlijk navigatiesysteem.

Wij zijn alleen natuurlijk nog niet zo gewend om bij onszelf te rade te gaan en om met ons lichaam in gesprek te gaan. Ook hebben we meestal niet geleerd dat er een samenhang bestaat tussen onze gedachten, gevoelens en fysieke gesteldheid.

Er is ook een reden voor jouw klachten, ziekte of aandoening. Ik geloof dat iedere fysieke klacht of aandoening een uiting is van iets wat er binnenin jou afspeelt. In mijn optiek is er altijd een onderliggende emotionele- of mentale oorzaak.

Op onderzoek uitgaan betekent dus ook het doen van zelfonderzoek. Zodra je snapt waarom je ziek bent geworden, kun je namelijk aan de slag met het aanleren van nieuwe, gezondheid bevorderende gewoontes. Zelfkennis en het opdoen van kennis over de werking van ons lichaam en ons energiesysteem, zijn essentieel om jezelf te kunnen helen.

Tip 1 is dus: ga op onderzoek uit! Stel jezelf open voor nieuwe informatie.

  • Kijk naar voorbeelden van mensen die je zijn voorgegaan op weg naar zelfheling.
  • Verdiep jezelf in de werking van ons lichaam en energiesysteem.
  • Verdiep jezelf in zelfgenezing processen.
  • Ontdek wat de emotioneel- of mentaal onderliggende oorzaak is van jouw klachten of aandoening.

Geloof vooral dat het mogelijk is om te genezen.
Dit is ook gelijk de eerste mindset of affirmatie: ALLES is mogelijk want wij zijn scheppers!

Binnenkort volgt mijn 2e tip.

De tips maken onderdeel uit van het Programma voor Zelfheling dat binnenkort bij Sensibel Academie van start gaat.

Veel liefs,
Sandra Valk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *