Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Tips bij zelfheling. 5: Fantaseer zo vaak als je kunt over het leven wat je wenst en over de persoon die je wilt zijn!

De meeste mensen hebben afgeleerd om te fantaseren. Ik zeg: Schrap dit uit je geheugen en leer weer fantaseren als een kind!

Hoe vaak heb jij gehoord dat je wel realistisch moet zijn? Ik moet zelf altijd erg lachen om deze opmerking, omdat ik weet dat er niet zoiets bestaat als 1 realiteit. Ik grap dan ook vaak terug met de vraag: ‘Welke realiteit bedoel je? Mijn realiteit is er namelijk één waarin alles mogelijk is!

Met onze aandacht en energie creëren wij onze werkelijkheid. Iedere fantasie is een mogelijke werkelijkheid wanneer jij je aandacht er maar vaak genoeg op richt. Energie is de taal van het Universum en het maakt niet uit of je iets echt beleeft of dat je erover fantaseert. Als jij over jouw wensen fantaseert en je beleeft het alsof je het al echt hebt bereikt (met alle bijbehorende blije en dankbare gevoelens), dan is deze uitkomst naar jou onderweg!

Het is zaak dat je bij het fantaseren jouw (innerlijke) zintuigen gebruikt (zien, voelen, ruiken, horen en proeven. Of je ‘weet’ het).

Dus bijvoorbeeld: je wilt gezond zijn. Zie dan voor je hoe jij eruit zou zien als jij helemaal gezond zou zijn. Voel hoe dit voelt. Welke emotie(s) voel je? En hoe voelt jouw lichaam? Hoe is je ademhaling? Voel je jouw levenskracht en vertrouwen? Als je een beeld hebt van waar jij bent als je gezond bent, hoe ruikt het daar dan? Wat hoor je? Wat proef je? Hoe beter je wordt in het trainen van jouw (innerlijke en uiterlijke) zintuigen, hoe makkelijker je kunt ‘her-programmeren’ in jouw onderbewustzijn.

En dan nog iets: als je dan toch fantaseert, fantaseer dan groot! De meeste mensen hebben geleerd om vooral bescheiden te zijn. Jammer, want daarmee houden we onszelf klein. Ik zeg ‘hallo, wij beschikken over een kwantumveld vol mogelijke uitkomsten! Als jij je aandacht en energie richt op een kleine verbetering, dan krijg je een kleine verbetering’. Als jij je aandacht daarentegen leert richten op datgene wat je écht wilt, dan krijg je dat. Denk dus groot!

En nogmaals, laat die gedachte over wat zogezegd realistisch is, maar achterwege. Dit is alleen maar een kwestie van perceptie.

Wanneer je jouw voorstellingsvermogen gebruikt tijdens meditatie, dan is dit nog veel effectiever. Je hebt vast wel eens gehoord van het boek ‘The Secret’. Ja, je kunt affirmeren en jouw gedachten richten op datgene wat je wenst, maar als jouw gevoel iets anders zegt, dan is dat wat je creëert.

Het is dan ook van belang dat je, het liefst in meditatie, je zintuigen gebruikt om datgene wat je wilt bereiken, helemaal te doorvoelen. Je ziet het, je voelt het, je weet het, proeft het, hoort het en ruikt het. Neem het maar helemaal in je op. Hoe fijner jouw gevoel, hoe effectiever!

Ik wens jullie veel plezier met fantaseren!

Binnenkort volgt mijn 6e tip.

De tips maken onderdeel uit van het Programma voor Zelfheling dat in mei bij Sensibel Academie van start gaat. Kom gerust naar één van de informatie bijeenkomsten!

Liefs,
Sandra Valk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *