Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Hoe ziet een EKT sessie/traject eruit? Visie en methodiek.

Bij EKT sessies blijft het niet bij praten. Natuurlijk leer je gesprekstechnieken om snel tot de kern en oorzaak te komen, maar daarnaast leer je hoe je vanuit een verhoogde staat van bewustzijn kunt werken met verschillende healing vormen en therapeutische vaardigheden. De methodiek biedt een structuur om mensen van A tot Z te helpen transformeren.

Als Energetisch Kwantum Therapeut geef je energetische en therapeutische sessies voor het opsporen, ontladen, transformeren, her-programmeren en helen van beperkende patronen en energetische blokkades die een gelukkig en gezond leven in de weg staan. Daarnaast maak je cliënten bewust van hun eigen scheppende, zelfhelende vermogens. Je wordt dus ook een soort Kwantum bewustzijnscoach. Je geeft cliënten informatie en tools waar zij zelf thuis mee verder kunnen. Dit maakt de therapievorm zo effectief.  Het stopt niet na afronding van een traject. Je geeft cliënten daarmee een cadeau voor het leven. 

Een traject bestaat uit 2 tot 6 sessies, afhankelijk van de duur en ernst van de problematiek.

De eerste sessie duurt meestal wel 2 uur. Onderdeel hiervan is een intake waarin er uitgebreid wordt ingegaan op de situatie van de cliënt. Waar wil de cliënt vanaf? En wat wil de cliënt bereiken (mindset/intentie)? Wat is de achtergrond van de cliënt? Je ontdekt wat de cliënt aan het herhalen is in zijn of haar leven en wat er nog liefdevol erkend, herkend en getransformeerd mag worden. Zodra de emotioneel onderliggende oorzaak van klachten aan het licht is gekomen, kunnen klachten werkelijk geheeld worden. 

Ook fysieke klachten, ziekten en aandoeningen zijn het gevolg zijn van ongeuite emotionele ‘lading’. Wij mensen zijn als het ware verleerd om onze emoties te uiten. Zo ontstaan er blokkades of freezes. Alles is trilling en zodra de trilling omhoog gaat (in beweging komt), is het mogelijk om ook fysieke klachten en aandoeningen te helen. Wij zijn al ‘heel’. Wij zijn zelfhelende wezens en alles is mogelijk, zodra je gaat zien wie je werkelijk bent en erachter komt waar je toe in staat bent.

Het lichaam en energetische systeem weten het verschil niet tussen het heden en verleden. Wij mensen blijven situaties net zolang herhalen, tot het moment dat oude blokkades/freezes in beweging worden gebracht. Het lichaam en onbewuste weten zelf feilloos de weg. Als therapeut leer je hierop intunen en je helpt cliënten om hun energie weer in beweging te krijgen. Omdat mensen geneigd zijn om zich af te wenden van pijn, is het van belang dat je als EK Therapeut een veilige bedding biedt. Dit gaan we je uiteraard leren.

In iedere sessie ga je na het voorgesprek naast de cliënt zitten. Door zelf naar een verhoogde staat van bewustzijn te gaan, kun je een cliënt hierin meenemen. In die staat is er verbinding tussen het bewuste denken en het onderbewustzijn. In het onderbewustzijn liggen trauma’s, patronen, beperkende overtuigingen en blokkades/ladingen opgeslagen. Vanuit een verhoogde staat van bewustzijn komt de cliënt makkelijk tot inzichten en kan er gelijk tot transformatie, her-programmering en heling worden overgegaan. Het alsnog laten uiten of ontladen van onverwerkte emoties is hierbij dus van groot belang. 

Onderdeel van de sessies is het ‘googelen in het onderbewustzijn’ van de cliënt. Cliënten komen zelf met antwoorden. Je leert hoe je als therapeut ‘in gesprek kunt gaan’ met een klacht of aandoening, om zodoende de onderliggende, emotionele oorzaak van klachten te achterhalen en helen. Je leert gaandeweg om de ‘juiste’ vragen te stellen. 

Een van de pijlers van de methodiek is dat je gaat begrijpen dat wij mensen met ons bewustzijn vormgeven aan onze werkelijkheid en dat je leert hoe je hier regie over kunt krijgen. Een sessie wordt dan ook steevast afgesloten met het visualiseren van de gewenste toekomst vanuit een hogere staat van bewustzijn en frequentie.

Let op: Als therapeut stel je geen diagnoses en geef je geen advies omtrent het gebruik van medicatie. De therapie is bedoeld als complementair aan (medische) behandelingen onder begeleiding van artsen of andere hulpverleners binnen de reguliere geneeskunde en hulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *