Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Van angst naar vrede en vreugde

Op dit moment zie ik om mij heen dat steeds meer mensen bang zijn. Logisch natuurlijk in tijden van crisis. Dat wat er al in mensen aanwezig was, komt in een versterkte vorm naar de oppervlakte. Sommigen zijn bang om zelf Corona te krijgen of om anderen te besmetten; zij vinden dat de kwetsbaren beschermd moeten worden en snappen niet hoe anderen hier zo onverstandig mee om kunnen gaan. Anderen zijn bang voor verlies van vrijheid door de maatregelen, maar ook door een eventueel aankomende noodwet of verplichte vaccinatie. Zij vinden de maatregelen erger dan de kwaal en noemen de andere groep vaak ‘niet wakker’. Dualiteit ten top.
De groepen lijken wel steeds meer tegenover elkaar te staan en er is maar weinig begrip voor elkaars standpunten. Dit terwijl de basis, de energie of frequentie, toch echt precies dezelfde is. Mensen zijn namelijk bang en vanuit angst worden ze strijdbaar. Bij beiden is er echter sprake van overlevingsmechanismen.

In dit filmpje legt Eckhart Tolle uit dat de meeste angsten voortkomen uit onze gedachten. Of er is nog angst in het lichaam (the painbody) opgeslagen en ons brein produceert hier angstige gedachten bij.

Angstige gedachten gaan vaak over een mogelijke situatie in de toekomst; het speelt zich niet in het hier en nu af. In het hier en nu is alles namelijk vaak nog helemaal ok. We zitten in een stoel en maken onszelf gek met onze gedachten en emoties, maar feitelijk is er (op dat moment) niets aan de hand. Het speelt zich af in onze fantasie maar ons lichaam reageert hier op, want deze weet het verschil niet tussen fantasie en werkelijkheid.

Hetzelfde is aan de hand wanneer je kijkt naar de gebeurtenissen om je heen. We worden bang of boos van wat we zien in de media en op Facebook en andere kanalen. Onze gedachten gaan hiermee aan de haal, wat weer voor allerlei chemische reacties in ons lichaam zorgt, waardoor het erger wordt.

Het vervelende is echter dat we met onze gedachten en emoties die mogelijke toekomst juist aannemelijker maken, wanneer je begrijpt dat wij de scheppers van onze eigen werkelijkheid zijn. Waar jij jouw aandacht aan geeft, groeit. En wanneer je niet oppast gaat al jouw energie uit naar de realiteit waar je bang voor bent, in plaats van naar de realiteit die je wenst.

De vibratie die wij uitzenden wordt gespiegeld door ons lichaam en onze omgeving. Met onze onderdrukte gevoelens hebben wij zelf deze hele situatie gecreëerd. Het zat al in ons, maar we hadden het niet gesignaleerd. Nu is de tijd aangebroken om alle angsten aan de oppervlakte te brengen. Eerst is er crisis, maar weet even dat we daarna collectief weer een enorme sprong zullen maken in de groei van ons bewustzijn.

Dus, wat zou je dan wel kunnen doen? Natuurlijk is dit een proces. Stapje voor stapje kun je leren om jouw aandacht af te halen van datgene wat je niet wilt, door jezelf te leren kalmeren. Daarvoor zul je eerst met je aandacht naar binnen moeten gaan om te kijken welke emoties jij in jouw leven allemaal onderdrukt hebt. Jouw emoties en overtuigingen gaan namelijk helemaal niet over de huidige situatie, ze waren al veel eerder ontstaan. Ze zijn verbannen naar jouw onderbewustzijn, tot het moment dat je er licht over schijnt.

Dan kun je leren om jouw aandacht te richten op datgene wat je waardeert, waar je dankbaar voor bent en waar je blij van wordt. Als je een mooiere werkelijkheid wilt creëren, dan is het zaak dat je oefent met het ‘je goed voelen’. Zo binnen zo buiten. Je zult zien dat er dan ook steeds vaker situaties in je beleving zullen verschijnen, die je een goed gevoel geven! Verander de wereld en begin bij jezelf. Wanneer je iets wilt veranderen, dan zul je de verantwoordelijkheid voor jezelf mogen leren nemen. Wanneer je wijst naar anderen die het niet goed doen, zul je hier alleen maar meer bewijzen van krijgen, maar dit zegt helemaal niks over de ander. Het zegt echter alles over jezelf. Vrede begint ook bij jezelf. Wanneer jij leert om met mededogen naar jezelf en je medemens te kijken, naar alles wat leeft, dan creëren we samen een mooiere wereld.

Als je dit onderwerp interessant vindt, dan zijn de boeken van Eckhart Tolle, van Esther Hicks (Vraag en het wordt gegeven), van Joe Dispenza enz. aanraders. Bij Sensibel kun je trainingen volgen over deze onderwerpen of contact opnemen met mij voor een individuele sessie.

https://youtu.be/3I5L2otW4r8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *