Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Verandering begint bij jezelf

De situatie rondom Covid-19 heeft afgelopen jaar bij veel mensen zichtbaar gemaakt wat er onder de oppervlakte al speelde. Gevoelens van angst, eenzaamheid, onmacht, onvrijheid, boosheid, machteloosheid etc. werden goed zichtbaar. Wat je je misschien niet realiseerde, is dat wat je nu om je heen ziet gebeuren, een weergave is van wat wij in de jaren daarvoor al hadden gecreëerd. Er zit alleen een vertraging tussen onze (collectieve) gedachten/overtuigingen, de energie die we daardoor uitzonden en het resultaat.

Ik zie de huidige situatie als een prachtige shift die gaande is in de wereld. Als ik dit schrijf, dan klinkt dit misschien voor sommigen wat lomp, omdat er natuurlijk ook veel mensen ziek zijn geworden of dood zijn gegaan. Ik weet dat het ook een hele moeilijke periode is geweest, maar voor mij is er in afgelopen periode in ieder geval steeds meer duidelijk geworden over onze ‘creatie’. De maatregelen gaven ons de gelegenheid om massaal met onze aandacht naar binnen te gaan en om erachter te komen wie wij werkelijk zijn en waar wij toe in staat zijn. Het gaf ons de gelegenheid om onze gedachten, overtuigingen, emoties en acties te onderzoeken. Wellicht  heb jij dit ook gedaan.

De meeste grote veranderingen gaan alleen vaak met een zekere mate van disbalans gepaard. Ook zijn wij er nog niet zo aan gewend om met onze aandacht naar binnen te gaan. Alle prikkels verleiden ons als het ware om ons met onze buitenwereld bezig te houden, maar binnenin ons zijn alle antwoorden te vinden. Als je het verband gaat zien, dan begint de ware ontdekkingstocht. Wij zijn helemaal niet afgescheiden, alleen hebben wij dit niet van onze ouders en op school geleerd. In deze bijzondere tijd beginnen steeds meer mensen te ‘ontwaken’.

Wat je nu terugziet in de wereld is dat de polen verder uit elkaar zijn komen te liggen. Dit kun je ook op individueel niveau betrekken.
Een deel van ons is angstig voor veranderingen en die wil het graag bij het oude houden. Dit deel wil controle houden (macht) en voor dit deel is (financiële) zekerheid belangrijk. Het nieuwe is nog niet zichtbaar en in die zin ‘niet veilig’. Dit deel reageert vanuit kind-delen en overlevingsmechanismen (vechten, vluchten of bevriezen).
Een ander deel voelt zich verbonden met alles en iedereen. Dit deel weet dat het goedkomt, want die herinnert zich wie hij werkelijk is. Dit deel voelt onvoorwaardelijke liefde en vrede en oordeelt niet over anderen of zichzelf. Je kunt dit deel zien als onze ziel of hogere zelf.

De delen kunnen het (nog) niet zo goed met elkaar vinden. Je kunt dit zien als een soort gevecht tussen donker en licht, maar dan wel in onszelf. De meesten zien de delen vooral buiten zichzelf. We vinden het lastig om ons eigen ‘duister’ onder ogen te komen. Zowel donker als licht maken echter onderdeel uit van de Bron van alles. Feitelijk ZIJN wij de Bron en de schepper, althans in mijn visie. Dus wat nu als alles er mag zijn? Wat nu als je komende tijd verder aan jezelf gaat werken en de vrede binnenin jou? Wat zou er dan gebeuren denk je? Het is mogelijk om kennis te maken met jouw delen en overlevingsmechanismen, als je tenminste bereid bent om naar binnen te gaan. Heb jij die moed?

Zo binnen zo buiten
In mijn visie is alles wat je buiten jezelf ziet een reflectie van wat er binnenin jou afspeelt. En ja, dus ook de toestand in de wereld. Als jij je buitenwereld wilt veranderen, dan zal je dus met je binnenkant aan de slag moeten gaan. Om een betere wereld te creëren, is het zaak dat wij 100% verantwoordelijkheid gaan nemen voor onze eigen vibratie/frequentie. Verander de wereld en begin bij jezelf. Alleen vanuit een hogere frequentie kunnen wij afstemmen op een wereld die wij graag willen terugzien. Het is daarvoor zaak dat wij scherp gaan krijgen wat we dan eigenlijk wél willen en dat we dáár onze aandacht op gaan richten. Zolang wij onze aandacht richten op wat we niet willen, krijgen we wat we niet willen. Zodra we onze aandacht leren richten op wat we wel willen en gaan oefenen met de frequentie die dat met zich meebrengt, dan zijn we dat aan het creëren.

Om dit te kunnen bewerkstelligen, zullen we eerst onze oude blokkades op moeten ruimen, want die zitten in de weg om dat wat wij willen, te kunnen ontvangen. Er lopen na duizenden jaren heel wat programma’s die gebaseerd zijn op onmacht, angst, tekorten en beperking. Je zult je moeten herinneren wie je bent en een proces moeten aangaan om een steeds positievere energie de wereld in te zenden. M.a.w.: je energie of frequentie moet omhoog.

Dus, welke wereld wil jij eigenlijk terugzien? M.a.w.: hoe wil jij je voelen? Hoe wil je dat jouw leven eruit ziet? En heb je een beetje vertrouwen in jouw eigen manifestatiekracht? Of denk je dat je overgeleverd bent aan jouw omstandigheden? Een mooie spreuk vind ik: ‘Je hoeft niet bang te zijn voor de golven op het moment dat je je realiseert dat je de oceaan bent’. Wij hebben alles wat er nodig is voor verandering al in ons. We zijn al ‘heel’.

Gelijke energieën trekken elkaar aan. De wetten van het Universum zijn neutraal. Je kreeg iedere dag al wat je in de jaren daarvoor had gemanifesteerd, alleen was je je daar misschien nog niet bewust van. Als jij tegen je buitenwereld strijdt, dan zal je meer om tegen te strijden terugzien. Als jij bang bent, dan zal je meer om bang voor te zijn terugzien. Als jij vrede hebt met wie je bent en onvoorwaardelijk van jezelf houdt, met alles erop en eraan, dan zal je dát gaan terugzien in je werkelijkheid. Als je leert ontspannen en vertrouwen, dan zal je een ontspannen wereld terugzien waar je op kunt vertrouwen.

Laten we samen een wereld creëren waarin verbinding, vrijheid, vreugde en welzijn centraal staat. Laten we dáár op af leren stemmen. We kunnen dit, want wij zijn scheppers! Wanneer je het proces aangaat om de bewuste schepper van jouw eigen werkelijkheid te worden, dan zal jouw leven en die van de mensen om je heen, een prachtige positieve wending nemen.

Er zijn verschillende manieren om je bewustzijn en frequentie te verhogen. Bij Sensibel kun je hiervoor de 4-daagse training Kwantumbewustzijn, meditatie & creatie volgen. Deze training wordt ook in 8 avondlessen gegeven. In de training leer je alles over wie je werkelijk bent, over jouw scheppende kwaliteiten, over meditatie, visualisatie en manifestatie. De training biedt je alle tools om te leren manifesteren wat je werkelijk wilt. Daarna is het een kwestie van toepassen in je dagelijkse leven en hier prioriteit van maken. Onderdeel van de training zijn de lesdagen ‘Verhoog je frequentie, van 3d naar 5d‘ en ‘Bewustwording aan de hand van de elementen‘.

Daarna kun je eventueel verder met de lesdag ‘Verhoog je bewustzijn in 5 stappen‘. In die training leer je hoe je in de bewustzijnsstaat kunt komen om zo effectief mogelijk te manifesteren.

Dus:
– Wil jij ontdekken wie je werkelijk bent en waar je toe in staat bent?
– Wil je leren hoe je het leven kunt creëren waar je werkelijk naar verlangt?
– Wil je vertrouwen krijgen in je eigen manifestatiekracht en regie krijgen over je leven en omgeving?
Geef je dan op!

We verwelkomen je graag bij Sensibel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *