Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Voorwaarden voor het behalen van een diploma EKT

Terug naar pagina Opleiding EKT.

 1. Oefenen: Je neemt deel aan een (eigen gevormde) oefengroep waarmee je minimaal 4 x bij elkaar komt. Advies is om vaker bij elkaar te komen (1x per maand).
  Je neemt deel aan minimaal 3 oefendagdelen voor therapeuten i.o. onder supervisie. Drie oefendagdelen zitten bij de opleiding inbegrepen.
 2. Een ervaringssessie bij Sandra of één van haar collega’s tijdens het tweede leerjaar is optioneel (niet verplicht). Kosten voor een sessie bedragen € 112,50 i.p.v. €125,- (deelnemerskorting).
 3. Tijdens deel 3 bied je minimaal 3‘oefencliënten’ een begeleidingstraject van in ieder geval 3 sessies (dus 9 sessies in totaal).
  Je ontvangt formulieren ter invulling van jouw oefencliënten en deze lever je in bij de aan jou aangewezen mentor.
 4. Tijdens de trajecten met oefencliënten maak je gebruik van 90 minuten aan telefonische mentorgesprekken met de aan jou aangewezen mentor. Je mag de 90 minuten in tweeën delen. Je maakt zelf een afspraak met jouw mentor voor deze telefoongesprekken.
 5. Je assisteert minimaal 2 dagen bij één van de modules van het eerste halfjaar (module 1 t/m 7) en/of 1 van de gratis informatie bijeenkomsten of Masterclasses.
 6. Je dient zelf thuis regelmatig te mediteren om op die manier in nauwer contact te komen met de onzichtbare wereld van energie en i.v.m. het trainen van je hersengolven en hartcoherentie. Je voortgang hierin wordt gevolgd.
 7. Bij afronding van deel 3 lever je bij jouw mentor een leerverslag in van tenminste 4 en max 8 A-4’tjes. Dit mag per mail. Het verslag gaat over je ervaringen en vorderingen binnen de gehele opleiding.
 8. Readers. Bij de meeste modules ontvang je schriftelijke informatie in de vorm van readers. Deze ontvang je per mail of je ontvangt een link naar de plek waar je de schriftelijke informatie zelf kunt downloaden.
  Er wordt van je verwacht dat je deze readers bestudeert.
 9. Er staat 1 verplicht boek op de literatuurlijst. Het gaat om het boek ‘Geluk zonder voorwaarden’ van Michael A. Singer. Er wordt van je verwacht dat je dit boek leest en bestudeert.
 10. Er zijn 2 boeken naar keuze. Over de boeken naar keuze schrijf je een boekverslag van tenminste 2 A4’tjes en maximaal 8 A-4’tjes. Hiervoor krijg je een mal.
  Voorbeelden boeken naar keuze:
  ‘Heel’ van Vilna van Betten
  De mens als ontwerp van Greg Braden
  De boeken van Christina van Bernadette en Christina von Dreinen
  De boeken van Joe Dispenza
  De boeken van Bruce Lipton
  Time Bender van Tijn Touber
  The divine matrix van Greg Braden
  ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle
  ‘Super Accelerated Living’ van Bentinho Massaro
  ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay
  ‘De biologie van overtuiging’ van Bruce H. Lipton
  Genezing door energie van Bill Bengston
  ‘Reis der zielen’ van Michael Newton
  Eén van de boeken van Neal Donald Walsch
  ‘Her-inneren’ van S. Rother
  Moeiteloos jezelf zijn van Vera Helleman
  ‘De celestijnse belofte’ van James Redfield (en de vervolgboeken)
  ‘Verhoog je trillingsfrequentie’ van Penney Pierce

Als je zelf een ander boek wilt inbrengen, overleg dit dan even met Sandra.

 1. Na afloop van de 18 lesdagen volgen een theoretie- en praktijkexamen. 
  Theorie examen:
  De vragen in het theorie examen gaan over de readers en verplichte literatuur. Het examen dient met een voldoende (minimaal 5,5) te worden beoordeeld. Bij onvoldoende resultaat kun je de toets opnieuw doen in een volgende groep.
  Praktijkexamen
  : Het praktijkexamen betreft het geven van een therapeutische sessie van ongeveer een uur en een kwartier aan een klant van buiten de opleiding. Iedere deelnemer neemt hiervoor een bekende uit zijn of haar omgeving mee. Deze ‘klant’ ontvangt een EKT sessie van een mededeelnemer. Je geeft dus zelf geen sessie aan degene die je hebt meegenomen. De praktijktoets dient met een voldoende te worden beoordeeld.
 2. Er geldt een opkomstverplichting van 16 van de 18 lesdagen (tenzij anders is overeengekomen). Gemiste lesdagen kunnen in een volgende groep worden ingehaald.

Terug naar pagina Opleiding EKT.