Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Vrij zijn, trouw zijn aan jezelf en je waarheid spreken. Dat willen we toch allemaal?

Toch is dit in de praktijk vaak lastig. Zelf heb ik er ook jaren over gedaan.

Vaak hebben wij wel een stemmetje in onszelf wat zegt wat we écht zouden willen of juist niet, alleen hebben we (nog) niet geleerd om daarnaar te luisteren.

Wat we wel hebben geleerd, is om sociaal wenselijk gedrag te vertonen, afgestemd op de behoefte van anderen. We willen vooral anderen niet kwetsen.

Eigenlijk wel raar als je daarover nadenkt. We luisteren dus niet naar onze eigen behoeftes, maar wel naar de (vermeende) behoeftes van anderen? Dat is gek toch. Dan zijn we met onze aandacht dus vooral naar buiten gericht?

Nou, ik kan je vertellen dat je niet de enige bent. Dit is dus wat het merendeel van je medemens met de paplepel ingegoten heeft gekregen. Naar jezelf luisteren is egoïstisch. Je mag de ander niet kwetsen.

Ondertussen raakten we steeds verder van onszelf en onze eigen behoeftes en grenzen vandaan, met alle gevolgen van dien.

En als iedereen dit in eerste instantie doet, dan betekent dit dat degenen met wie je te maken hebt, het dus ook doen. We zijn met onze aandacht op de ander gericht en niet op onszelf.

Toen ik in aanraking kwam met meditatie en bewustzijnsontwikkeling, begon ik mijn mechanismen waar te nemen. Ik kwam erachter dat mijn sociaal wenselijke gedrag best slecht was voor mijn emotionele, geestelijke en fysieke gezondheid, maar dat ik gewoonweg niet anders had geleerd. Ik had het linea recta overgenomen van mijn ouders.

En als ik wel een keer naar mijzelf luisterde, dan werd ik hierop afgewezen. En dat vinden wij mensen nu eenmaal niet leuk, dus zo ontstaat er onbewust een beperkend mechanisme. En mijn ouders wezen mij niet af omdat ze zulke slechte mensen waren. Nee, ook zij hadden nu eenmaal niet anders geleerd. Zij wezen het gedrag in hunzelf af en leerden dit zodoende weer aan mij. Ook zij hadden dit weer zo geleerd van hun ouders, en zo is dit mechanisme al vele generaties actief.

Deze vaak onbewuste ‘regels’, kun je met meditatie en bewustzijnsontwikkeling (hoe werken wij mensen?) onderscheppen en veranderen. Ik kan je wel zeggen dat mijn levensgeluk vele malen groter is geworden sinds ik dit ben gaan doen.

De grote grap achteraf gezien is dat ik hier juist een voorbeeld mee stelde voor anderen (diezelfde mensen waarvan ik dacht dat zij mij af zouden wijzen). Want zij hadden hier dus ook last van en voor hen was het dan ook net zo bevrijdend als voor mij!

Inmiddels weet ik dat ik, zodra ik uit respect en liefde voor mijzelf handel, ook op die manier door mijn medemens behandeld word. Dit zijn de wetten van het Universum.

Wil jij ook leren om jezelf vrij te voelen? Trouw te zijn aan jezelf en je waarheid spreken?

Kijk dan eens bij de volgende activiteiten:

– Deel 1 van de opleiding tot Energetisch Kwantum therapeut (Kwantum bewustwording en eigen proces);

– De Zelfheling & Manifestatie training (7 dagdelen + 2 individuele sessies).

We verwelkomen je graag!

Liefs,
Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *