Ontvang het gratis E-Book: 10 tips om jouw energie en bewustzijn te verhogen!

En blijf op de hoogte van inspirerende activiteiten en artikelen. Niets ontvangen? Check je spam!

Blog Sandra: ‘Wie erop vertrouwt dat hij de oceaan is’…

Woensdagavond 1 december heb ik een inspirerende les gevolgd van Neal Donald Walsch; auteur van de vele boeken ‘Gesprekken met God’. Ja, ik had het allemaal weleens gehoord en ik geef hier zelfs les in, maar het was goed om weer even te verankeren; zeker in deze bijzondere tijd. Ik merkte dat ik mij de periode ervoor wat vaker mee had laten slepen in alle verhalen die rondgaan. Het is dan goed om weer even herinnerd te worden aan wie wij werkelijk zijn.

In de Les van een uur deelde Neal de highlights van zijn gesprekken met God. Van groot belang is dat wij begrijpen dat wij allen één zijn. Wij zijn ook niet afgescheiden van God. Wij hebben vrije keuze en er is geen goed en slecht. Er is alleen één ding wat wij vaak niet goed begrijpen, en dat is dat god alleen maar ‘JA’ kan zeggen. Er is niks wat hij/zij afwijst, want waarom zou hij/zij delen van zichzelf afwijzen? Het antwoord van God op alles wat je denkt, zegt of doet is dus JA!

Voorbeeld:
Er is een gevaarlijke situatie gaande- JA
We worden beperkt- JA
Er is steeds meer polarisatie- JA

En:
Liefde overwint alles- JA
Alles komt goed- JA
We zijn vrij- JA
We kunnen vertrouwen op onze goddelijke natuur- JA

Wij creëren alles wat wij (onbewust) vragen. Het gaat niet om moraliteit maar om functionaliteit. Als je naar links wilt maar je gaat naar rechts, dan kom je niet waar je wilt zijn. Dat is niet immoreel, het werkt alleen niet.

Wij denken dat het leven om ons gaat, maar het gaat eigenlijk over de levens die wij raken. En: er is genoeg voor allemaal.

De oplossing om te creëren wat we echt willen, is om te gaan GEVEN wat wij wensen. Wil je meer liefde? Geef dan liefde. Wil je meer licht? Geef dan licht. Je zult ontdekken dat je genoeg hebt op het moment dat je het aan anderen geeft. Er is maar één van ons. Alles wat je geeft, geef je automatisch aan jezelf en ieder leven wat je raakt, raakt jou.

Wij mensen willen onszelf ervaren. Om dit te bewerkstelligen trekken wij tegenovergestelde ervaringen aan dan die wij wensen (Law of opposites). Hoe weet een licht dat het licht is, wanneer het omgeven is door een zee van licht? Wij hebben zelf ‘gevraagd’ om duister. We zijn dit alleen in eerste instantie vergeten. Anders zou dit de hele pret van de ervaring wegnemen, grap ik (Sandra) vaak. Wij zijn vergeten wie wij zijn, maar uiteindelijk kan er niks verkeerd gaan. De creatie is perfect, ook al ervaren wij dit vaak niet zo.

Je kunt het duister zien als de ultieme kans om te ervaren dat je licht bent. Je hoeft er niet bang voor te zijn, want uiteindelijk maakt alles (en dan ook echt alles) onderdeel uit van het grotere geheel. Neal noemt dit God en ik noem het de Bron.

Waar je tegen in verzet gaat, houd je juist in stand. What you resist, persists. Omarm dus alles wat er op je pad komt, ofwel, heb je vijanden lief, want zij zijn ook jij! Je bent dit alleen vergeten.

Mooi was Neal’s vergelijking die ik ook vaak gebruik, namelijk die met de oceaan. Je kunt ons mensen zien als golven in een grote oceaan. Kleine golven kunnen er 10 seconden over doen om tot expressie te komen en grote golven misschien wel 30 of meer, maar allen maken we onderdeel uit van die oneindig grote oceaan. Je kunt dit zien als de eeuwigheid. Het gaat om één oceaan. Wij zijn die oceaan.

Het is nu tijd om te ontwaken en ons te herinneren wie wij werkelijk zijn lieve mensen. Je kunt kiezen: kies je ervoor om licht te zijn? Wees dan dit licht. En vooral in donkere tijden.

Liefs,
Sandra Valk

Sensibel Academie voor Healing en Bewustzijn

De eerstvolgende open dag is op zaterdag 8 januari 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *