Wil jij gelukkiger worden?

silhouette of a woman leaping through the air in front of a pink sunset

Blog 3 juni 2016: Wil jij gelukkiger worden?
Je denkt misschien dat levensgeluk afhankelijk is van je omstandigheden. Ik geloof dat het omgekeerde waar is. Hoe gelukkiger jij bent, hoe fijner je omstandigheden zullen worden. Gelukkig worden kun je leren. Hoe? Door je aandacht te leren richten op positieve aspecten van jezelf, de mensen om jou heen en de wereld.

Oefening
Probeer maar eens uit. Ga ontspannen zitten, doe je ogen dicht en denk dan eens een minuutje aan alles waar jij je aan irriteert en wat er volgens jou mis is aan anderen en de wereld. Hoe voelt dat? wat voel je in je lichaam? Welke emotie voel je erbij?

En denk nu eens een minuutje aan alles wat je in jezelf, in anderen en aan de wereld waardeert. Aan de mensen van wie je houdt en mensen die volgens jou goede dingen doen voor de wereld. Aan de natuur, dieren en andere mooie aspecten. Hoe voelt dit? Wat voel je in je lichaam? Welke emotie voel je hierbij? Wat voelt beter?

Je hebt net kunnen ervaren dat je, door het denken van fijne en liefdevolle gedachten, je gevoel kunt beïnvloeden. Ongeacht je omstandigheden. Gewoon in het hier en nu. Even je ogen dichtdoen en aan fijne dingen denken waar je blij van wordt. Je kunt je gedachten leren sturen, want ze zijn van JOU. Als jij thuis bent en je voelt je rot, dan is dit meestal het gevolg van de gedachten die jij hebt over situaties in je leven. Je kunt je aandacht leren richten op wat je wél wilt! Dan voel je je onmiddellijk beter. En kijk dan eens wat er in je leven gebeurt…

Ik wens een ieder veel licht, liefde en levensvreugde.

Sandra Valk
Sensibel